Vélemény-tömegvonzás & Influencerek | Beszélgessünk

Otherworld

14 E megtekintés9

  #Beszélgessünk #Podcast #Otherworld
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/BmqhrYuKeZ
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: bit.ly/2Nq2NoS
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: 26 napja

  Megjegyzés

  1. Roland Miklós

   Üdv. EZ igazán tetszetős videó volt, igaz több részletben hallgattam meg de szerettem hallgatni és ezeken gondolkozni. Jó dolognak tartom, hogy az otherworld ilyen sokszínű és ez a fajta irány is benne van a pakliban. Szóval Köszi és hajrá. ui.: Jó lenne visszahozni az, egyetértek, hogy nem értünk egyet féle dolgot és elfelejteni azt, hogy ha nem értek veled egyet akkor jön a ti megnevezés és csoportba helyezés és a démonizálás. Unom, hogy azt érzem/látom,hogy az élet legtöbb kérdésénél eltűnt a közép oldal.. Mindegy hogy bal vagy jobb, vallás vagy vonzódás.. beszélgetni lehet úgy, hogy nem értesz egyet (az pedig nem beszélgetés ha mondod a magadét bevarrt fülekkel)

  2. Ferenc Karnóczi

   Boltokat is át kellene alakitani hogy csak loot boxot lehessen venni Zoly megértené mi a baj a loot box-al :D

  3. zozo76hun

   1:55:20 "valami fura ebben a vizben, uszkal benne valami!"

  4. Billy RloveUtion

   Akkor most a kinder tojás is loot boxnak minősül, vagy a külömböző játék figurákat esetleg kártyákat tartalmazó mystery packek ? Vagy a vidámparkokban sokszor "szerencsén" muló játékok ? Tiltsunk be mindent a 18 éven aluliak számára, aminek bizonytalan a kimenetele... ez hülyeség, legalább is én sem értem. Valamilyen szinten talán lehetne és kéne regulázni a dolgokat, az előbb emlitett példák enyhén tulzások tudom. Loot boxokra szebb összegeket el lehet verni, de ne az állam küldjön már 24 órás szolgálatott ellátó fegyveres őrséget Pistike anyukájának a bankkártyája mellé, hogy Pistike ne lopja el. Legyen szives Pistike anyukája jobbban átgondolni azt hogy mit is jelent a gyerek nevelés, és a szükséges szülői szigor, aminek a hiányát generációról-generációra egyre élesebben láttni. Plusz Pistikét aki nincs még 18 éves , feltételezem k...ára nem fogják meghatni a törvények sem a 18as karika...ahogy akkor sem hatja amikor puszta unalomból vagy serdülő korából fakadóan este felugrik a Por... , tudjuk hova... . Egyre abszurdab ez a világ.

  5. Ervin Magyar

   Nagyon sok mindenben egyet értek. Egyébként Zoli szerintem már te is egy véleményvezér vagy :)

  6. Attila Hajnal

   No az előző kommentem nem tudom hová lett...hülye youtube....ha módosítani akarok rajta ír egy errort és törli....lényeg: Dobálózunk itt demokráciával meg ilyesmivel úgy, hogy valójában a képviseleti ""demokráciának"" szinte semmi köze a demokráciához és ezen kívül sehol az élet bármely területén nincs demokrácia a nagy nyugati országokban, meg keverjük a kommunizmust a szocializmussal....szerintem még olvass egy keveset, nézz utána jobban a dolgoknak mert vannak gondok.....sajnos te is a mainstream vonalon gondolkodsz ebben a témában aminek nem sok köze van a valósághoz....amit én sajnálok....

  7. Med Vood

   Nekem elég itt amit látok köszi! Indie játékok nem érdekelnek a multik amiket nyomtok azoktól a hányinger kerülget. Bocsi de ez van. Ha lenne War Thunder vagy valamelyik battlefiled akkor érdekelne ez a dolog. Addig is pacsi :)

  8. Zoltán Dani

   "Ha meghal egy mókus a házad előtt, az jelenleg egy embernek sokkal fontosabb esemény, minthogy hányan haldokolnak Afrikában" Azért azt is ízlelgessük, hogy ez miért is van így. Szélsőséges példa, de szerintem NEM sajnos, én is így érzek. Ennek az oka pedig a vasököllel, sarlóval, kalapáccsal, erőszakosan az arcomba tolva, az életemet megerőszakolva arcomba és hétköznapjaimba erőltetett vallásos humanizmus. Szerintem ezt is ízlelgessük egy kicsit. Én úgy szeretném élni az életemet, hogy elmondhatom, olyan dolgokkal is foglalkoztam amivel ezek az elvakult vallásos humanizmust propagáló rendszerek, és az általuk kitermelt újabb generációk egyáltalán nem.....a természettel amiben élünk, az élővilággal, az otthonunkkal, hogy mit hagyunk hátra magunk után, stbstb, take your pick. És ne csupán addig a pontig érdekeljék mindezek az XY egyént amíg a maguk részét ki nem ragadják belőle, azért, hogy a saját életük kellemesebbé tegyék (lásd. pláza cruiserek felbukkanása a túraösvényeken és a mocsok amit maguk után hagynak.) Egy a lényeg, ha engem valami az utóbbi 1 évben formált (és, ismét hangsúlyozom, csakis az elvakult humanisták szerint negatív irányban), az pedig az, hogy milyen mértékben erőszakolt ránk a társadalom egy hazug és aljas, csak és kizárólag a felelősség áthárításáról szóló, mesterségesen kreált értékrendet, miszerint "vigyázzunk egymásra". Ugye milyen remekül hangzik? Mennyivel jobban hangzik, mint hogy "vigyázzunk magunkra, mert azzal segítjük embertársainkat is", mivel ebben az esetben felmerül a mára már végletekig démonizált fogalom: egyéni felelősség. Kicsit bőlére eresztettem, elnézést, és nem is igazán erről szólt a mondatod, de szerintem ideje lenne a "felelősség" fogalmát újradefiniálni, ami az élet szinte minden területére elvonatkoztatható.

  9. Bl4s1us

   De hát tényleg semmi köze a külpolitikai izmozásoknak, odamondogatásoknak a demokráciához vagy hogy most valaki demokrata vagy republikánus. Érdekek, célok vannak és azokat kell érvényesíteni így vagy úgy. A demokrácia pusztán csak egy politikai rendszer ahol az emberek szavazás útján döntenek a közös ügyeikről. Tudtommal nem az a különbség a demokrata és republikánus között hogy az egyik hisz a demokráciában a másik meg nem hanem az államról, államigazgatásról, gazdaságról, külpolitikáról és egyebekről alkotott nézeteik különböznek. Bárki aki tanult politológiát vagy politikatörténetet hasonlót fog mondani mert kevered a szezont a fazonnal. Az ilyen megnyilvanulások nem elegánsak de ma már beleférnek mert általában úgyis csak az a fontos ami négyszemközt hangzik el vagy a tényleges lépések. Szívesen meghallgatnám a kifejtést, hogy ezen mi olyan megmosolyogtató!

  10. Péter Vágvölgyi

   Lehet, hogy butaságot kérdezek, de Loop hero-ról és az It Takes Two-ról lesz kritika?

  11. 88alaktal

   A lootbox problémája szerintem, hogy egy nagyon jól eltalált gyerekekre szabott szerencsejáték. Ami könnyen bevezetővéjé válhat egy szerencsejáték függőségnek. Gondolom ezt nem kell kifejtenem miért problémás. Ha mindenki a helyén kezelné, és nem lenne ilyen egyszerű vagyonokat elverni arra, hogy "Na majd a következőbe lesz valami jó, veszek még egy utolsót", akkor egyetértenék veled, hogy felesleges ez a korlátozás. De úgy érzem nem így viselkednek a fiatalok.

  12. Illés Gyurina

   A kizárólag headline alapján informálódás mostanra brutális mértéket ölt, az emberek többsége szimplán lusta olvasni, és ha egyetlen sorban - a címben - nem lehet összefoglalni mindent egy témáról, akkor egyszerűen nem foglalkoznak a témával. Elvárás lett, hogy minél kevesebb időt/energiát emésszen fel egy téma megismerése, ezért elvárás, hogy minél kevesebb szóval legyen leírva minden, amit tudni kell róla, mert a többség "belefárad", ha túl sokat kell olvasnia, és menet közben elveszíti az érdeklődését, vagy ha túl sokat írnak valamiről, eleve ki sem alakul iránta az érdeklődés. Szép példa erre, hogy a munkám során egyetemistákkal foglalkozom, és a kollégákkal mindig kínkeservesen próbáljuk úgy megfogalmazni a hivatalos leveleinket, hogy minél rövidebbek, tömörebbek legyenek, mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ha egy fontos infó már a második-harmadik mondatba kerül, akkor a kedves hallgatók zöme odáig már jó eséllyel nem jut el. Hasonló példa, egy filmes csatorna webfelületén megjelent egyik írásom kapcsán a Facebook-on valaki a kommentekben rákérdezett valamire, amihez csak a cikkem első bekezdését kellett volna elolvasnia, de ehelyett elvárta, hogy valaki írja le neki kommentben röviden a választ, és jót mulatott rajtam, milyen nevetséges elvárás részemről (szinte kikérte magának), hogy ő esetleg elolvassa azt, amihez kommentárt fűz. Sokak számára már egy cikket egyetlen kattintással megnyitni is derogál és/vagy megterhelő, nemhogy elolvasni néhány összetett mondatot, helyette egyszerű, könnyen emészthető, lehetőleg egyetlen szóval összefoglalható információkat akarnak, és ennyi elég nekik a sziklaszilárd véleménynyilvánításhoz, meg úgy általában az élethez.

   1. Tamás Molnár

    És sajnos ez már a videóknál is megfigyelhető trend. Most már youtubeon megnézni egy 10perces videót is lassan unalmas lesz. Ehelyett jönnek a Tik tok 10 másodperces videók. Inkább megnéznek az emberek 100db rövid videót mint egy értelmes fél órás videót aminak esetleg tartalma is van.

  13. András Laszlovszky

   Apró megjegyzés: az individualizmus valóban lehet liberális, de a közösségi jogok előtérbe helyezése nem csak a kommunizmus, hanem a konzervativizmus jellemzője is. A továbbiakhoz egy Puzsér-idézetet mondanék (ami az autoritariánus rendszerek víruskezelésére vonatkozott), amit tőle hallottam, bár ő is idézte valahonnan: aki a biztonsága kedvéért a szabadsága akármilyen töredékéről lemond, az nem érdemli a szabadságot, és előbb-utóbb a maradékot is elveszti.

  14. Róbert Kovács

   Nem olyan rossz az a buborék: Az életem túl rövid, ahhoz, hogy idegeneket győzködjek. Még ha igazam is van, akkor is változni fog valami ha velük vitatkozom? Változik valami az életemben ha meggyőzöm őket? (Tudom önző hozzáállás) Persze ha ők győznek meg és kiderül, hogy tévedek az nekem jó. De ezt a számomra fontos emberek, akik a buborékon belül vannak, is megtehetik. És velük, amúgy is vitatkozok, hiszen az életük hatássál van az enyémre és emiatt ha tévednek az nekem is rossz. A közösségi oldalak buborékai meg... van annyi fölösleges időnk, hogy a buborékon kívüli információk hitelességét ellenőrizzük? Szóval igazából a kérdés, hogy az időnket az igazság keresésével akarjuk tölteni és álláspontunk kialakításával? Vagy jól akarjuk magunkat érezni? (persze valaki az infóvadászatot és a vitatkozást is élvezheti)

   1. Martin Nagy

    Hát mivel én most egy idegent akarok "meggyőzni" ezért nem értek egyet az első gondolatoddal. Nekem ad egy "célt" hogy reprezentáljam a "másik oldalt" (mint most). De ez ember függő. Viszont megértem a gondolatod, hogy igazából nem változik semmi ha leállsz vitázni valakivel.. De azért én reménykedem hogy átadok egy gondolatot. DE a többi gondolat kicsit már ferde nekem. Miből gondolod hogy (mindig) a te gondolatod az igaz amivel másokat győznél meg? Lehet te vagy elfogult info tudatában a buborékod miatt és ezért kellene másik oldalt meghallgatni. A második meg hogy "jól akarjuk magunkat érezni" vs időt ölni hogy megérts mind két oldalt és minden infót megszerezz. Hát ebben az a baj hogy idő után torz képed lesz a buborékon kívül és belül is. Lásd nyuggerek: "Vikor jó, Gyuri rossz!" .. azt hogy miért ne kérdezd csak élvezték az életüket. Szóval azt akarom mondani hogy nem kötelező minden kis infómorzsát begyűjteni, de kevés tudással elfogult vagy hiányos vélemény nyilvánítás lesz. Megoldás hogy nem mondasz véleményt a témáról vagy időnként felzárkózol a buborékodon kívüli gondolatokkal is.

  15. István Kövesligeti

   Valamilyen szinten off topic, de én nagyon ellenzem, hogy valamit csak és kizárólag digitális formában lehet megvásárolni. Teszem azt, ha te anno megvettél egy PS 1-et, mondjuk lauchkor, tehát bő 25 évvel ezelőtt, és, ha te azt rendszeresen tisztítottad, karbantartottad, és vigyáztál rá, pont úgy mint a mellé kapott Tekken 1-re, akkor azt megfelelő tévére kötve ma is bármikor tudod használni. Kíváncsi vagyok, hogy ha a Steam becsődölne (mert miért ne történhetne meg?) Vagy teszem azt az All digital-os konzolok hogyan fognak működni 25 év múlva? Mi a garancia hogy a 20-30 ezerért megvett játékommal akkor is fogok tudni játszani? Engem ez a fajta "nettel összekötünk mindent" dolog nagyon elkeserít... hogy szinte előre definiálva van egy terméknél, konzolnál, hogy meddig fogod tudni használni, élvezni és az is hogy mikor válik egy letűnt kor papírnehezékévé.

  16. Péter Dr. Horváth

   Szia! Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e. Tény, hogy sok olyan dologba belekezdesz, ami hiánypótló a magyar nyelven megjelent media területén. Néhány apróság. A magyar egészségügy és a magánegészségügy egymáshoz viszonyított helyzete nagyjából egy gazdatest és parazita kapcsolatával lehet leírni. Addig, amíg jellemzően a beteg-orvos kapcsolatokat kiszervezik a magánegészségügybe, addig a költséges laborok, eszközöket ugyanennél a betegnél az OEP finanszírozza. Az, hogy az orvos nem végzi el a feladatát, értsd nincs a helyén, és emiatt igénybe kell venned a magán egészségügyet, az mindössze zsarolás, semmi több.

  17. Illés Kornél

   Nagyjából egyetértek, de azért az egyes személyek szerepe a kialakult helyzetben nem elhanyagolható. Hogy példát is írjak, mondjuk Finkelstein. Az efféle alakok szerepe mellett nehéz elmenni szó nélkül.

  18. WelcomeHolmes

   abban a magneziumos vizben annyi a joindulat, mint orbanban az egyutterzes.

  19. SnowKid Powell

   A téma végével kapcsolatban, amiben a Loot Boxról és a Micro Tranzakciókról volt szó! Zolynak és mindenkinek: Szerintem az erős kijelentés, hogy jobb ha "lootbox-ra" veri el anyu-apu pénzét, mintsem drogokra. (Szerencse játék IS egy koporsó szög az ember életében, hiszen ahhoz, hogy nyerj valakinek veszíteni kell. A függőseket táplálni, ajánlani semmilyen formában sem helyes erkölcsi szempontból! Azért tegyünk a szívünkre a kezünket a játékokban is átléptek egy határt, és még a rendőrségre sem mehetsz, hiszen "nincs kézzel fogható értéke a virtuális térben." Legfeljebb a "készítők" felé nyújthatsz be panaszt, akiknél jobb esetben is egy robottal beszélgethetsz!) De vegyük szépen sorban "Günther" Példáját. Az addig stimmt, hogy a szüleinek kéne "ezt" kontrollálni, bár ez szemmel láthatóan mégsem "olyan" egyszerű" ennek gátat szabni, hogy mi az oka, szinte lehet bármi. (Pl.: 1xszer belopózik anyuhoz/apuhoz mikor épp alszik és kiveszi a táskájából a kártyát. Sajnos hallottunk ilyen történeteket! Mi jelenleg könnyen beszélhetünk, hiszen legjobb tudomásom szerint neked, sem nekem még nincs gyerekem.) Günther esetén kívül van még másik EZER ugyanilyen. Abban teljes mértékben egyetértek, hogy nem feltétlenül az államnak lenne a dolga, mert mire megfogalmazzák, és törvénybe hozzák, addigra, VAGY még azelőtt új problémákkal kellene számolni, amiről azt sem tudják, hogy eszik-e vagy isszák! - Hacsak 20 évet megyünk vissza az életben, Magyarországon relatíve nem sok emberhez jutott el az Internet, viszont most már boldog- boldogtalan "rá tudd" cuppani erre a "felületre." Ha pedig "most" akarnának ezen változtatni, sok ember dühét kapnák válaszként! Amihez tudnám hasonlítani, mint az autóvezetés, régen azért ennyire brutális mennyiségben nem voltak autók az utakon, aminek következtében igen sokféle "sofőr" van/lett mellettünk. (Ma már nagyon sok esetben legalább 2 autó van háztartásonként.) ==> Ezt csupán azért mondom, hiszen itt is ugyanaz a probléma, hogyha "mindenkihez" eljut, a nagy számok törvényében újabb és újabb gondokat generálnak, melyek végül egyre nagyobb teret nyernek. TE szavaiddal élve, attól hogy SZÁMODRA egyértelmű, az nem biztos, hogy másnak is. (A félreértés elkerülése érdekében hangsúlyozom, hogy amit állítasz az önmagában NEM rossz! SŐT! Igenis ezt családon belül kéne elintézni. Ettől függetlenül a problémák attól még ott vannak, és meg kéne oldani!) De vegyünk vissza két lépést hátra, és szimplán csak vegyük az egészet gamer szemmel. Szerintem ott is maradéktalanul kimaxolja a KABBE FAKTORT. (Elnézést a franciámért, by Zoly. Bocsi de megtettszett:D) Mint az 5-ös lottónál, hogyha vennél 5 273 912 160 millió szelvényt "garantáltan" nyersz (csak utána legyen időd kitölteni.) ==> Amiért költesz pénzt van egy "halmaz" amiből vagy kiesik vagy nem, a kívánt loot. (Főleg, hogy itt már csak "GENERÁLT" esélyekből indulunk ki, és sok esetben az 1%-os esélynél nem biztos, hogy 100 Loot Boxból "garantáltan" megkapod, amit akarsz) / Ellen Példa. Azt aláírom hogy előfordulhat, hogy rád mosolyog a szerencse, de előbb utóbb úgyis a falnak ütközöl! MÁR maga tudat, hogy ilyen VAN nálam kiveri a biztosítékot! Megvan rá az esélyed, és mehetsz a meggymag köpködőddel, de mire legyűrsz egy nagyobb "bestiát" adott idő egység alatt, az a fejlődésedet eléggé visszahúzza. Igen ma már erről szól a játék, mi az a LEGRÖVIDEBB idő, amivel legyorsabban tudod maximalizálni GRINDOLÁST, hogy mehess a következőre. Ezt te is tudod, hogy most már nem kapsz garantált jutalmat, attól hogy az adott szintet teljesítetted, hanem minél többször kell ismételned, és majd egyszer "tovább" juthatsz. Ajánlom figyelmedbe a Gacha játékokat, ahol 1 ember ANNYI pénzt tud elverni, hogy abból lazán egy jobb lakást vennél, "annyi szerencsét" vett magának! (Mondhatnád, hogy az ő dolga! De ez akkor is unfair, mert ő megvette a győzelmet!) A mai játékokban már nemcsak a SKILL mérvadó. Sajnos... hanem az RNGesus(szerencse) most már mindenhová betette a lábát! (Pl.: *Genshin Impact* , hogy mit tudsz szerezni pénzért és Free to Play-ként.) Te szavaiddal élve el lehet vele marháskodni, de, hogyha nem motiválja valami cél a játékot. Az halott! Legalábbis a részemről), mivel OTT nem vagy egyedül, hanem "másokkal" versenyzel! 2 dolog létezik. Hardcore (E-sport) Szinten gondolkozol, vagy ne is álmodj jobb eredményekről. (Sokszor nincsenek elszeparálva kezdő és a jobb játékosok, vagy rosszabb esetben esélyt adnak a SMURF-nek, hogy az "erősebb" lealázhatja a "gyengébbet.") ==> Balancet már nagyon régóta KÉPTELENEK megvalósítani, és csak egy illúziót kergetünk! - De most vegyünk egy elvontabb példát. Te azzal szívesen sakkoznál, akinek effektíve a gyalogjai ki vannak cserélve "extra bástyára futóra, huszárra"? Matematikailag megvan rá az esélyed, hogy nyersz, de ettől függetlenül, az "ellenfeled" JOBB pozícióból indul! És itt sem a Politikusoknak kéne beleszólni, de látszólag, nem sok eredmény van ezen a téren, csak süllyedünk a mocsárban! Hiszen az illúzió sokunkat megrészegítette! Egy alkoholistának is megpróbálhatod elmagyarázni, miért ne igyon "többet" de a súlyosság mértékétől függően ezzel konkrétan megölöd "rövid" időn belül, hogyha teljesen megvonod tőle! Gamereknél is ez áll fent, nem feltétlenül játékélmény érdekli őket, és a "játék tisztasága" is egy tág fogalom! Részemről a fizetős tartalom OLYAN mértékeket öllel fel, hogy ugyanolyan "CSALÁSNAK" minősül a szememben, mintha Valaki egy FPS játékban Aimozna vagy WH-zna! Már nem ugyanazokból lehetőségekből gazdálkodunk, hanem az "esélyek" vannak szemben állítva! Köszönöm aki elolvasta!

   1. SnowKid Powell

    Ahogy nézem, nem sokan de kíváncsi lettem más ellen véleményre is:)

  20. Gombkötő Bence

   A gyerekeknek szánt "surprise mechanics"-nek már évtizedes hagyománya van ld. Kinder tojás, tazo stb..

  21. kooow

   - Az influenszer kifejezés kétségtelen negatív konnotációval jár, de számomra pl Karotta is influenszer, de mégis más kategória mint a többi, mivel ért is valamihez. Szóval lehet ezt a szót jól is használni. - Ez a bocsánatkérés ez vicces. Mikor lesz bocsánatkérő videó a játékipartól? Elég hosszú lenne :-)

   1. negrusz

    Karotta nem influenszer. O ujsagiro, ugyvezeto igazgato, "teves majom" akinek mellesleg van egy csatornaja amiben kifejti a velemenyet bizonyos dolgokban. Le tett mar vmit az asztalra. Ugyan ez Puzser aki publicista, iro, tortenesz, radios es stb es e mellett van egy csatornaja... O rajuk lehet figyelni, HITELESEK. A baj pont az, hogy vannak ok meg vannak a 20-on eves onjelolt jutuberek aka semmirekellok es ezeknek az embereknek a tevekenyseget kovetik.

  22. vcarter86

   Mivel Zoly megszólítottál a videóban ezért reagálok. Egy szóval se mondtam, hogy kérj bocsánatot és más kommentjében se láttam ezt. Az eredeti szövegem így szólt: "Úgy sejtem a legutóbbi VR-os videód kapcsán történt az eset. Sokszor mondtad már te is, h tévedni emberi dolog és nem szégyen beismerni. Kérlek ennek kapcsán, nézd meg légy szíves ezt a videót és tudasd velünk, h árnyalta-e némiképpen a véleményed: hugets.info/show/2IiIhJu7mKOhlmE/vide.html" Azt mondod mutassak rá, hogy miben tévedtél az állításaid alá vannak támasztva. Nos ha ránéztél akár erre a videóra akár fókuszcsoportosra, akkor ott már bőven benne van, hogy mikben tévedtél. De ám legyen egy részébe belemegyek. A vr-os videód első mondata azzal kezdődik hogy "hogy lehet hogy a VR-os piac alig mérhető? Egyrészt még felfutóban van, az elején vagyunk te magad is mondtad, hogy csak 5 éve van ténylegesen velünk. Érdemes megnézni egy doksifilmet a normál videójátékozás történelméről, aminek legalább 40-50éves múltja van, volt amikor azt is temették és lám hol vagyunk most. Teljesen természetes, hogy az elején még bukdácsol a dolog mind hardveresen, kényelem, árképzés, és játékok terén is. De ehhez még jön a rosszullét az emberek még nem tudják, hogy hogyan kell használni, sokan még szkeptikusan állnak hozzá, ahogy általában minden új technológiához, nyilván szoknia kell még a társadalomnak. De hardveresen és árképzés terén is egyre inkább javul a helyzet illetve a mostani irány pont nem azt mutatja, hogy ne növekedne egyre jobban az ipar és annak támogatottsága majd az évek során mind a kiadók és a fejlesztők részéről. Azt te is elmondod a videódban hogy már nem olyan drága VR-ozni mint régen és ekkor hozzáteszed hogy "a vr-os piac mégse robbant fel", pedig Quest 2 2millás negyedéves eladása durva rekord és nem lassul, állandó a készlethiány (!!!ezelőtt a rekordtartó a psvr volt a maga 60-70ezer unitjával első negyedévben!!!). Facebook sorra vásárolja fel a fejlesztőket és gyártják a saját fejlesztésű VR játékaikat (miközben a videódban azt állítottad idézem: "Mit üzen ez az olyan gyártóknak mint, a HTC,a facebook, akik még saját címeket sem gyártanak?" tehát konkrétan ez tényi tévedés a videódban), a Valve aki már nem gyárt semmit csak ül a pénzén és meg is tehetné ezt még nagyon sokáig, először kidobta az indexet majd most hivatalosan dolgoznak a következő headseten, PSVR2-őt bejelentette a Sony. Egyre több az eladás és egyre nagyobb az érdeklőse is az embereknek. Ezek szerinted minek az előszelei? A reakcióvideókban és Magyar Farkas VR gaming kommentekben reagálnak még más felvetéseidre is miszerint: "a 2016-os psvr-t cserben hagyta a Sony": Egyrészt kihagytál játékokat másrészt 2 éve meg azért nem érkezik már rá sok minden, mert egy 5 éves platformra nem szívesen fejlesztenek az emberek pláne hogy hardveresen olyan gyorsan fejlődik ez a technológia hogy a psvr nagyon gyorsan elavult már a többi headsethez képest. Illetve arra is reagáltak hogy 2019-ben volt valóban egy leállás, de mostanra ez jócskán változni látszik. Mobilos VR és a főág összemosása: Egyik piaci helyzetéből és kifutásából következtetsz a másikra. Miközben a főágban történt lépéseknek meg közel sem tulajdonítasz akkora jelentőséget. kiadtak egy kezdetleges silány vr-nak csúfolt valamit mobilra és most megbuktak vele az még nem jelent semmit a főágra nézve. Biztos van még amiket kihagytam, de a többit már más megválaszolta., De az biztos hogy egy szóval se mondtam, hogy kérj bocsánatot :D Ahogy az is biztos, hogy a videódban van tényi tévedés, amiket javítani is kéne, van amiről nem esett szó, ami miatt még inkább úgy tűnik, hogy a jóslatod igaznak bizonyul. Miszerint a VRnak nem úgy tűnik hogy javulna a támogatottsága.... Ezzel meg így rengeteg követődnek, akik nem olvasnak kommentet elülteted a fejében, hogy halottnak lássák ezt a technológiát, ezáltal ki se próbálják, pedig lehet potenciális vásárlók lehettek volna. Amivel önmagában nem lenne baj, ha ténylegesen beszéltél volna mindenről, és például nem lennének olyan tévedések benne minthogy a facebook nem is gyárt saját címeket. De így hogy vannak és rengeteg emberhez elérsz, szerintem azon nézőid, akik nem olvasnak kommenteket érdemelnének egy korrekciós videót Phelannal vagy nélküle legalább. Tehát ismétlem egyrészt nem bocsánat kérést vártam tőled, sose említettem ezt, hanem a kérdésem arra irányult egyrészt, hogy a pluszinfók árnyalták-e némiképpen a véleményedet illetve csak megkértelek, hogy jó lenne ha az ellenvéleményről is lenne egy videó amiben beszélsz az előző videóban ignorált dolgokról is és javítod a téves dolgokat is, illetve az olyan egyéb dolgokról, amit én se említettem most viszont, akik ténylegesen napi szinten a VR-ral foglalkoznak leírták neked kommentekben. Ami még kicsit számomra furcsa, hogy úgy tűnik eszedbe juttattam a közösségi dinamikát és beszélsz annak hanyatlásáról...., hát azért merem remélni hogy nem tartozom közéjük. Viszont én jó tanácsként azt mondom, hogy kicsit azért figyelj arra, hogy nehogy te válj végül azzá, mint ami ellen küzdesz.

  23. Ágnes Erdei

   Szia. Szeretem a videóidat, de én szvsz nem éreztem úgy, hogy Ádám elvárná a bocsánatkérést. Inkább, kiegészítette a témakört egy másik véleménnyel, meglátással. Ezzel pedig semmi probléma nincs, sőt.

   1. vcarter86

    @Ágnes Erdei konkrétan rám utalt de én még válaszoltam neki hosszasan már itt plusz Twitteren is meg lehet nézni hogy én nem vártam bocsánatkérést.

   2. Ágnes Erdei

    @Otherworld Igen rá gondoltam. Ebben az esetben elnézést kérek, úgy tűnt rá utalsz.

   3. Otherworld

    Szia! Nem tudom kiről van szó, de amennyiben a Fókuszcsoportos Ádámról, úgy jelezném, hogy azt a videót én a mostani Beszélgessünk után láttam.

  24. gez1117

   Hihetetlen hogy ide jövök HUgets reklámokat nézni erre mindig megszakítod a mondandóddal... :)

   1. gez1117

    @Otherworld csak poén volt, ne gondold hogy 10-15 percenként egy 5 mp-s reklám amíg rá nyomok az átugrásra zavar :D

   2. Otherworld

    Mások egy 10 perces videóba tesznek kettőt, itt két óra alatt kapsz hatot. Szerintem túl fogod élni 😉

  25. Retrómanus

   Sok sikert kívánok a Twitch csatornához.

  26. Garus hun

   Szóval mint politológus (hallgató). A jobb és Ball felosztás nem úgy nézet ki, hogy valaki(k) régen kitalálta/kitalálták, hogy ezek közül a lehetőségek közül lehet választani. Azért jött létra mert megfigyelték, hogy az emberek hogyan oszlanak meg politikai értékrendek szerint. Kicsit árnyalja a képet, hogy megkülönbözetettünk gazdasági és ideológia jobb és ball oldalt. Így pedig egy már 2 dimenziós, négy részre osztható szakaszt kapunk. Érdekeség: ismerünk olyan ideológiát ami arra épült, hogy meghaladja ezt a megosztottságot, és a hasznos értékeket összehozza. Ez volt Mussolini fasizmusa.

  27. Péter Arschloch

   amikor a szakértőkre pandemologusokra hivatkoztál az azért nem teljesen okés. egy társadalmat nem egy szempontbol kell vezetni. a döntések a politikusok és a közvélemény dolga. (hiszek valamilyen szintu emergent collective wisdomban. ahogy a hangyák összeraknak egy komplex rendszert úgy hogy mint individualis hangya nincs rálátásod és befolyásod a rendszerre mégis mukodteted és hozzáadsz) nemhinnem hogy egy alapjövedelem népszavazas igenre jönne ki ha a szavazolapra ráirják hogy ez mit fog okozni a gazdasagban. ez olyan mintha aztmondanád hogy vezessék az országot pénzügyi szakértők. annak az a vadkapitalizmus nyomor oktatás és egeszsegugy hiany olcso munkások behozatala munka kiexportálása lenne a vege mint a ki amerikában van. ilyen alapon az orvosok se vezessenek társadalmat egyedül még virushelyzetben se legyen tejhatalmuk. az orvosok akár azt is csinalhatnak hogy golyot kapsz ha nem mosol kezet vagy ha gyereket kiengeded a szabadba a mikrobák közé.(tulzas) ez is az a dilemma hogy odadod e szabad döntésed biztonságért és azért hogy ne kelljen döntéseidért felelosseget vallani. ez nagyon technokrata vélemény volt tőled. amugy ha innentől kezdve csak a pandemologusokra hallgatunk akkor sose lesz normális társadalmi élet. a covidhoz hasonló (akár valoban komoly nemugy mint a covid) betegsegeket jósolnak a jövöben. A virusok bakteriumok mutálodnak minden évben. ujabb és ujabb lesz. mindig előlehet ásni majd valamit. a tömeges állattartas ahol telenyomjak alllatokat antibiotikummal potencinalisan olyan szuperbakteriumokat képezhet ki amik rezisztensek mindenre. a maláriát meg minden rákot terjesztő szunyogok meg jönnek fel europaba(is). sok féle problema lehet a jovoben. a penicilin óta több 10 antibiotikumot fejlesztettek ki mert a bakteriumok rezisztenssé váltak rájuk. pár évente ujabb antibiotikumokat kell kifejleszteni. és az is egy vészjosalt hogy nem birjuk fenntartani az ütemet.

  28. Matthew Gaming

   Nos véleményem szerintt meg kel probalni és törekedni és kell is hozzá sőtt mi többelengedhetetlen hogy nyittotnak kel leni egy egéséges vitakulturátt kel folytatni és a vitanak a szabályaitt betarttva folytasunk vélemény és néző pontütköztetést ugy hogy azt szakirodalmi vagy barmilyen mas hitteles forásbol kutatók konferenciáinak meghalgatásábol és akar szoban lehivatkozva foljon a komunikáció és ne a megsértődök nemsértődőklegyen hanem váltsa az egéséges egyetértek nem értek egyet és érzelem mentesen folyon ez a strukturált eszmecsere és Zolyt idézve (több forasbol való tájékozódas )elengedhetetlen

  29. Attila Kasnyik

   Ranyomtam a videora erre feldobott egy DK-s kampanyvideot a youtube.Erre ugy beszartam hogy ma mar nem is merek youtubeozni tobbet.Holnap majd megnezem.Hatha tiszta lesz a levego 👀

  30. Dávid Nagy

   Felelöségvállalás? A mai világban, ez már nem divat.

  31. MCDLXXXVIII

   Ahogy én látom manapság az objektivitást isteníteni a divat, úgy hogy a legtöbb ember nem ismeri fel, amíg ember nem lesz objektív. Az érzelmek nem véletlenül léteznek, nélkülük nem vagyunk emberek. Az az ember akit jobban érdekel a világ másik végén éhező kisgyerek mint a saját gyerekének jóléte nem fogja pozitív nyomát hagyni a környezetén, a nézetei vagy talán a vérvonala sem fog fennmaradni. Szerintem mindenkinek rá kell jönnie, akkor lesz sikeres és megbecsült ha a saját környezetét favorizálja és kiáll a saját igaza mellett még akkor is ha az nem teljesen objektív.

   1. LorMark

    Nem kötekedni akarok de az a fajta tiszta objektivitás, vagy valódi objektivitás nem létezik, ugyanúgy ahogy abszolút erkölcs se. Az erkölcs maga “az Istennek tetsző magatartásból jött létre” mint fogalom. Az első emberek akik erkölcsfilozófiával foglalkoztak mind valami felsőbb entitáshoz kapcsolták, mivel az istenek vagy később “Isten” tökéletes ezért az Ő igényeinek megfelelés volt a cél. Ezt a modernebb gondolkodók mint Nietzsche már társadalmi alapokra helyezte, de az Ő “Übermenschen” filozófiája is valami emberfeletti hajszolását jelenti. “Objektív” pedig ugyanígy csak a tökéletes lény “Isten” lehet, mert Ő az egyetlen aki minden valaha létező dolognak a birtokába van, élőlény nem birtokolhatja az univerzum összes információját egyszerre (beleértve az időt) ezért nem lehet “objektív”. Nyílván ez irreális és elvont, a gyakorlati ember által objektivitás azonban ugyanúgy nehezen elérhető még nehezebben fenntartható. A legtöbbünk annyit tudna elérni, hogy felismerje mikor milyen érzelmi, meggyőződésbeli vagy egyéb dolog hat rá a nézőpontja kialakításánál, de ehhez rengeteg önismeret és türelem kell ami a legtöbbünkből hiányzik. De ezt az “abszolút” objektivitást és erkölcsöt hiába várjuk el, egy gép sem lesz soha ilyen ez nem érzelem vagy matek kérdése hiszen eleve egy elvont fogalomból alkotott elvont jelenségről beszélünk ami definíciója szerint csak a felsőbbrendű lény lehet, de ettől még amit tudunk azt meg kell tennünk ezért tudván, hogy ezt sosem érhetjük el. Na ez elképesztően nehéz feladat így is.

   2. MCDLXXXVIII

    @Dóra Dávid Ezek szerint érzelem nélkül van ember? Rendeljünk számszerű értéket mindenhez és hozzuk döntéseink morális matematika alapján? Ha már lehülyéztél ki is fejthetnéd az indoklást hozzá. "Abszolút erkölcs" hát sok szerencsét hozzá. A gonoszság eltűrése mellett pedig soha nem érveltem, ne adj olyat a számba amit nem mondtam.

   3. Dóra Dávid

    "Az az ember akit jobban érdekel a világ másik végén éhező kisgyerek ..." Igen, ha jobban érdekli akkor izagad van. Az az ember akit nem érdekel a világ másik végén éhező ember társa elég szegényes érzelmi és értelmi képességgel rendeklezik. Az írkálásod eleje, az istenítés meg érzelem nélkül nincs ember elég vicces. (értelmes választ sem lehet ilyen kijelentésre írni, bántani meg nem akarlak) "... saját környezetét favorizálja ..." Tipikus buborékban élés, nagyon veszélyes! Szomorú, hogy aki nem látja az objekít "jót", abszolút erkölcsöt az inkább helyesli környezetében levő gonoszságok és erőszakot, mert hát ilyen a környetet azt kell favorizálni... :( és nem tesz ellene semmit.

  32. Péter Fliszár

   A lootbox nem a fizetett előny miatt gond, nem kötelező venni. A működése tulajdonképpen szerencsejáték, mert vagy nyersz, vagy nem -> a szerencsejáték viszont nagyon sok országban nagyon erősen szabályozott, kiskorúaknak tiltott, stb. A szerencsejátékról bizonyított a függőség kialakulása, ezért szabályozzák, sok máshoz hasonlóan. Persze nem túl jól, vagy hatékonyan, de szabályozzák. szerk: a digitális tartalmak esetén meghatározott időre biztosítják neked a tartalmat - ha még csak 1 napra is akár - a szerződési feltételekben benne van, hogy utána visszavonhatják. De az, hogy amikor fizetsz kapsz valamit, az biztos. Az hogy meddig tarthatod meg, valamennyire le van írva abban az afsz-ben, amit senki nem olvas el. Persze ez sem tisztességes feltétlenül így.

  33. Barna Rendek

   (véleményem szerint) A komfortzónából egyszerűbben ki tud lépni az ember, csak elhatározás kérdése, viszont a véleménybuborékból nehéz kikerülni. Először fel kell ismerni, mivel az magában hozdozza azt, hogy szívből hisszük hogy amit mi igazságnak tartunk az az igazság. Btw Puzsér egy nagy megmondó, én is szoktam hallgatni és sokmindenben egyet értek vele. Szerencse, hogy van valaki akinek értelmes gondolatai vanank és meg lehet hallani a hangját.

  34. Mr Pink

   A magyarok többségének sajnos nincs elegendő háttértudásuk ahhoz , hogy megfogalmazzák a SAJÁT véleményüket. Ehhez nagy mértékben hozzájárul a mai média meg politikai "beszéd". Ebből meg csak a véglet jön létre , aki akármilyen ellentétes véleménnyel találkozik azt a személye elleni támadásként fogja fel és rögtön jön az aktuális sértésekkel. Szomorú , hogy még mindig itt tartunk.

   1. Mr Pink

    @LorMark Teljesen igazad van. Amerikában talán még súlyosabbak is ezek a dolgok, csak én most a magyarokról beszéltem. Félre ne ércs tisztában vagyok vele , hogy ez gyakorlatilag egy globális folyamat, mely nagyjából mindenütt lejátszódik, csak kicsit más formában. Én azért írtam csak a magyarokról , mert én ezzel futok össze minden nap a csodás közösségi médiában.

   2. LorMark

    Bárcsak lokális probléma lenne ez. Sokkal ijesztőbb amikor a világ vezető hatalmainak országában ugyanígy van sokkal nagyobb tömeggel és sokkal erősebb hatással a világra, bár annyira sosem rossz vagy jó a helyzet mint azt így “elszigetelve” az interneten gondoljuk/látjuk hiszen tudományos tény, hogy a net különösen a közösségi platformok mennyire felerősítik ezeket a hatásokat mindkét oldalon.

  35. Max Morgan

   Zoly nem minket hivj twitch-re, te gyere vissza youtube-ra. Teljesen kihalt itt a csatornad. Sajnos semmi nem tud ravenni hogy twitchen kovesselek. Szamomra borzaszto az a platform!

   1. David Szalai

    Ugyanezt szerettem volna leírni

  36. HunGung 90

   Nem rosszak ezek a beszélgetések! Nekem az a szuverén véleményem és tapasztalatom hogy: mindenhova beszivárig a politika pl: üzletek, platformok, munkahely: volt kollégám akinek a feleségét zsaroltak ha nem a partra szavaz kirugjak, engem többé magammal kirugjak mert tüntettünk a választási családok miatt és csak azokat akik ott voltak és kirakjak a közösségi oldalra! A kis szórakozásomba ne szivarogjon be a politika, szeretnék levegőt kapni tőllük! Erre jó példa a south park választások rész: gennyes tus vs redvás szendvics! Hazudnak, csalnak, önzök, zsaroltak! Így ne szivárogjanak be a szórakozásomba! (Akkor lennék rá vevő ha visszahoznák az uborka című műsort a 90-2000-es évekből! Maximum úgy lennék rá kíváncsi mint szórakoztató ipari politika)

  37. HunGung 90

   Üdvözlek! Sértődés az szándékos, hiába van igazad kijatsza a PC (politikai nem korekt kártyát) és nem kell vitatkoznia veled! Hiába van igazad "pirislap, kispad! Meg sincs határozva a PC az egy "szabályok nélküli játék" akkor állít ki amikor akar! Hiába értékelem a munkáságotok és adok a véleményetekre mint szirakoztatoipari kritikus(filmek, játékok) , szuverén véleményem szerint nem kell mindenben egyetertenunk(pl:politika.....) , de ez így van jól!

  38. Dávid Nagy

   Az infulencerek elterjedése a mai világban azért ennyire látványos, mert az emberek többsége képtelen önálló gonodolkodásra. Nincs saját véleményük semmiröl, nincs egy épkézláb gondolatuk, mert éretlenek. A gondolathiány kielégítésére pedig megjelentek az infulencerek. A minöségük pedig hüen tükrözi, társadalmunk szellemi színvonalát!

   1. Dávid Nagy

    @negrusz Igazad van! Egyetértek minden szavaddal, csak én nem akartam ennyire mélyen belemenni a dologba. 😜

   2. negrusz

    Ennyire azert ez nem egyszeru. Persze azert ilyen latvanyos mert az az illizio egy mai hulyegyereknek, h onjelolt videoskent fog NAGYON jol megelni. De tobb tenyezos a dolog de szerintem az elso es egyben legnagyobb gond az, h amig a mai ~30 korulieknek meg tenyleg volt gyerek koruk addig a most 10-en 20-on evesek nem egymas kozt szocializalodtak (maximum a iskola terem keretein belul) hanem mar a netrol fokent. Tini de meg 20-on eves korban sem alakult ki egy egeszseges szemilyiseg. EGO az persze van. Illetve fokent USA-bol a "konnyu penz" kereseti lehetoseg, h videokat gyartogatok mint on jelolt influenszer, juutuuber nagyon vonzo nagyon sok semmire kellonek ami begyurozott mar ide magyarorszagra is. Es itt a masik nagy gond, hogy sok esetben vmi gazdag apuci luzer gyereke kezdi el a tevekenyseget, mert megteheti, mert ki van tartva. Nagyon nagy reszuk korabban semmit de semmit nem tett le az asztalra. Olyan egyenek akinek nincs egy CV-je. Nem dolgozott meg sehol. Azert a kameraert, telefonert se amivel felveszi magat... milyen eletviteli vagy barmilyen tanacsot adhat egy ilyen alapvetoen eletkeptelen egyen? Nulla. De ezeket nezik 5-10 evvel fiatalabbak es alakitanak ki velemenyt es en kepet. Ez a vak vezet vilagtalant. Merhetetlenul karos dolognak tartom. Arrol nem beszelve, hogy annak idejen, a trash, a reklamok es a valos hirek eltorpulese vegett szakadtam le a TV nezeserol jo 15 eve es most meg mar itt is ott tartunk, hogy valovilag szintes semmikellok, qurvak osztjak az eszt.

  39. avian avian

   Nagyon jó tartalom, szörnyű, hogy nem tudok vitázni, beszélni közben veled, de így is érdekes, többségében egyetértek veled.

  40. 190:3

   Csak ez a szék ne recsegne xD

  41. Kidd Bioadd

   Egy nap két otherworld videó milyen ünnep nap van?