Volt egyszer egy ... Spec Ops: The Line 🎮

Otherworld

46 E megtekintés8

  #SpecOpsTheLine #Retroworld #Otherworld
  Platform: MSI GS66 Stealth
  Outro zene: Jimi Hendrix - Star-spangled banner
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: 16 napja

  Megjegyzés

  1. Zsolt Szilágyi

   Azért csodálkozom hogy valaki emlékszik a Global Operations című játékra. Egy teljesen letisztult Counter-Strike kló volt. Kár hogy nem lett ismertebb.

  2. Horváth-Erős Zsolt

   Szia Zoli , egy kérdés hogy a Black nevű 2006-os játékkal találkoztál e ? Volt e olyan szép a maga korába hogy egy videót megérdemel? :D

   1. Dont mind me, just keep scrolling

    Akartam volna én is mondani

  3. madafakka

   Egy új kedvenc. Most kezdtem neki másodszorra, ez egy mestermű... A zenék, a hangulat, a beszólások, istenem... Sokszor a hideg rázott. Köszi Zoly, egy élmény volt végig játszani. 🔥🔥🔥🔥

  4. linkids1

   5:12-nél a pálya és az elemei csak engem emlékeztetnek a telefonos Modern Combat 2-re..?

  5. most complicated man

   doomer game

  6. Tidus Famous

   Kifejezetten nem kedvelem a katonai fps/tps-ket....az a tipus vagyok akit kinozni lehetne a cod-al és társaíval. De ez az a játék amit én is imádtam a story és annak elmesélésének minősége okán.Ez egy brutálisan jó játék ami sokkal nagyobb sikert érdemelt volna....

  7. Sándor Pap

   Gratulalok a videohoz! Nagyon nosztalgikusan ereztem magam, miközben néztem. Emlekszem amikor fiatalon jatszottam velem. A jatek vege utan 10 percig csak a szekben ultem es nem tudtam felallni. Koszonom a profi munkat!

  8. kuni0169

   Na én iszok egy jägert.....

  9. Cheezmee

   Ugh! Ez eszméletlen jó videó lett. Nem mertem kritikát írni, nem vagyok elég bátor hozzá.

  10. zola03006

   A mai napig emlékszem a FUBAR fokozatra... PS3-on szenvedtem vele. Mikor pattant a platina, kicsit büszke voltam magamra xD

  11. soksikert

   Én élveztem a játékots es coop modot is és sajnálom, hogy nincs folytatása

  12. Mate Telenko

   ajanlom melle ambrose bierce novellait

  13. fc2fan95

   Do you feel like a hero yet?

  14. Kun Akos

   20:46

  15. Ivanyi Attila

   Szerintem a Rainbow Six Vegas 2 valamivel mélyebb és nagyobb taktikai és összpontosítást igényelő kommandírozós játék. De ezzel még nem játszottam, csak a látottak alapján tudok nyilatkozni. Úgy látom, hogy ebben a játékban könnyebb kiszúrni az ellenségeket, mintha a rendelkezésükre álló teret nem tudnák olyan ügyesen kitölteni, hogy ne vegyük észre őket.

  16. barce lona

   szinte gyerek korom ota követem a kritikákat. de iejen jot még nem látam töllük.

  17. TomyBoy82

   A játék zenéje is zseniális. Keressetek rá a soundtrack-re! 👍

  18. Daymon

   7 éves voltam mikor megjelent a játék. Végig is játszottam és eszméletlenül tetszett. Nem nagyon szeretem a sztori módos játékokat de ez, és a két darab the last of us játék... nyagyon... nem is tudom hogy fogalmazzam meg.... ez a játék is szerintem inkább csak a sztorira ment mintsem magára a játék menetre. De nekem nagyon tetszenek az ilyen erőszakos+ szomorú érzést keltő játékok. És köszi, hogy újra felidézhettem ezt a játékot. Kicsit kedvet kaptam, hogy megint végigjátszam.

  19. Péter Pál Popovics

   Imádom ezt a játékot, bár a végére eléggé nehéz. :)

  20. Fog Kapitány Channel

   Őrület, hogy mekkora hatással volt rám ez a játék. Az első felében csak egy átlagos TPS-nek tűnt, de a végére már annyira beszippantott, hogy aludni sem bírtam tőle. Remek, kihagyhatatlan élmény!

  21. Balázs Lévai

   Ha nem probléma az angol : hugets.info/show/mZStqNncq5VntJQ/vide.html Érdemes a kommenteket is végignyálazni, mert az a durva, hogy miután kiviszed a játékot, és láttad a 4 befejezést, igazából azután is meglepő lehet, hogy az egész storyn van még egy extra layer, illetve kismillió zseniális easter egg.

  22. Richard Herczeg

   Nekem amúgy baromira vizsgára kéne készülnöm... de... max visszatáncoltatnak.

  23. Dániel Bush

   Az egyik legelső game volt amit végig toltam 14 évesen, csak most jöttem rá hogy milyen kár hogy akkoriban nem értettem hogy miről szól, de még így is megmaradtak belőle elég erős jelenetek amik egyszerűen sokkoltak. Ennél a játéknál valóban indokolt a +18.

  24. Krisztián Gyurics

   Ez volt az eddigi legjobb videótok

  25. Árpád Ungvári

   Az a hibája hogy a harcok egy kaptafára mennek és hogy ugyanazt kell csinálni??? Egy shooterben mit csinálsz ha nem az ellenfeleket lövöd??? XD XD XD Nem is értem. meglehet hogy imitt-amott a látványon és a mozdulatokon még lehetett volna mit csiszolni, de a mondanivaló, és annak narratívája minden akkori és talán még mostani shooter közül is magasan kiemeli szerény véleményem szerint örökre. Kb. minden shhoter jellegű játékban megmarad az hogy ők a roszak, te vagy a jó, menj és ott az ellenség, lehet lőni, U-NAL-MAS...

  26. Oh Babar

   Nem ismertem ezt a játékot...Még a spoileres rész megnézése előtt gyorsan megvettem, kipörgettem és wow...a foszforos civilgyilkos jelenetnél majdnem elsírtam magam...Játékmenetileg iszonyat egyszerű, de a háború ábrázolása...elképesztő! Köszi a videóért, valószínüleg sose ismerem meg ezt a játékot ha ez nem készült volna el.

  27. Péter Veres

   Remek játék. Ami + van benne co-op ha jól emlékszem . És hatalmas volt cimbivel végig tolni

  28. SnowKid Powell

   Te jó isten. Még nálatok néztem meg az erről szóló kritikát, mintha tegnap lett volna. Magasságos ég 9 év telt el azóta!

  29. Anonymeus

   Nem tudom ki hogy van vele de a sztori miatt az egyik kedvenc játékom volt :D

  30. István Kovács

   Ha értetek angolul akkor javaslom nektek a "TheAlmightyLoli" nevű csatorna "Why Does Spec Ops the Line Work and Last of Us 2 Doesn't?" című videóját. Megmutatja hogy egy Call of Duty klón tucatjátéknak álcázott FPS hogyan veri le a 8 évet és többszáz millió dollárt felölő csodajátékot (történet szempontjábók legalábbis) ami óriásit koppant a szájbarágós "érezd szarul magad mert nem akarod elveszíteni a játékot és ezért NPC-ket ölsz" történetvezetéssel.

   1. Balázs Lévai

    Valamint hasonló témában SkillUp videója, aki szintén a Spec Ops: The Line-t hasonlítja össze a 2019-es CoD: Modern Warfare-rel.

   2. István Kovács

    Bár nyomokban találtam hasonló PTSD szimulátor nyomokat a Kane & Lynch 1-ben ahányszor halálközeli élménye volt Kane-nek és hallotta a hangokat. Vagy amikor a Far Cry 2 során a fegyvercsempész Sakál levadászásához aktívan kellet egy nyomorban élő afrikai ország megmaradt infrastruktúráját elpusztítani egymás között marakodó frakcióknak dolgozva hogy egy lépéssel közelebb kerülj a Sakálhoz. SPOILER a Far Cry 2-höz lejjebb: A játék elején kinevet a Sakál, és azt mondja hogy nem is kell megölnie mert annyira érdemtelen a főszereplő, a játék végére meg egyenlő tömeggyilkosként kezeli őt, az együttérzését fejezve ki.

  31. Urbán Dávid

   Anno megjelenéskor kijászottam és nagyon tetszett illetve megrázó volt. Kár hogy nem kapott nagyobb viszhangot. Azóta se játszottam vele mert nrm akarom elrontani a jó élményt. "Gentleman, welcome to Dubai." Mondjuk az lehet, hogy a lehrtő legrosszabb vég de én azt választottam :D

  32. Atilla Orbán

   Számomra egy remek élmény volt végig játszani és bátran merem ajánlani bárkinek akiket érdekelnek a háborús témájú játékok

  33. Terror Pista

   12:03 Rising storm 2 Vietnam flashback intensifies

  34. Viktor Tóth

   Én ezt PS3-on, játszottam, bár egy pontot rendszeresen lefagyott, és nem ment tovább, de nekem a Spec Ops főhőse, rettentően emlékezet a mass effect Shephard-jére.

  35. jakab buga

   szerintem meg aki fél a spoilerektöl az elsősorban az ign hungaryt kerülje ez nagyivbe, simán tudtam élménybeszámolót nézni minden spoiler nélkül, nekik meg elég volt 1 véletlen meglátott facebook cikkük és már le is lőtte hogy ki fog szerepelni a Mandelorian utolsó részében pont mielőtt megnéztem volna, és már sok ilyen eset volt, és én csak náluk láttam ezt.

  36. Rendes Zsolt

   Ez egy nagyon kemény játék, jó hogy jött róla ilyen minőségű elemző vidi.

  37. Rinardis

   Nemrég vittem ki, ahogy anno steamen ingyenes volt..megbántam, hogy vártam vele SPOILER (még): Amikor Lugot megöli a csőcselék és dönthetsz hogy közéjük lősz-e..na én közéjük lőttem és az achievement "A Line, Crossed" ébresztett rá, hogy mit is tettem bruh

  38. Rumbledon

   Erről a játékról én is lemaradtam. De abban az időben nem nagyon követtem a játék híreket mert a WOW nevű feketelyuk még nem engedett el. Teszek is majd vele egy próbát. Amúgy vicces mintha Zoly még mindig nem ebgedte volna el a Last of Us 2 spoileres mellényúlását:D

  39. fradicsavesz

   Egy off meglátás. Mennyi kurva jól néz ki ez a játék 9 év távlatából? Mármint értem, hogy készült azóta jobb(nyilván). De megláttam újra sok év után és ledöbbentem.

  40. Attila Szabó

   Én imádtam a spec ops ranger elite volt a kedvencem

  41. András Orvos

   Én semmit sem tudtam róla. Valahonnan valami noname lövölde volt. Később idegesített a nehézsége is, végül beintegetett, hogy mi van, belőlem meg feltört egy jól megformált bazmeg.

  42. Tamás Fekete

   A szpojlerrel igazad van. Ha valakit annyira izgat - pl. filmes fórumokban is - az ne húsz éves filmeknél kezdjen már rinyálni. Konkrétan, van olyan csoport, ahol filmeket keresnek az emberek, emlékeik alapján, hátha előkerül és persze, hogy a legtöbben a végére vagy egy fontos csavarra emlékeznek belőle. A csoport tematikájának ellenére újra és újra jön egy okos, aki sír, hogy szpojler volt és most nem érdemes megnéznie a filmet. Ember, ha az elmúlt években nem került a látóteredbe, ne legyen már hiányérzeted. Új játékoknál már neccesebb, de aki fél ettől, ne olvasson, nézzen közösségi tartalmat, mert evidens, hogy lesz, aki már túl van rajta és ők meg fogják beszélni a tapasztalatokat.

  43. Geri Kolibry Kolby

   Ezt a játékot az OW bemutatója miatt ismertem meg, vettem meg, játszottam végig számtalanszor. Megunhatatlan számomra, fiatalságom meghatározó játéka volt. Öregnek érzem magam, hogy ez a játék már a "Retro World" rovatot gyarapítja.

  44. Reythwoolnan

   Anno a demó alapján vettem meg, ilyen kis limonádé játéknak, hogy egynek jó lesz. Pofám leszakadt, hogy egy ilyen mesterműhoz ilyen tiszteletlenul álltam hozzá. Ez és a this war of mine egy bizonyos érettség felett kötelező,hogy kicsit kirangasson minket a CoDok és BF által megalkotott és táplált videojáték ipart atfuzo háború fetisbol.

  45. Dávid Izsák

   Amikor a vége felé megszólalt a Glasgow mega snake a Mogwaitól, akkor már biztos voltam benne, hogy erre a játékra emlékezni fogok (sok más, már említett dolog mellett is).

  46. Tamás Szilveszter

   Fűrész Dubaiban o.O

  47. BÁLINT FORGÓ

   Egy csomo jatek mar nem is erdekel de amilyen izgalmasan elotudjatok adni az valami verhetetlen szvl csak igy tovabb

  48. Tamás Czuczor

   Beszarás :o nem rég töltöttem le újra mert eszembe jutott mennyire kemény is volt ez a játék.

  49. Chinuu

   Én még anno megjelenelés után pár héttel vettem meg és basszus sose bánom meg. Egy életre szóló élmény volt. Noha a multival egy fonnyadt meccset se toltam, a sztorit minden difin addíg csapattam, míg majd kirohadt a szemem. XD

  50. Uwern1

   Zoly, emlékszem még a régi kritikádra, amit a játék megjelenésekor csináltál. Már akkor felkeltetted bennem az érdeklődést, bár így is végül csak néhány évvel ezelőtt jutottam el odáig, hogy kipörgessem. A videóban elhangzottakkal teljesen egyet értek, annyit kiegészítőnek, hogy a Spec Ops: The Line tovább megy egy háború ellenes kritikánál. Konkrétan az 2010-es évek eleji nagy katonai lövölde hullámot kritizálja, ahol ugyanúgy nincs döntési lehetőséged (sokan azt kritizálták a SO:TL-ban, hogy nincs döntési lehetőséged, CSÓKOLOM, pont ez a lényeg), hogy több száz életet oltasz ki a kampány alatt a "nemes célért küzdve". A Fejlesztőknek ez volt a céljuk, hogy legközelebb háborús játék elé csüccsensz, akkor legyen meg az a kis kellemetlen érzés a gyomrodban. Saját vélemény, de teljesen valószínűnek tartom, hogy a fehérfoszforos rész direkt a CoD 4 repülő erődből tét nélkül lövöldözős jelenetének kifordított mása.

  51. Patrik Fekete

   Szerintem nyugodtan belemélyedhettél volna a történetbe, sokkal érdekesebb lett volna. Ígyis király volt, kár hogy a feledésbe veszett ez a játék mára

  52. Fodor Norbert

   Évek óta ott van nekem steamen de én azt hittem eg egy egyszerű lövölde. Így viszont tuti végig lesz játszva

  53. Gabe Bayern

   SPOILER ! Fhuu..most elfogott a retro hangulat :O :D Bár én mindössze 3 féle befejezésre emlékszem...azt hiszem Humweek-al jött pár katona és felszólított, hogy tegyem le a fegyvert ott akkor letettem , beültettek a járműbe és leléptünk. Ott válaszható volt, hogy ha tűzharcaba keveredek velük vagy lelőnek és akkor is más volt a befejezés továbbá ha legyűrtem őket ( ami nem volt könnyű ) akkor is egy más fajta befejezés várt. Többről nem tudok :o.....Továbbá azt se tudom, hogy min alapult, hogy milyen befejezést kap az ember ?! :/

   1. Gabe Bayern

    @Uwern1 Igazad van. Bocsánat !

   2. Uwern1

    Egyrészt egy SPOILER figyelmeztetés mehetett volna.... ... másrészt a hotelszobában, amikor Walker szembesül az igazsággal öngyilkosságot is elkövethet. Az a negyedik.

  54. Csaba S.

   474 forint G2A-n meg is vettem ;)

  55. Csiki Stream

   Ez a műalkotás sokat hozzá tett ahoz hogy imádjam a játékokat. Mai napig 2006 óta játszom videójátékokkal és az ilyen és hasonló élmények miatt vagyok voltam és leszek "GAMER"

  56. # Rage

   Én imádtam régen is, kb 2014-13 körül, és most is.

  57. Vector

   Még annó Xbox 360-on toltam ki. S imádtam. Egy nap alatt végig toltam és leesett az állam. Főleg annál a jelenetnél mikor a civilekre rátalálunk. Az nagyon hidegrázós volt.

  58. ndaver69

   Korrekt játék, elég erős sztorival, a videó meg jó lett. De hogy kicsit kukacoskodjak: Adams eléggé messze van attól, hogy "nehézgéppuskás" legyen. Ha jól rémlik a játékban fellelhető fegyverarzenál nála egy M249 SAW van, SAW=Squad Automatic Weapon (raj automata fegyver), amiben 5,56 mm-es lőszer van, ami nem puskalőszer és a fegyvert is pont ezért nem nevezik géppuskának. A nehézgéppuska meg a .50 cal (12,7mm) lenne, az maximum járművön szokott lenni.

  59. István Kelemen

   Pfff ez milyen durva játék 😮 és nem is ismertem. Köszi Zoli a remek 5* ajánlót!

  60. N. Boros

   Én egyszer játszottam vele. Tény hogy a harc rendszer, idő után molotonná válik. De amit elmesél ! Azt még nem tapasztaltam azóta se egy játékban sem... Amit elmondtál az tejes mértékben egyett értek!

  61. Vitya7708

   Nagyon szerettem,az elégett emberek látványa sokkoló volt.Brutál jó kis game.

  62. Tibor Jancsovics

   Punisher az zsír lenne ha csinálnál egy ilyen vidit

  63. Jani SIr

   Ez a régi gépemen annyira fosul futott hogy nem bírtam végig játszani.

  64. LINUX POWER!!!

   szerintem a black ops szeria is megerne egy videot a 2.reszig nagyon jo

  65. 2rhx

   Ha már ennyire spoileresen beszéltél róla, akkor szerintem simán belefért volna elmondani, hogy mi a vége.

  66. Itachi One

   ennek a bemutató hatására még végig is játszanám, ha lenne rá időm, nagyon jól sikerült.

  67. janopsilver

   Fura egy olyan játékról látni Retroworld-öt, amit anno majdcsak a megjelenésekor játszottam.

  68. Sun9us

   Minden kult klasszikus bukás volt a maga idejében. Egy humble bundle keretében szereztem meg, gombokért. Amúgy így kell egy bosszú/ bukás történetet elmesélni. Ugye, Last of Us 2?

  69. LordZorddan

   Akkor már igazán öregnek érzem magam, amikor 18 évesen ez a játék már szinte retronak mondható

  70. Piszriváj

   Ez volt az a játék... talán az egyetlen, ami a játékmenet egy bizonyos pontján, olyan szinten megcsapott, hogy ott kikapcsoltam és és vagy 2 napig vissza sem néztem. Szerintem egyértelmű melyik résznél. A végét már nem is akartam látni, konkrétan undorodtam. Conradig akartam elérni, de annyi. Hogy lássam, meghallgassam a kis monológját és pofán lőjem. Hááát... nem úgy lett.

  71. P4TRICCS

   Az egész videó miatt tudtam meg a létezését és ez hozta meg a kedvem. Láttam, hogy irtózatosan olcsón megy már így vakon megveszem szerintem és kipróbálom az ajánló után. Viszont egy dolog feltűnt: -Mondtad, hogy mikor megjelent már más stílus volt a rivalda fényben, Ám ha belegondolunk a stratégiai játékok is mára már majdnem kihaltak még is várható új age of empires. Régiek felújítása. Új hasonló alapú gamek pedig már nem élik koruk és a számukból ítélve azért a cégek egész jól megvannak belőle.

  72. ynnegaf

   Hozzátenném, hogy a címválasztás sem áll jól neki. Oké, hogy ez a széria címe, de nekem mindig az jut eszembe, ha hallom, hogy ez egy Call of Duty játék?

  73. Dávid Szadai

   Azzal az állítással nem értek egyet, hogy a Yager-nek nincsen nagy projektje. Ugyanis, most van egy feltörekvő f2p játékuk The Cycle néven. Igaz, nincs nagy kiadó mögötte, és EGS-ra lett felrakva, szerintem meg van benne a potenciál.

  74. Bivalybaszó Jack

   Az Apokalipszis most illetve a Spec Ops a Sötétség mélyén című regényen alapul, szóval nem véletlen a hasonlóság.

  75. levente kovács

   Azért annyit elmondani a videó elején hogy spoileres neked nem kerül semmibe, szóval nem értem hogy miért téma ez egyátalán.

   1. Krisztián Rétfalvi

    Őszintén én se értem, hogy miért kell még belerúgni abba, aki igényli a tartalomgyártótól, hogy azt mondja, Spoileres. Simán túllehetne ezen lendülni, de Zoly nem érti, hogy ha én utána akarok nézni egy játéknak, azt megtehetem spolermentesen is. És igen még mindig sz*rok a végigjátszások live streamelésére és a mivoltukra.

  76. LiquidStep

   Tudod mit néznék meg tőled, egy Obscure retroworld-öt, nem tökéletes, de megvannak az érdemei, a túlélő horroban.

  77. ALFA 2

   Huuuu mekkora játék volt ez :O

  78. szogyenyi

   Amiket érdemes lett volna még megemlíteni, az a feketébe és fehérbe történő átvezetések, melyek a valóságot és a hallucinációt reprezentálják. Nem véletlenül szerepel a helikopteres rész kétszer is a játékban. No meg a twinkle twinkle little star... amitől a víz levert, olyan szinten megborzongatott (aki tudja, miről beszélek, Lugo heavy jelenet)

  79. aka_lonewolf

   Nincs egy hete hogy újra végignyomtam. Eszméletlen game. Talán másodszorra még jobban bejött mint elsőre.

  80. BeeTheImmortal

   Hatalmas kár, hogy a mai játékipar beszari execjei már soha nem mernének belemenni az ilyen és hasonló játékok elkészülésébe. De nem baj, cserébe kaptunk mikrotranzakciókat az egekig, freemium mocskokat és "AAA"-s játékokat amik már lassan a grafikával sem igazolják a létezésüket, de cserébe a PS5-ön már 80-90 EUR az áruk.

  81. Dávid Semperger

   Az egyik legjobb játék amivel túl kevesen játszottak és mégkevesebben értették meg szerintem. Amikor megláttam a címét a videóban kicsit aggódtam milyen színben lesz bemutatva a játék, mert nagyon könnyű egy átlagalatti tucat TPS-nek nézni, ami csak szimplán túldramatizál dolgokat. Szerencsére nagyon jó kis review lett ez a játék valódi mivoltáról. Február 18-ig le van árazva 4 euróra Steamen (valszeg máshol is). Menjetek el megvenni most. A review spoileres mivolta ellenére simán megér egy végigjátszást.

   1. Dávid Semperger

    @vcarter86 Szerintem meg Zoly tett elég utalást arra hogy értette, csak nem akart mindent lelőni. Én is értettem, és örülök hogy te is. Tényleg egy nem mindennapi játék.

   2. vcarter86

    @Dávid Semperger Na egyrészt mikor leírtad hogy még kevesebben értették meg akkor megkérdeztem magamtól hogy miért ebben mi olyan nehéz megérteni? Spoiler: kiderül hogy egy katonáról szól aki PTSD-ben szenved rengeteg dolgot ő képzelt oda amik nem is úgy történtek ugye a rádióban nem volt elem tehát a Conraddal való beszélgetést is csak képzelte, a két logó hullát is élő embereknek képzelte, meg még csomó mindent, és igazából Conrad-ot csak ő teremtette meg mint főgonosz mivel csak ezzel tudta oldani a saját feszültségét miszerint igazából nem más mint saját magának köszönheti a borzalmakat amik megtörténtek a dubai túlélőkkel és hogy ezek a képzelgései akkor kezdődtek mikor elkövette azt a nagy bűnt hogy lebombázta a civileket. A végén meg választhatunk hogy meghalunk így vagy úgy vagy hazamegyünk de igazából akkor is a lelkünk meghalt már. Egyszerűen nem értettem hogy miért feltételezed hogy ezt bárki ne értené meg? Túl nyilvánvalóan bemutatja ezeket. Ezért kérdeztem hogy van-e emögött még nagyobb csavar mondanivaló bármi amit nem vettem észre? Mert persze jó a történet így is de azért én nem estem hanyatt tőle. Azóta én utánanéztem és van, és Zoly egy mondattal se utal erre a mélyebb meta-narratívára és mivel te Zoly-ra hivatkozol ezért egyértelmű hogy neked se esett le. Ami nem baj, mert mondom nekem se. Úgyh leírom. Az igazság az hogy "főhősünk" már meghal akkor amikor a két helikopter összeütközik, egyébként nem véletlen hogy a játék is ezzel kezdődik és még1szer visszatér ugyanehhez a jelenethez, aki nem figyelmes azt hiszi hogy igazából annyiról van szó hogy csak beéri időben magát a cselekmény, pedig igazából nem ugyanazokat a képsorokat látjuk Walker el is mondja hogy "valami nem stimmel, ezt egyszer már átéltem". Konkrétan arról van szó hogy ez az eleje és a vége is az egész cselekménynek minden amit a helikoptercrash után látunk semmilyen formában nem történt meg. Hanem arról van szó hogy hogy igazából főhősünk a haláltusáját vívja és az egész játék már csak egy képzelgés ami összemosódik a valós történésekkel és az ő saját hallucinációival, ott néz szembe saját magával a tetteivel és lepörögnek újra előtte az események. Rengeteg utalás van a játékban erre. Tehát igazából a végén nincs semmilyen döntésünk nem lehetséges az se hogy fizikai formában túlélje Walker, mindazt amit látunk azok csak a saját gondolatai képzelgései ő fizikailag nem ott van hanem a helikopter roncsok között vívja a haláltusáját és gyötri a saját lelkét. Ja és igazából Afganistán óta PTSD-s nem pedig most lesz az és erre is vannak utalások már a játékmenet elejétől kezdve. Tehát az egész küldetést az első percétől kezdve Walker fejében játsszuk. Erről itt a videó és mindenféle bizonyíték utalás stb. : hugets.info/show/mZStqNncq5VntJQ/vide.html plusz a kommentek. És így viszont már hihetetlennek gondolom a játék meta-narratíváját. És nekem kell azt mondjam hogy igazából valóban nem sok ember értette meg, Zoly se, te se, én se és szerintem az emberek 90%-a nem, akiknek egyébként nagyon tetszett így is a történet.

   3. Dávid Semperger

    @vcarter86 Zoly jobban megfogalmazta a lényeget a videóban mint én tudnám.

   4. vcarter86

    "mégkevesebben értették meg szerintem" én most játszottam végig, mindenféle kötekedés nélkül kérdezem szerinted miről szólt? Csak kíváncsi vagyok, hogy én tehetek róla hogy nem látok bele többet annál amit láttam vagy valóban nincs is benne több?

  82. Ghost DJ

   és a mai naptol fogva a cipő piac meg ugrott. élen Magyarország mind vezető befegtető XD

  83. Daniiel ツ

   Anno ingyen kaptam meg a játékot valami bundle keretein belül, egy nap unatkoztam, szabadidőm az volt, gondoltam kipróbálom. Egyszerűen zseniális volt, az az atmoszféra, az a történet, huh de lekötött. Nem mondanám hogy nagy világmegváltó dologról lenne szó, de többször is kijátszottam. Ajánlom mindenkinek aki még nem játszott vele. :D

  84. 8BP Resongeo

   Majd 10 év múlva jön a retro world a cyberpunkból és akkor már mindenki úgy fog vissza tekinteni rá, hogy milyen jó game volt :D

  85. TheGrippin

   Én tavaly toltam ki, de borzasztóan monotonnak és unalmasnak éreztem. A fordulatok és azoknak az előjelei tényleg ütöttek, Black Ops 1 szintű csavarokra és Black Ops 2 féle döntésekre kell gondolni, ezek zseniálisak voltak, viszont mindez a játék 5%-a. Ezekre is ha figyelsz azért lehet előre sejteni hova fognak kifutni. A maradék 95% csupán a lineáris cső pályákon történő hentelés, és alig várod, hogy vége legyen.

  86. Millennium Fox

   Fuck yeah!

  87. Levente Kassai

   Xbox storbeban pont le van árazva, azt hiszem 1800ft, simán megéri mindenkinek ennyiért

   1. Zsolesz Radvánszki

    1220 és köszi hogy szóltál veszem is meg :D

  88. -_ Antisocial _-

   Fun fact : Otherworld Zoltán megint megmondta a tutit úgy, hogy játszott a játékkal egy órát.

  89. László Dajka

   Azért a spoiler témában, nyílvánvaló (vagy annak kellene lennie) hogy az ember nem fog végigjátszásokat nézni, ha nem akar spoilert, már csak annak jellegéből adódóan:D

  90. Mátyás Hadobás

   Leiratkoztam mert negatívnak találtak de rájöttem te vagy a legjobb kritikus

  91. Mihály Jakab

   Alapmű a gamer világban.

  92. Mattka85

   Nem szoktam az fps játékokat kedvelni, de ez szerintem kötelező darab, mert van mondanivalója!

   1. Jani SIr

    Csak az érdekes részig el kell jutni... Ami kifejezetten nehéz. Főleg hogy nem is futott a régi gépemen, max sántikált.

   2. Mattka85

    @Dr. Dubai Bocs. Igaz. 😁

   3. Dr. Dubai

    Ez hol fps? Mert én inkább tps-nek nézem.

  93. Ricz the Ronin

   Máig a hidegrázás, gyomorgörcs jellemzi azokat a perceket, amikor eszembe jut.

   1. Ricz the Ronin

    @Laci Zazulics Melyik végigjátszásomnak? Mert nekifutottam mind a négynek és meg is szereztem. :D (Bár a kedvencem egyértelműen az, amelyikben Konrad egyenruhájában találják meg Walkert, és az a végszó, hogy "Uraim. Isten hozta önöket Dubaiban..." De csak mert ez ad egy szép keretet az egésznek.)

   2. Laci Zazulics

    Mi lett a vége?;)

  94. TD34N

   A felvezető után gondoltam ránézek, mennyibe kóstál steamen, kipörgetem aztán visszatérek a videó fogyasztásához. Mint kiderült, már megvan. Ha végeztem, folytatom a videót. Már alig várom. :D

  95. Barnabás Kiss

   Pont most játszottam ki. Fenomenális volt!

  96. the dark infest

   Sziasztok! Valaki el tudná mondani hogy a 33-as osztag miért ragadt le a civilek kimenekítésével, meg hogy miért oszlottak fel (H. Valaki folytatja valaki ellenzi őket stb) illetve az sem volt tiszta hogy a parancsnok aki a 3 fős osztagot rendelte oda, az miért lett öngyilkos? Meg hogyhogy hetekkel korábban? (bocsi ha baromságot írok kissé le vagyok ma tompítva)

   1. the dark infest

    @TheBence1234 köszönöm!

   2. TheBence1234

    SPOILER A 33 sok azert lettek rendezetlenek mert Conrad a parancsnok öngyilkos lett miután nem sikerült kimenekitenie a civileket. Ezert kuldte az uzenetet. Amiben nem pont harom embert ker hanem csak segitseget ennyi. Ezert a hadsereg kuld elosszor egy csapatot (walkereket) felderiteni. A parancsuk szigruan az volt hogy bizonyosodjanak meg rola hogy a 33 sok tevekenykednek e es amit ez meg van jelentsenek vissza. Es ez a story lenyege hogy Walker baszik a parancsokra mert hos akar lenni es egyedul megoldani a szituaciot

  97. Gergő Kerekes

   nem fogja vissza magát, amikor a civilek közé lőhetsz, nincs nagy cél (CoD no russian), nincs tiltás és nincs ejnye ezt nem kellett volna. Csak egy "jó döntés volt ez szerinted?" és nem ad a szádba választ a játék. Ez egy felnőtt shooter amihez fel kell nőni. Kiskoromban láttam az apokalipszis most-ot, akkor csak a helikoptereket akartam látni mert az vagány volt, nem érdekelt csöppet sem a történet. Most már érettebb fejjel más a helyzet.

   1. Jani SIr

    Csak a játékmenet meg az optimalizálás miatt nem jutottam el az érdekes részig.

  98. Lementem Elemér

   Nem volt hibátlan, de egy nagyon emlékezetes és kivételes játék volt ez a maga idejében.

  99. Márton Pajer

   Szeretem ha egy játéknak többféle befejezése és emellett rendes és értékes története is van :3 Ezért imádtam annó a Chrome játékot is. Azthiszem ezt is kijátszom majd, köszi az ajánlót!

  100. Dahde

   Talán ami a legjobban hasonlít erre a játékra az a Brothers in Arms Hell's Highway. De latok benne Last of us-t is. A lényeg, hogy ezek a játékok nem akarják, hogy élvezd, hanem, hogy irtózz attól amit teszel.