💥Twitch hónap + @GoldenJoystickAwards💥 | Beszélgessünk #53

Otherworld

9 E megtekintés10

  #Beszélgessünk #Közösség #Otherworld
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: 3 hónapja

  Megjegyzés

  1. Péter Szabó

   Hú, Zoli rettenetes éven vagyunk túl. Egyszerűen borzasztó rettenetes....

   1. NY000ooo

    és ez még csak a tutorial pálya

  2. darkSectorxxx

   Doom Ethernal az grafikailag szép, de "művészileg", ami nem felbontás meg textúra minőséget jelent, abban másak a jók. Ezért is ez a kategória címe, mert nem a szimpla grafika a lényeg.

   1. Martin Nagy

    Még azért a Doom Ethernal-ban is több a "Visual Design" mint a TLOU2-ben.. Ki indulva hogy nem tudsz fotószkennelni egy "igazi" démont.. Értem hogy szép fotórealisztikus a TLOU2, de azért kevés a "Design" egy ilyen játékban. Nem kimagasló a kamera kompozíció a jeleneteknél, se a fényelés, se a szín használat. A Ghost of Tsushima-nál még gondolkodni is kellett hogy milyen egyedi stílusban legyen megalkotva.

  3. Mike Szabados

   A visual design annyit tesz, hogy látványtervezés, szerintem a doom azért nem szerepelt a listán, mert nem hozott sok újat az előző doom epizód óta látványtervezés terén, a last of us 2 meg elég fura, mert látványtervezés terén tök fapados poszt apokaliptikus világ mind environment mind karakter terén, ez persze nem von le a játék érdemeiből, de ezt nem érdemelte meg, inkább akkor a tsusima

  4. Arpad Palinkas

   Nem értettem soha miért nem lehet a januárt megvárni ezzel, milyen év játéka az amit 10 hónapnyi játékból választasz? Pláne egy olyan évben ahol PC-re nem is adtak ki semmi normális címet 10 hónapig. Jó volt nyáron egy Horizon ami jó volt de az sem igazán idei megjelenés, csak a platformon új. A Mafiát elindíthatták volna mert azt annyira átdolgozták az kb új játék lett, de még csak el sem indult. Viszont hogy se Valhalla se Cyberpunk ne legyen egy 2020 legjobb játéka választáson az nevetséges mert kb ez a két induló van ami PC-n is elindult. Kb úgy húzták a határokat hogy mindent meg lehessen nyeretni a Last of Us-al ami elhiszem hogy jó lett, de azért érzek benne ilyen konzol hypot is, mint a Horizon-ban, azt is mindenre dícsérték még nem jött ki PC-re nem tudtam eldönteni hogy tényleg olyan jó-e és hát egy erős játék volt de nem ért fel a hypehoz azért. Gondolom a Last of Us is így járna, hogy kell azért a lejtős pálya a nyeréshez.

  5. Negativman01

   Néztem a liveot és a chaten valamit nem értek, miért akarja jó pár ember hogy a Cyberpunk bukjon, már most látom hogy fenik a kaszát és egyesek már kijelentik hogy szar lesz! A jövőbe láttok srácok, hogy vagytok erre képesek, tanítsatok már meg engem is rá! Várjátok már meg ezzel legalább azt a rohadt játékot! Néztem egy újságíró cikkét aki már megkapta a játékot és ő mondta hogy egy valamiben piszkosuk mellé nyúltak, abba hogy a trailerek alapján egy teljesen más játékot mutattak be mint amilyen lesz a teljes játék, az akció nem annyira lesz jelen mint ahogy az a trailerekböl lejön, mindenki GTA szerű játékot vár és ez nagyon nem az lesz, a Cyberpunk ízig vérig rpg lesz, a nomad utat választotta a srác a játékban és kb 15 óra volt hogy egyáltalán bejutott a városba és akkor leesett neki hogy most van túl a tutorialon, másik dolog, itt nem tudsz olyat hogy lövöldözöl kedvedre az utcán, ellopsz egy autót és össze vissza furikázol vele, az autók be vannak chipelve, pillanatokon belül elkapnak a zsaruk és itt a zsaruk nagyon durvák, egy szempillantás alatt végeznek veled, nem tudsz terminátorkodni hogy egyszemélyes hadseregként kinyírsz egy sereg bűnözőt, EZ A JÁTÉK NEM GTA LESZ! Iszonyatosan gyatra vagy az elején és nem rágják a szádba hogy mit csinálj merre menjél, elég nagy a szabadság a játékban de viszont rohadt nehéz is, ha egy rivális banda területére bemész könnyen elpatkolsz, borzasztóan fontos hogy fejleszd magad az implantokkal és a chipekkel, és a talentnek vagy skillfának (nem tudom mi a pontos neve a játékban) kb több mint fele nem a harchoz ad bónuszt, iszonyatosan fontos a játékban az hogy kivel hogy és mit beszélsz még talán fontosabb mint a harc, már most borítékolható hogy rengeteg lesz a rinya mert a játék túl nehéz és nem fogja rádönteni a pénzt, a fegyvert, meg a lotot. Amit én olvastam nekem nagyon felkeltette az érdeklődésemet úgy hogy eddig nem igazán hozott lázba, de hogy nagyon megosztó lesz az biztos.

   1. Arpad Palinkas

    @Negativman01 Köszönöm a helyesbítést én nem akartam túl sokat megnézni a játékból csak pár beleugrálással belekukkantottam mert szeretném úgy átélni hogy nem lövöm le magamnak az élményeket. Viszont ahogy így leírtad ez nagyon menő, sokkal formálhatóbb lesz a sztori így. Tudod attól tartottam hogy nincs egy nyíl, egy térkép bejelölés, egy név hogy merre találhatod csak menj be a városba és próbálkozz. Na az ilyesmik engem kikészítenek mert mindig azt érzem hogy itt valami nem lett megírva, kidolgozva random beleszaladok valami eventbe és lehet minden rosszul alakul. Ahogy írtad úgy jó lesz, majd próbálom a legjobb döntéseket meghozni, persze később kiderül hogy katasztrófába fulladnak de legalább meglesz az az érzésem hogy megvolt a kontrollom és én jól akartam csinálni :D Akkor lehet még nekem is nagy lesz az újrajátszási faktora. Tudod általában azért nem nagy nálam, mert az esetek 80%-ban egy választ érzek annyira erősnek hogy azt választom ki. A Mass Effectnél is hiába volt 2 végigjátszásom mindekettőnél az angyali Shephard-al toltam csak másodikra még optimalizáltabb lett a játékom. Viszont a Cyberpunk bizonyos része akkor nagyban el fog térni, bízok benne hogy nem csak ígéretek hanem majd érzésre is át fog jönni. Jó lenne már ilyen dinamikus élményt megélni. Mert legtöbb választós játéknál az a baj, akár telltale akár más hogy mindegy hogy jobbra vagy balra mész ugyanabban a gödörben kötsz ki. Itt is valamennyire ez meglesz mert megvannak a főbb csatlakozási pontok de ha már ilyen eltérően juthatunk el oda a ponthoz az elég nagy variációkra ad lehetőséget.

   2. Negativman01

    @Arpad Palinkas Ezt a "nem mondja meg az elején" ezt úgy értettem hogy nyilván van egy fő szál amit meg kell csinálnod de a mellék küldik még egy játékban se voltak ennyire nagy hatással a főszálra pl ha az egyik mellék küldiben segítesz egy örömlánynak akit háborgatnak és később a főszálban egy bandával kell üzletelned akkor kiderülhet hogy pont a banda tagjait páholtad el az örömlányos küldiben és máris más feltételekkel hajlandó szóba állni veled,a másik meg hogy a mellékküldetéseket nem úgy veszed fel hogy ott a sárga felkiáltójel a feje felett, bárki adhat feladatot, az örömlány, a díler, a boltos, a hajléktalan stb. Ezért is lesz nagyon fontos a beszédre és a meggyőzésre fejleszteni! Az elején meg megvan a cél hogy mit kell csinálnod ezért fontos hogy melyik életutat választod ki (nomad, streetkid, corpo) a nomádnál ugye a karakter célja hogy be szeretne jutni a városba ezért elvállalsz egy feladatot ami nem úgy sül el ahogy szeretűk volna, de nem írok többet mert spoiler lenne. Az npc-k meg saját életet élnek, legalábbis a nagy részük, dolgoznak, hazamennek stb az elder scrollshoz hasonlóan.

   3. Bl4s1us

    @Arpad Palinkas Szerintem is vicces, hogy Negativman kéri ki magának a negatív véleményeket. :)

   4. Arpad Palinkas

    Kicsit fura hogy Negativman kéri ki a negatív kritikákat de ettől a gyenge vicctől most tekintsünk is el :D Ez emberi pszichológia, minél többen szeretnek valamit a serpenyő másik részében annál több ember lesz akik magukat ettől érzik különlegesnek hogy jaj nekem nem is tetszik, az nem is jó. Mindenben megtalálható ez, ha egy nagy fociklubb kikap ott is hányan jönnek kárörvendeni. A Cyberpunkkal is ez van túl nagy Hypot kapott, nagyon kiemelkedik az idei lapos mezőnyből ezért sok rajta a reflektorfény, egy nagyon divatos valamibe tenyerel bele és meglátjuk hogy majd hogyan. Én azt tippelem hogy amint megjelenik majd jönnek ugyanezek az emberek hogy jaj a falnak fut a karkter, shutterol a textúra tudom is én biztos lesz benne ezernyi bug, minden ekkora projektben van és meg fogják találni. Nekem a Witcherbe még game breaking bugom is volt (csak későbbi patch és későbbi mentés betöltése javította Lord of Undvik quest végtelen töltés bug), mégsem arra emlékszek, mert ahogy majd telik az idő, majd meglátod mindenki elfelejti a döcögős megjelenést, a kezdeti bukdácsolást és csak a jó dolgokra emlékszünk itt is mert annyival több olyan lesz. Persze tévedhetek és lehet még majd nekem sem fog tetszeni de kétlem hogy ez bekövetkezne. Itt valóban az a kérdés hogy a mindenkori kedvenc Witcher széria 1. helyét vagy a Red Dead Redemption 2. helyét fenyegeti-e a személyes listámon mert a top 10 be biztosan befér majd. Amit írsz az sztem RPG játékosoknak előny, aki GTA-COD színes neonos világban várta az majd nyomja rá az 1 pontot metán, de ők vagy nem figyeltek eléggé vagy az előbb említett divat ellentáborba tartoznak. A trailerek ilyenek a filmeknél se azt mutatja be hogy meglátogatja a főhős az anyját és 15 percet beszélgetnek, hanem hogy robban a helikopter, fordul fel az autó stb minél látványosabb, izgalmas, akciódúsabb legyen. Amit leírtál az alapján nem egy hülyegyerek játék lesz és ez jól is van így, a Kingdom Comeban sem húztad kardra a várost, meg a Red Deadben ugyan seregeket írtottál ki küldi közben de azon kívül inkább nem használtad a pisztolyt ha nem volt muszáj mert abból csak baj lett, szóval szerintem a felnőttebb játékos rétegnek erre meg is van az igénye, már ki minigunoztuk magunkat a vice cityben szétlőve a várost, már ettől többet várunk el egy játéktól. Viszont az nekem is aggasztó hogy nem mondja meg az elején mit csinálj, én az vagyok aki szereti hogy végigvezeti a csík a teendőkön, azonban sok játékos ezt lebutításnak éli meg és szeret bolyongani. Viszont ha csak a játék legelejére lesz jellemző az nem gáz sztem, utána biztos jól megírt sztori fogja vezérelni.

  6. Ádám Dörner

   Az indulókat én sem értettem, teljesen igazad van. LastOfUs 2-vel viszont sajnos szomorú vagyok jó játék lett, de sajnos így az a fajta politikai irány amit támogat így önigazolást nyert trójai falóként. lmbtq véres kardként hozza már hogy lámlám mekkora igány van rájuk.

   1. Tibor Tárnoki

    Kérdés, hogy mennyi ebben az lmbtq történetben a hiszti a másik, azaz a "normális" oldalon is. Mert hisztériázni és megsértődni és béna kacsaként hápogni az összes oldal kiválóan tud. A Naughty Dog nyilván nem kevés számításból (is) tette bele az lmbtq dolgokat, tudta, hogy ez jól megkavaraja majd a már amúgy is zavaros vízfelszínt, és könnyen lehet, hogy ezzel mégis csak valami állásfoglalást is akart mutatni, vagy csak trendi akart lenni, vagy mindhárom egyszerre. Ám az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az lmbtq szál annyira ügyes, majdnem rejtett volt (persze Ellie nyilvánvaló leszbiségén túl), hogy egy csomóan észre sem vették elsőre (jó pár streamer figyelme is elsiklott felette és engem sem igazán érdekelt a végigjátszásokat nézve). Az meg, hogy Abby ki van b@szva, az olyan megbotránkoztató? Főleg, hogy a sztori egy posztapokaliptikus világban játszódik, amiben ez nagyon is előny, legyen az bármilyen nemű. Abby mellesleg full heteró és az egyetlen szexjelenetében mégis csak hátulról "csinálja meg" Owen, ami a femináciknak egy kis fricskaként is tűnhet, ha valaki nagyon akarja... :) Mondjuk elhiszem, hogy Abby személye jelentősen frusztrálta a kis, pattanásos hülyegyerekeket, akik amúgy is tele vannak (szexuális) frusztrációkkal életkorukból fakadóan, ezét is húzták le a játékot mindenhol, ahol csak tudták.

  7. Bl4s1us

   A legjobb stúdiót és a legjobb PC-játékot nálam elviszi a Paradox. A CK3 nem csúszott és még nem is adtak ki hozzá fizetős DLC-t. Eddig még minden frissítés ingyenes volt és a játék sem volt teljesárú. Ahol kellett fejlődött a játék és az előző részből is a jól működő részeket mentették át. Jó kis túlóráztatós hírek sem voltak. :)

  8. kooow

   Ki kérte a ray tracing technológiát? Közvetlenül valószínűleg senki, de a játékipar azt vette észre, hogy mindenkit főként az AAA játékok érdekelnek, amik a legjobb grafikával rendelkeznek. Ezért jött a meglepő következtetés, hogy legtöbb esetben a játékosoknak a grafika számít. Ebből már azért sejthető, hogy elsősorban az innováció ezért erre a területre koncentrálódik. Ahogy viselkedik a játékostársadalom, az ipar úgy fogja kiszolgálni. Ezt egy olyan csatornának írom, ahol csak AAA jelenik meg, indie nem (illetve te magad mondtad régebben, hogy egyszer próbáltál indie-t bemutatni, de nem hozta a számokat).

  9. Attila Koncz

   Vannak olyan stílusú játékok ami nem mindenkinek tetszik. Nekem is van és nehéz lenne azt bemutatni a nagyközönségnek. De ilyenkor segítséget kérni és olyan emberrel játszani közösen akinek az bejön, ez egy kifejezetten jó kezdeményezés.

  10. Sándor Szabó

   Az év fejlesztő studiója a Naughty Dog, az igen, azok után ami kiderült mi megy náluk. Kezet rázhatnának CP Red-del, a másik studió, ami nagyszerű munka szervezéséről és moráljáról híres, díjat nekik. Viszont, köztudott, hogy a CP2077-t nem 8 éve fejlesztik, csak akkor szerezték meg a jogokat, az érdemi fejlesztés csak W3 után kezdődöt, erről többször is nyilatkoztak akkor. Említetted Zoly, hogy a játék, csak jövőre kap nexgen update-t, emlékeim, szerint nem is volt szó megjelenéskori nexgen támogarásról. Amit én nem is vártam, ELLENBEN azt reméltem, hogy az új konzolok megjelenésével, érkezik valami komolyabb cím, ha nem is azonnal. Ezek hol vannak a God of War az egyetlen komolyabb PS5-ös cím, de abból se láttunk semmit, másik oldalról meg a Halo, amivel ki tudja mi van. Sokkal jobban zavar, hogy az ember megveszi az új gen gépet, és még azt sem tudja mikor jönnek rá, olyan AAA címek, ami a létjogosultságát hivatott szolgálni. Csak gyors SSD, sok fps, 4k, ray tracing meg ilyenekről hallani. Szerk.: Tudom, hogy van új Pókember játék, csak az nem teljes értékű játék, a Demon's Souls meg remake, a Godfallt meghagyjuk inkább, van annak elég baja így is.

   1. Sándor Szabó

    @vcarter86 Meg hát nem is nagyon kapni, megnéztem mennyiért vesztegetik a nyerészkedők pl. a jófogáson, te k***a élet, hallottam róla, hogy jócskán rátesznek, de nem ennyit, 350 a digital, 420 ezer a lemezes, mi a pi**a. Pont az megy, mint az Nvidia új kártyáinál, gondolom az új Amd kártyáknál is ez lesz.

   2. vcarter86

    @Sándor Szabó Jó hát én mondjuk nem aggódok afelől h két év múlva már pár next gen cím is lesz. Most meg ha akarnánk se tudnánk beszerezni ps5-öt, de nem is baj mert legalább nem nekünk jutnak a szériahibás darabok mi már a kiforrott slim verziót vagy adj isten pro verziót szerezhetünk be. Minden szempontból jó lesz. Bár kicsit zavar h én a Ghost of Tsushimát pont amiatt nem vettem meg ps4 pro-ra mert már nagyon untam a 30 fps-t és már úgyis beharangozták h jön a ps5 mondom majd azon fogom tolni 60fps-el és esetleg enyhén szebb grafikával Ray tracingel, de hát így még tovább várhatok arra h kipróbáljam :(

   3. Sándor Szabó

    @varter86 Nem túl jól fogalmaztam miért tartom problémásnak, hogy díjat kapott a Naughty Dog, mint az év fejlesztője, tisztában vagyok azzal mik mennek a nagy stúdióknál, csak azért zavar, mert amikor kiborult a bili, pocsék módon reagáltak, részeben az ő hibájuk, hogy ekkora balhé kerekedett a TLOU2 körül, Zoly csinált erről videót, de gondolom te is láttad. Na már most, ha egy ilyen esetben a stúdiót díjazzák, az úgy jön le NEKEM, hogy "szép volt fiúk, csak így tovább", ennek pedig elég rossz üzenete van. Valami hasonló történt a CPR is, mást mondtak kifele, mint amit stúdión belül, ment a magyarázkodás, ígérgetés, plusz engem is felhúzott a negyedik halasztás, részben ezért neheztelek rájuk, mondom ezt fanatikus Witcher buziként. Jó pár csapat megígérte változtatnak a dolgokon, de szerintem ez nem fog menni, olyan projektoknál, ahol sokszor több ezer ember munkáját kell összehangolni, működő ütemtervet felállítani, szoros határidővel és persze valami egyedi, különlegeset alkotni, nem futószalag címek. Nem vettem még PS5-öt, részben azon okoknál fogva amit írtam, meg hát a covid miatt kétszer is meggondolom vegyek egy ekkora értékű dolgot, amire nem biztos, hogy most feltétlenül szükségem van. Amit írtál, azok érthető indokok, csak az a kérdés, hogy hány embert sarkal ez váltásra. Én kicsit úgy érzem ez kisebb érv lesz a cserére, de lehet neked lesz igazad, ez majd úgy is később derül ki az eladási adatokból.

   4. Balázs

    @vcarter86 Kaptunk volna sokkal jobb grafikát. DE! A Mikrofos elvette előlünk :(

   5. vcarter86

    "Az év fejlesztő studiója a Naughty Dog, az igen, azok után ami kiderült mi megy náluk. Kezet rázhatnának CP Red-del, a másik studió, ami nagyszerű munka szervezéséről és moráljáról híres, díjat nekik." Erről Phelan kifejtette a véleményét az egyik otherside-ban az utóbbiak közül és inkább neki hiszek, mint a médiának, úgyh Phelan véleménye szerint tévedésben élsz. "Sokkal jobban zavar, hogy az ember megveszi az új gen gépet, és még azt sem tudja mikor jönnek rá, olyan AAA címek, ami a létjogosultságát hivatott szolgálni. Csak gyors SSD, sok fps, 4k, ray tracing meg ilyenekről hallani." Ne haragudj, de engem pc-skét, aki rendelkezik egy ps4 proval is iszonyatosan zavart évek óta h a sony exclusive játékait 30 fps-el kell tolnom. Aki a 60-120fps-t nem tartja elégnek ahhoz, hogy létjogosultságot szavazzon a ps5-nek az elég gyaníthatóan nem játszott még 60fps-el játékot. Igen volt idő mikor én is azt hittem, h csak parasztvakítás, de már pár éve tudom, h nem csak hogy új szintre emeli a játékélményt, de ráadásul sokkal nyugtatóbb a szemnek is, számomra ráadásul, aki enyhén migrénes ez különösen üdítő dolog. A gyors SSD-t is szerintem azok nem értik meg h milyen jó hogy van mostmár akiknek eddig nem volt viszonyítási alapuk. Engem igenis frusztrált h ilyen sokat kell várni és töltőképernyőket nézegetni, miközben a pc-men meg rögtön betöltött minden. Persze okosban megoldja az ember h ilyenkor elintéz egy két ügyesbajos dolgot kimegy WC-zni iszik valamit bekap valamit, vagy megír egy üzenetet a közösségi oldalán stb., de mégiscsak megtöri a játék flow-ját. Úgyh én ennek a kettőnek már abszolút örültem és ha ugyanazt a látványvilágot kapom majd "csak" a következő 5 évben, amit ps4 pro-n viszont 60-120fps-el és gyors töltéssel én már abszolút boldog leszek.

  11. T. P.

   Egyébként mi a franc az a Hades? Csak mert úgy néz ki, mint egy közepes mobiljáték. Valakik valamiért olyan PR-t tesznek alá, hogy folyamatosan szembe jön mindenhol.

   1. Arpad Palinkas

    @vcarter86 Oké azt megértem hogy nem tetszik. Igazából szerintem mindkét nézőpont érvényes, csak nagyon más. Meg nehéz az embernek sokszor megmagyarázni valami miért tetszik annyira, sokszor olyan életszakaszban jó hangulatban kap el valami és az lesz a minden más meg ránéz más hangulatban más életszakaszban és neki az semmi. Én sem tudom hogy a Diablo 2 óta miért nem húzott be izometrikus akciójáték. Pedig a Path of Exile jól össze volt rakva, ráadásul az MMO dologgal újszerűen is hatott. A Grim Dawn 1-2 óráig felfűzött és előjöttek azok a Diablo-ban érzett érzések aztán valahogy olyan gyorsan letörtek és nem tudott felfűzve tartani. A Seven is hiába Witcher devek, hiába Thief inspiráció és hiába szeretem mindkét játékot a Seven nem jött be. Amit meg kimondottan szégyenlek hogy a Pillars of Eternity sem tudott lekötni pedig RPG fanként nem is vágyhatnék többre. Valamiért nálam ez a klasszikus vonal nem jött át. Divinity is azért nem tetszik, akartam azt is nagyon szeretni de nem ment. Viszont hogy ne csak arról beszéljek amit nem szeretek hanem indie és jó volt az a Remnant: From the Ashes , a pálya design totál oldschool de oké költséget valahol kellett csökkenteni de ennél a játéknál még elmegy és ennek a játéknak vannak brutál mélységei felszerelés összerakás szinten, de amúgy meg a lényege egyszerűen megérthető és tolható. Még annak ellenére is tetszett hogy általában az ilyen szörnyes vagy zombis lövölde nem az én zsánerem.

   2. vcarter86

    @Arpad Palinkas amúgy nem kéne már egy kis személyeskedést lökni? kezd furán baratiba átmenni ez a beszélgetés 🙂 lokj már be egy pl szar a hades dumát hátha triggerelsz újra😁 viccet félretéve bocs az inditasert mert mégha nem is értünk egyet sok dologban az látszik h értelmes vagy viszont én mint mondtam ki nem allhatom a szarozast.... Na nem mondom el újra tudod te jól

   3. Arpad Palinkas

    @vcarter86 Bízok benne hogy az RDR 2 nagy élményekkel fog szolgálni számodra, nekem is még friss a végigjátszás élménye és számomra nagyot ütött. Jogtalannak érzem a kritikát abból a szempontból hogy lovaglás szimulátor, az első órákban is van akció, de szerintem páran arra számítottak hogy GTA csak a vadnyugaton és hát nem az. Az akció junkiek max pár küldetést élveznek amúgy megéri benne racionálisan viselkedni, de nem akarok többet mondani róla mert majd meglátod. A Control nekem nagyon nem jött be, körülményes, elavult design ez az épületben bolyongás, ott is inkább fárasztó klikkelgetés a harc mint élvezetes, több mint feléig elvittem de elég volt nem húzott be még youtubeon sem néztem végig. A Detroit viszont bejött, igaz a filmezős antijáték, de jó lett, sőt jobban tetszett mint korábban streamről mert a rám szabott befejezést kaptam és nem a stremaer választásainak következményeit :) Viszont ráérsz vele jah, a RDR2 nem igazán 48 óra mint ahogy a how long to beaten áll, a 70-80-hoz közelebb áll és akkor még nem is mentél bele az ilyen felfedezésekbe csak a sztori és mellékküldetések, meg gyorsutaztán sokat. Sztem jó minőséget ki fog tudni hozni a mostani kártyád is a Cyberpunkból, kb olyan erős a grafikus kártyád mint a next gen konzolokban van, de ugye a prevgenen is futnia kell amitől sokkal erősebb a kártyád, bár láttam a hivatlos gépigényeket, de szerintem nem lesz gond. Én vegyes érzelmekkel várom egyrészt hogy ne várnám, kedvenc fejlesztőim, másrészt sok minden miatt van félnivaló is szóval próbálok közömbösen állni hozzá és majd szépen lassan belekóstolni, most már csak nem tolják el és lesz is mibe :D Filmes témában én úgy tartom hogy a mondanivalót szállító mozgóképes világ átment a sorozatokhoz mert ott nem 1,5-2 órába vannak beszorítva a mondanivalójukkal. Csak sokszor már szánom az időt a sorozatokra mert sok indul, de örülök hogy 3-4 is végetért amit néztem így most nem kezdek inkább bele, pláne hogy a Game of Thrones sem hagyott jó szájízt, sőt annyira megundorodtam az egésztől hogy ha a könyvek folytatásai valaha is megjelennek már azt sem fogom elolvasni. A Witcher sorozat sem lett túl jó már a játékok meg a könyvek miatt nézem csak tovább. Az 1-100 as arány kb megvan, készítettem én is már low poly meg realisztikus karaktert és hatványozottan több óda a részletes. Sőt, elértünk egy olyan szintet mikor már elég valósághű a játék de azért még mindig nem keverünk össze egy kamerával felvett képet egy játéktól (ugyan ha állóképnél már vannak esetek hogy az emberk többsége képtelen eldönteni hogy render vagy fénykép). Ez sajnos úgy néz ki hogy hatványozottan több munka és számítási erőforrás lesz a javulás innentől. A helyzet az hogy nap mint nap látunk autókat, járdát, arcokat stb és mivel ennyi referenciánk van kiszúrjuk valamiről hogy játék vagy rendes felvétel. Egy minecraft karakter fejét is kb 5 sec modellezni mondjuk 15 perc textúrázni, ehhez képest egy Half Life 1 karakter feje mindjuk 3-4 óra modellezés és fél óra textúrázás de egy manapság használt valami meg több száz, ha nem ezer órákban mérhető. Bár a mellékszereplőknél előkerül azért a karakter generátorok biztosan de akkor is azt a pórusokat, szempillát, nyelvet, hajat, vénákat, anatómiailag korrekten valakinek rá kell tenni nem véletlenül dolgoznak 500-3000 állandó emberrel a nagy stúdiók meg még itt ott bedolgoznak nekik. Az igaz hogy sok a középszerű AAA cím, de teljesen más liga, és ez olyan hogy sok ember jobban szeretii a helyi focicsapatát mint mondjuk a bajnokok ligája győztest. Angliában is inkább nézik a 3. ligát mert még nem annyira a pénzről szól és sokszor jobb meccseket látnak, jobban hajtanak más, jobban szórakoznak, de pl ők sem mondhatják reálisan hogy elvernék a bajnokok ligája mezőnyét is mert saját szintjükön olyan jól villognak. Egyébként sokan nem érzékelik ezt a más ligát, még te viszonylag reálisan látod sztem, van akinek teljesen összefolyik. Vegyünk egy példát inkább tőlem ha már emlegettük a controllt én is nagyon jót tudok szórakozni egy Pong-al sokszor nagyon izgalmas tud lenni, sőt ezek az újabb air hockey játékok tök jók tudnak lenni és el vagyok vele pár órát, még a Control-t untam nem jött be, körülményes volt, de ez azért nem teszi a Pong-ot jobb játékká hogy nekem meg sokaknak tud izgalmas, kellemes perceket okozni, mert egyszerűen köze nincs a kettőnek egymáshoz, sokkal több érték van a Controlban csak nekem nem jött át. Jah én is elég szigorú vagyok a játékokkal mostanában mint látod, ha pár óra alatt nem fog meg tényleg nem érdemes erőltetni, jobban is teszed ha a felsorolt dolgokra szánod inkább az időt. A Tomb Raider újragondolt verziója nekem jobban bejött mint az eredeti :D Akkor elég körülényes volt annak idején és angol tudás híján csak bolyongtam a pályákon és szenvedtem vele :D A modern viszont jó lett nekem is hasonló volt egyébként a megélési faktorom hogy az első ütött legnagyobbat kicsit beleuntam a második részbe és a harmadik megint feldobott de most ennyi elég is volt belőle. A fejtörők ötletesek, ebben az ismerőseiddel értek egyet, nem nehezek egyáltalán, de ötletesek. Én értem ez mögött a logikát és úgy kell ezeket belőni hogy kb mindenki meg tudja csinálni, kap is hinteket ha nem megy és mivel ötletes ezért jól is néz ki még ha könnyű is megkapja a "majom" a jutalmát az agyban és megyünk tovább, ezt pszichológusokkal dolgozták már ki kb. Biztos vannak máshol húzósabb rejtvények és bonyolultabb puzzlek, de az átlag játékos nem akar órákra, napokra leakadni valamivel, nem jó az ha nyitott youtubeal alt-tabozva kell játszania valakinek. Szóval ebben sem lesz változás, akit meg érdekel az ilyesmi ezek szerint a Quern undyingban. Ebből is látszanak az arányok, ezért is emlegettem a réteg dolgot, ha tényleg ez kéne az embereknek betehetnének olyan fejtörőket is a Tomb Raiderbe hogy vért hugyoznánk napokig, de akkor lehet te nem törölnéd le de nagyon sokan meg igen és menne a negatív hírkeltés hogy kifizettem 70$-t és 5 óra után itt van ez a fejtörő nem tudok túlmenni rajta már refund sincs hogy miért tették bele. Tudják hogy mit lehet eladni a látványos akciókat, lopakodást, izgalmakat és abban jól teljesített a játék, a sztorija nem volt semmi különleges de különösebben gyenge sem. Casual játékosokra álltak rá mert abból van több, de azt én is sajnálom hogy miért nem szolgálják ki őket a történet oldaláról is jobban mert az nem vált hátrányára senkinek és számomra is az egyik legerősebb rácsavarodási faktor.

   4. vcarter86

    @Arpad Palinkas A GTAV-öt csak úgy hoztam fel negatívan h számomra negatív élmény, nem úgy értettem h nem jó játék hanem én nem élveztem pedig adtam neki esélyt 9 órát tettem bele és amúgy érdekes kivétel mert nem is nagyon tudom megragadni h mi volt vele a bajom. Egyszerűen lehet csak a San andreasban eltöltött rengeteg idő után már meguntam azt amit nyújtani tud. Viszont készséggel elhiszem h kiváló játék csak nem nekem való. Az RDR2-nél meg vártam egy nagyobb akcióra mert ritkán szoktam teljes áron játékot vásárolni 3 kivétel volt csak ezalól a TLOU 2 Witcher 3 és Far Cry 3 amiket megjelenés napján vettem meg. Az RDR2-t épp most vettem meg 33euroért, ezért nem nyilatkoztam róla csak remélni tudom h nem unalmas mint azt sokan mondják pl a végtelen lovaglásra meglátjuk. De van még egy csomó játék amiről direkt nem nyilatkoztam most vettem meg akció keretén belül még a Control-t is a Detroit become Human pc-s verzióját meg még most sem gondoltam megvárom a winter sale-t addig elleszek ezekkel meg az egyéb indie játékokkal plusz haverokkal szoktunk Codozni tehát tudok várni úgyh azért van még jó pár játék tripla A vonalon, amiről nem tudok nyilatkozni. A Cyberpunkot is nagyon várom, de azt is kb egy évre rá fogom csak megvenni, pedig azt meg is venném teljes áron megjelenés napján, csak azt épp max grafikán akarom tolni minimum 60fps-el és félek attól h azt már az rx 5700-asom nem szolgálja majd ki 1440p-ben, ráadásul ray tracinget se támogat a 6800 és 6800xt meg nekem drága 400 eurónál sose költöttem többet videókarira bár nem mintha elérhetőek lennének a scalperek miatt úgyh várok 1 évet addigra hátha lejjebb megy az áruk vagy lesz használtan olcsóbban, ha nem akkor szarok a ray tracingre és végigtolom a játékot a mostani kártyámmal. A Bioshockot én az első két résszel kezdtem és csak utána az infinitel, az utóbbi volt a legszebb meg legjobb történettel bíró de nekem a gameplay része addigra már ellaposodott. A filmekben is sokáig kell keresgélni mire találsz olyanokat amik jók ez tény h nagyon felhígult az ipar és a mennyiség a minőség rovására ment, de azért még lehet találni jó filmeket csak sokszor több utánajárást igényel. A gyerekes téma letudva elmondtam h nem épp arra gondoltam amire te. Ja abban maximálisan egyetértek, h a tripla AAA játékokban hatványozottan több munka van mégha az 1/100-as arányt túlzónak is tartom. Viszont én nem is a beleölt munkát kérdőjelezem meg hanem az eredményt. Hiába van valamiben sok munka ha az max középszerű lesz, az számomra már nem jó, mert azért rengeteg remekmű van a piacon amivel lehet játszani inkább azokkal töltöm az időt ráadásul van egyéb dolga is az embernek ott vannak a filmek sorozatokat szoktunk nézni asszonnyal az embernek van egyéb hobbija is én például kosarazni is járok fiamat meg egyesületbe hordom heti háromszor ezen kívül van még két lányom is rájuk is szánok időt nekem az nem fér már bele h mindezek és meló mellett még a középszerű játékokkal is untassam magam. Ja most eszembe jutott a Tomb Raider széria is a középszerűség miatt, még a 2013-as újragondolás és a megújult látványvilága miatt nagyot ütött nálam a Rise of TR már kb elment a fejtörőket már jóideje hiányoltam erre jött a Shadow mondták h milyen sok jó fejtörőt raktak bele megörültem megvettem ámultam h milyen szép grafikailag aztán meg amikor játszottam vele szembejöttek a fejtörők és mosolyogtam rajtuk h komolyan ezt tartják jóknak? Könyörgöm vigyék már végig a Quern undying thoughts-ot és megtudják h milyen egy igazi fejtörős játék és ez csak egy példa. Tehát ami a Shadow fejtörőit illeti kész vicc itt is gyereknek nézik a felnőtteket, tényleg nehogy gondolkodjanak egy picit azt feltételezik h ha ennél többet kéne gondolkodni egy fejtörőn akkor mindenki elakadna a játékban, a story-ja meg a legszarabb volt mindközül úgyh feléig jutottam töröltem. Az új Tomb raiderek közül ez volt az első amit végig se vittem azért a storyját gyorsan végiglestem youtube-on de még abba is beletekergettem mert láttam h semmiről nem maradtam le.

   5. Arpad Palinkas

    @Makariy Vasiliy Nyilván a technika és a módszerek fejlődtek és ez valami igényességet elmond a fejlesztőről hogy követi-e a szakmája fejlődését vagy sem, bár ezt soha nem fogod felfogni szóval haladjunk. Nagyon sok szempont szerint össze lehet hasonlítani játékokat, lehet egyik autóversenyzős a másik meg gangszteres ha igényesen van kivitelezve mindkettő lehet jól igénytelenül meg mindkettő rossz. Witchert felemlegetni nem fárasztó még, majd ha a Rockstars meg a CD Projekten kívül más is letesz ilyen játékot akkor is csak bővülni fog a lista és akkor sem megy ki divatból felemlegetni a Witchert. Sőt a Witcher arra is kiválló példa hogy egy kicsike stúdió hogyan fejlődött fel naggyá, de számukra mindig is fontos volt hogy a lehetőségeikhez képest a maximumot kihozzák magukból. Erre a kategóriára PC-n más fejlesztő nem is nagyon veszélyes mert vagy Sony berkeiben vannak vagy kiíratkoztak a komolyan vehetők listájáról mint a Bioware, aki pedig nagyon jól kezdte az első 2 Dragon Age-el meg az első 3 Mass Effectel.

  12. Beta880408

   Hello jo a video es jo a felbontas is a hang az tokeletes... nehol a mondanivaloval nem ertek egyet elsosorban hogy mi az h ki ellen indult a LOU 2 ?? ki ellen induljon storyban ?? most attol h te nem hallotal egy jatekrol vagy nem lett akkora befuto meg lehet rohadt jo a storyja ... Masik dolog mi az hogy Doom grafika ? A regebbi verziot felskalaztak es akkor yesss oriasi elorelepes tortent aaaaa miben is ??! A video tobbi reszevel egyetertek...

   1. Beta880408

    @Péter Mód Ha melyebben belemegyunk hogy az igazabol a grafikai osszkep es a vizualis elemek akkor megjobban igaz.

   2. Péter Mód

    Eleve kicsit összetetteb kategória a "visual design" minthogy "legjobb grafikaként" illessük.

  13. Albert Németh

   COD jöhet heti 2szer.. ✌️🙂

  14. Balázs Ficsór

   Paradox int. az mivel indult?A Cities:Skylines már 5 éve jelent meg, az a valami apokaliptikus valami az meg mindegy nem nagy szám

   1. Balázs Ficsór

    ohh hát még a C:S-re azt mondtam volna hogy valamit produkálhat de az 5 éves a Crusader Kings az nem az én műfajom volt

   2. Bl4s1us

    Crusader Kings III

  15. Gabe Logan

   Természetesen a *LoU 2* tarolása teljesen megérdemelt, látványvilágban a *Tsushima*-nak megadtam volna ezt a díjat, audio terén meg a *Resi 3*-ra szavaztam a régi nagy játék hangefektjei miatt, mert a régi idők ezen a téren messze jobbak voltak, mint a mostaniak, minőség és mennyiség egyaránt jelen volt, a RE 3 meg anno is kiemelkedő volt e téren. És bár hatalmas csalódás volt ez a remake, azért a sok no name helyett simán lehetett volna pár kategóriában jelölni... Nálad meg fel sem merül volna a Resi 3, most ez komoly? lol

  16. Tóth Robbi

   Szerintem nem tudod melyik játék a The walking dead saints and sinners valószinű, hogy kevered valamelyikel Ez egy VR játék és nem nem lett szar. 😁 Legalábbis VR játékokhoz képest a jobbakhoz sorrolható.