Mit tartogat az idei #Oscar?! - Kritika MEGAPAKK 🎬

Otherworld

19 E megtekintés5

  #Oscar #Filmek #Otherworld
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/BmqhrYuKeZ
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: bit.ly/2Nq2NoS
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: 23 napja

  Megjegyzés

  1. Neno0204

   Hillbilly elegy , hogy lehet Metascore-n 38% ? Más filmet néz mindenki mint ők ? :D

  2. Richard B.

   Ne reménykedj, ilyen sz*r filmeket, mint ez a metoo-s dráma én nem nézek. És gyanítom ezzel mások is így lesznek, rekord alacsony nézettség várható, az amúgy is mostanában igen alacsony Oscar jelölt film nézettségekhez képest is. Na és az az az arab metál dobos is. lol Rengeteg metált hallgattam, de arabra nem is igen emlékszem semmilyen pozícióban. Mondjuk leginkább skandináv és angol metált hallgatok. Ez az Oscar megint egy SJW emberjogi parádé lesz kb, ahogy elnézem. Még kevesebb érdeklődést fog kiváltani mint eddig.

   1. Richard B.

    @Bl4s1us Lehet, ezeket a népeket én így ezeket a népeket nem tudom megkülönböztetni. (De most eszembe jutott egyetlen eset, helyesbítek, amikor a legendás Sepultura énekesi pozíciójába, az eredeti énekes halála után bevettek egy afrikait. De az is vicces eredményt szült, a thrash metál üvöltés helyett egyfajta hangos gospelt énekel. lol )

   2. Bl4s1us

    Pakisztáni származású és nem a arab. A filmben sem arabot játszik.

  3. Imre Csollár

   Mi a címe az outro zenének?

  4. VArgaGErgo

   Mi ez a sok melankória?

  5. Paul Kovax

   A 'Sound of Metal' kapcsán érdemes megemlíteni az 'It's All Gone Pete Tong' c. filmet 2004-ből, ami nagyon hasonló és gyalázatosan alulértékelt. Ajánlom mindenkinek.

  6. Dávid Nagy

   A férfi föszereplö díjat már borítékolhatjuk is!

  7. Szabó Szabolcs

   Valahogy az "átlag néző" számára befogadható, izgalmas, főleg akció-thriller kategória mindig kimarad minden díjazásról. Pedig minden évben kapunk olyan alkotásokat, amik tényleg lekötik a nézőt, annyira izgalmas és jó bennük a színészi játék, a látvány, és mellesleg nem alacsony költségvetésből készülnek. Azért illene ezeket is díjazni néha-néha. 😉

  8. Ádám Katona

   A Sound of Metal-ról azonnal beugrott a Nesze neked Pete Tong

  9. Ács Máté

   Számomra a promising young woman nagyon szétesett, a film egyszerre akart több műfajú lenni de mivel ezt nem tudta kezelni így csak csapongott, ráadásul nekem a legnagobb problémám a filmmel ez volt, hogy a végére már egyáltalán nem tudtam átérezni a főszereplő boszúját és hogy amilyen végletekbe elment azzal (ha egy kicsit jobban kifejtették volna a kapcsolatát a volt barátnőjével akkor ez átérezhetőbb lett volna szerintem, mert hiába akart erőteljes lenni a végét már így nem tudtam komolyan venni). Összességében jó filmnek tartom de a forgatókönyvnek elég nagy problémái vannak. Párat nem láttam még a jelöltek közül, szóval eddig nekem a Minari a befutó azért mert az a film amennyire visszafogott annyira őszínte és szép is. Az írónak és rendezőnek ez egy nagyon személyes téma és így érthető is, hogy miért olyan a film amilyen, amit én baromira tudtam értékelni. A sound of metal egy jó film pár nagyon jó ötlettel és alakítással de a film cselekménye számomra szétesett és ugyan az záró jelenet kifejezetten okos, de például a csávó barátnőjének a szála ilyen ehh. A nomadland még nem láttam és még nem tudom eldönteni hogy meg akarom e nézni mert sokat hallottam róla és nem tudom hogy ez nekem való film e. A judas and the black messiaht láttam még ami egy okés igaz történeten alapuló film, úgy minden téren okés egyedül a flashbackek zavartak, de nincs benne semmi különleges ráadásul egy picit talán lassú is, de nem untam szóval annyira nem zavaró. Még a chicagói hetek tárgyalását mindenféleképpen meg akarom nézni mert azt sokan szerették, meg a the fathert ami érdekesnek és jónak ígérkezik csak azt még nem tudom hol tudom megnézni még. A nomadlandot nagyon sokan ajnározzák szóval valszeg az lesz az egyik befutó vagy a minari, arra hogy a minari megnyeri a legjobb zenét arra nagy pénzzel fogadnék, abban egészen biztos vagyok. A többi jelölt közel sem olyan erős (párat még nem láttam azokat kivéve), meg úgy ez összességében elmondható az egész mezónyról bár nekem a minari egy nagyon különleges film, bár ezzel lehet csak én vagyok így? na mind1 gondoltam megírom a véleményem aztán egy kicsit hosszabb lett mint elképzeltem xd

  10. loserock1

   Szeretem az ilyen JÓ FAJTA Otherworld videókat! Jó, amikor összejön egy-egy ilyen. Mundruczó sajnos kiszorult, pedig a jelölteket nézve: legalább jelöltnek beférhetett volna. Vanessa Kirby azért bekerült, szurkolok is neki! Rendezőként én Vinterberg-et favorizálom, esetleg Fincher-t, de gyanítom Chloé Zaho fog nyerni. A Sound of Metal felé is húz a szívem a legjobb film kategóriában. Mondjuk vicces, most nézem, magyar címnek sikerült “A metál csendje” formát összehozni.... hát, a film tartalmát megértette a fordító, a mondanivalót nem igazán, ez van. Az animációs kategóriára egy picit leszek kíváncsi... de tudom, úgysem lesznek olyan tökösek, hogy meglepő módon mondjuk a Wolfwalkers megdöntse a 3d hegemóniát. Hát ez van. Azért jó, hogy előkerültek jó filmek is a járvány alatt.

  11. Zoltán Gyurkovics

   Az I care a lot szerintem kifejezetten rossz film , főleg a befejezéssel együtt. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy ez itthon is létezik. Ismerek olyat akinek a nagyanyja meghallt egy idősotthonban és így próbálták elvenni minden vagyonát a rokonai elől .

   1. Bl4s1us

    @Zoltán Gyurkovics Igazából szerintem nem nagyon volt miért vérbosszút állni mert Dinklage csak vissza akarta kapni az öregasszonyt, de azt is csöndben mert nem akarta felhívni magára a figyelmet. Az emberei feláldozhatóak voltak. Próbálkozott így meg úgy is végül rájöttek, hogy nem bírnak egymással. Nekem is fura volt de igazából biznisz oldalról érthető.

   2. Zoltán Gyurkovics

    @Bl4s1us a vérbosszú elfelejtése. Az ,hogy megölik a nőt az remek. Már kb a film elején meg kellett volna.

   3. Bl4s1us

    Mi a baj a befejezéssel? Nyilván a film túloz, de hát nem is akart egy 100%-ig dokumentarista film lenni.

  12. Do not

   👍

  13. Nordic_87

   A Sond of Metal kicsit Nesze neked Pete Tong áthallásnak tűnik, legalábbis ami az alaptörténetet illeti, így tuti be fogom próbálni.

  14. Gergely B

   Bosemant szerintem biztosra vehetjük....mert hát...JA...

  15. Zsolt Fonyódi

   Az Another Round szerintem egyáltalán nem vígjáték. Nagyon kemény film, abszolút ajánlom mindenkinek.

  16. Patrik Rónafalvi

   "6:20 - 6:33" Attól tartok ez nem egy megfelelően megfogalmazott üzenet. Ha "kényelmetlenség" alatt szégyenérzetet értünk, akkor már probléma vetődik fel. Miért kellene az embernek rosszul éreznie magát olyan bűnökért, amiket nem ő követett el? Az elkövetővel a legszembetűnőbb hasonlóság hogy Isten szeszélyéből ugyanúgy pénisszel rendelkezünk. Tökéletesen világos, hogy vannak erkölcsi fekete lyuk "emberek", akik ilyenre vetemednek, és azok is akik inkább félrenéznek a kétes helyzetben. Ez ellen lehet, és kell is tenni, viszont a bűntudatkeltés ilyenkor nem a legjobb alternatíva.

   1. Patrik Rónafalvi

    @Otherworld Köszönöm a kifejtést! Nem hiszem hogy alapvetően a filmmel lenne baj, csak a világ, pontosabban a "nyugati értékrendű" világ híreit hallva néha azért elbizonytalanodik az ember ilyen tartalmak esetében. Például friss hír, hogy az ausztráliai Brauer College-ban kényszerítették a tizenéves fiúkat hogy bocsánatot kérjenek a lányoktól a világban zajló szexuális bántalmazásokért, és egyéb férfiak által elkövetett bűnökért. Vagy amikor történt az angol tragédia, hogy Sarah Everard-ot meggyilkolták ( egy rendőrt gyanúsítottak), és egy zöldpárti képviselőnő azt a javaslatot tette, hogy MINDEN férfira terjesszenek ki egy este 6-tól érvényben lévő kijárási tilalmat. Ezek ugyan elszigetelt esetek, de egyre több ilyen nemi-diszkriminációról lehet hallani a liberális demokráciákban, ahol mintha átestek volna a ló túlsó oldalára. Továbbá az empátia, és annak fejlesztése tényleg kifejezetten üdvözölendő, ha valós áldozatokkal hoz össze a sors. A filmművészet pedig remekül tudja informálni a tömegeket ezzel kapcsolatban, persze a legjobban akkor, ha nem tesz fel túlzott általánosításokat közben.

   2. Otherworld

    Srácok! Itt elég komoly fogalmi zavarok vannak. A kultúra nem csak azt jelenti, amit mondjuk a római kultúra, vagy a nyugati kultúra. A kultúra a dolgok természetét is jelenti. Ahogyan van a zenének kultúrája, az étkezésnek kultúrája, az ismerkedésnek kultúrája, ugyanígy - sajnos - van az erőszaknak is kultúrája. Az ahogyan a filmben be van mutatva, úgy ahogyan ennek van egy alkalmazható eszköztára, ezt jelenti, hogy erőszakkultúra. Kicsit le vagyok sokkolva, hogy ezt ki kell fejtenem 😕 "Miért kellene az embernek rosszul éreznie magát olyan bűnökért, amiket nem ő követett el?" Egyáltalán nem kell, ellenben az empátia valami ilyesmiről szól. A pszichoterápiában is ismerik az érzelemátvitel kifejezést, szóval az emberek egy jelentős százaléka igenis képes átérezni azt mi történik másokkal.

   3. zsolt kuni

    @Lil Ak-47 Igen, Zoly talán nem a legjobb szavakat használta itt, de abban biztos igaza van, hogy a fil nagyon jól dolgozta fel a témát. Mindenképp érdemes megnézni.

   4. Lil Ak-47

    Illetve az erőszakkultúra is egy vicces szó, aminek lenne értelme, ha a társadalom ezt elfogadottnak tartaná. De mivel az erőszaktevőket (elegendő bizonyíték meglétében) leültetik, ilyen filmek készülnek és emberek pályafutásait ássák alá illetve teszik tönkre, puszta vádaskodásokkal, ezért elmondható, hogy nem erőszakkultúrában élünk. Hiszen az erőszakkultúra azt jelentené, hogy a társadalom nagy része az erőszaktevők pártját fogja. Na és kurvára nem ez történik. Annyira, hogy az ilyen ügyekben az ártatlanság vélelme csupán papíron létezik, elég egy telefonos feljelentés és egy elindított eljárás, hogy valaki elveszítse sportolói pályafutását, vagy kirúgják a munkahelyéről. Szóval, ha a nagy többség bármilyen kézzelfogható bizonyíték híján is képes a feltételezett áldozat pártját fogni... bocsánat, rögtön igazat adni neki, akkor eléggé messze vagyunk az erőszakkultúrától. És elég sokan megtalálták a kiskapukat és próbálják a lehető legnagyobb kárt okozni embereknek (mondjuk politikusoknak akiket nem szeret az illető) pusztán feljelentésekkel. Ez egy régebbi történet, de egy talán brit származású csávó, aki a családjával él/élt (nem tudom hogy most mi van vele) az USA-ban, ugye vízummal. Mivel az illető jobboldali aktivista (tudom a mocskos Trumpista mindenit) ezért, valószínűleg baloldali aktivisták, kitalálták, hogy feljelentik az FBI-nál mint terrorista. Addig bombázták hívásokkal és levelekkel az irodát, míg bevonták a csávó vízumát és elszakították a családjától. Pár telefonhívással el lehet érni, hogy valakit bármilyen terhelő bizonyíték nélkül kitoloncoljanak egy országból. Gondolom ez azóta már megoldódott, de ha ilyenekre van lehetőség, akkor mi is van ezzel az erőszakkultúrával? Ahol mindig mindenki még a rendszer is az erőszaktevők pártját fogja. Az a nagy büdös igazság, hogy csak azért mert pöcsöd van, ha jogilag eredményesen nem is, de társadalmi szinten sokkal támadhatóbb vagy. Nem szeretem a double standard-okat, ezek bomlasztják a legjobban a kapcsolatot embercsoportok között.

  17. Szűcs Péter

   Mads Mikkelsen-t az Ádám almáiban láttam először.A játéka és a film is zseniális egyik kedvencem azóta.

  18. Windlespoon

   Ez most nagyon jól esett! Pláne így hétfőn. Szuper lett a videó.

  19. NorbeArt

   Én úgy tudom, Glenn Close-t jelölték Oscar-ra.

  20. Ádám Bókony

   Ezek a filmek igazából, lényegében azért jók sokszor, mert megmutatják, hogy nem mindig mindenhol és mindenkor Amerika a jófiú.

   1. Mr.Kloodes Offical

    Mi van??? Amerika? Már mindenkit megtámadtak akit csak lehetett, hol olajért, hol pedig vegyifegyverek miatt, amik ott sem voltak. Amerika soha nem volt jófiú, csak egy agresszor az elmúlt 400 éves minitörténelme során.

  21. Kovács Dávid

   13:54... vagy mondjuk a Venom

  22. Patrióta Magyar

   Csak nyerjen a Nomadland🙏🏻

  23. Balázs Péterbencze

   Nem tudom, hogy Zoly választotta-e a Nine Lashes - Never Back Down-t outro zenének de thumbs up :D

  24. Kovács Dávid

   Tavaj semmilyen érdekes film nem volt. Ez lesz a legunalmasabb Oscar-gála.

   1. Alexander Buzgán

    Ha nem is nézed a filmeket meg akkor biztos. Nem kapjuk a szokásos szemét filmeket, helyette kemény mondanivalójú nem megszokott filmeket kapunk idén. Ha neked a szokásos akció semmi mondanivalójú filmek hoznak neked élményt folyamatosan, akkor nézegessél 2020 előtti filmeket, akad egy pár szutyok. Ha viszont erzelmes, kemény mondanivalójú, nehéz témát feldolgozó filmeket keresel, akkor érdemes végig nézni a videóban szereplő filmeket, és rájössz hogy van 1-2 jó közöttük, sőt.

  25. Szihalmi Ádám

   Több filmet láttam a listáról, de nekem idén eddig toronymagasan a Sound of Metal volt a kedvencem. Nagyon ajánlom mindenkinek, gyönyörű film!

  26. András Orvos

   11:02: Cliff Unger stb. :D

  27. Kristóf Galgóczy

   Chadwick Boseman neve egy lapon nem említhető Sir Anthony Hopkins vagy Gary Oldman nevével, de gondolom ő fog nyerni mert jobb színész mint a több Oscar-díjas vetélytársai...hát persze

   1. Bl4s1us

    @Kristóf Galgóczy Sajnos sokra már nem megy vele. Igen, általában az adott alakítás számít, de néha életműdíjként is funkcionál. A Mankért én nem adnék semmit Gary Oldmannek, mert szerintem nem volt olyan különleges az alakítás, inkább olyan kisujjból kirázott. Churchillként inkább megérdemelte, ott eltűnt a szerepben. Egyébként Heath Ledgernél is ugyanez volt. Egy fiatal színész pusztán a halála miatt érdemes-e egy ilyen díjra? Mennyiben szól az elismerés az aktuális alakításnak és mennyiben a halálának?

   2. Kristóf Galgóczy

    @Laci Csillag nane, de garantálom, hogy az életben nem tudott volna kierőszakolni annyit hogy megkapjon egy Arany-málnát, de most itt az esély az Oscarra

   3. Laci Csillag

    Itt nem arról van szó, hogy összességében ki a jobb színész hanem, hogy az adott évben, az adott filmben ki nyújtotta a legjobb alakítást.

  28. Sziki

   1:30 Mank 4:02 Promisising Young Woman 6:34 I care a lot 9:20 Hillbilly elegy 10:49 Another round 12:44 Sound of metal 13:56 MA RAINEY'S BLACK BOTTOM 18:19 NOMADLAND 21:12 MINARI

   1. Kinkong nyito

    ez lenne a top10 film idén?

  29. E M

   Kiváló content, köszönöm, így tovább. ;)

  30. LTK Atom

   Ritka az olyan jo video amit 2x megnézek egymás után.

  31. Ádám OTF

   Sztem lehet lejárt téma de Travis Fimmel még mindig nem kapott Oscart Ragnar Lothbrok alakításájáért🤔🤔

   1. Gergő

    Kevered az Oscart az Emmyvel.

  32. Bl4s1us

   Glenn Close-t jelölték idén a legjobb női mellékszereplő kategóriájaban és ugyanezért a szerepéért Arany Málnára is. Kimaradt a Pieces of a Woman ami legalább Mundruczó Kornél miatt is érdemel említést. Az idei Oscar témája inkább az elfogadás vagy a belenyugvás mert a legtöbb film szerintem ezeket a témákat boncolgatja. A legjobb film talán amit láttam a Sound of Metal volt, de legjobban az Ígéretes fiatal nőn szórakoztam. A nomádok földje a legesélyesebb nyertes, de én sajnos nem tudtam a filmmel mit kezdeni. Valószinűleg a legjobb rendező díja is borítékolható Zhaonak. Bármelyik filmet lenyomná tavalyról az 1917 vagy Élősködők mivel egyik Oscaros filmre se tudtam idén 7 pontnál többet adni. 2-t még megakarok nézni, de a fontosabbakat láttam. Azért köszi az összefoglalót Zoly! Remélem az itteni nézők nemcsak horrorokat meg Snyder Cutot fognak nézni a videó hatására.