Amerika Amerika ellen - A Chicagói Hetek Tárgyalása 🎬

Otherworld

20 E megtekintés7

  #TheTrialoftheChicago7 #AaronSorkin #Netflix
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: 3 hónapja

  Megjegyzés

  1. Antal Kéninger

   Hát nem tudom, nekem nem jött be. Karaktereket nem ismerjük meg, indíttatásuk nulla, háttér nulla, a végére azt se tudtam melyik név kihez tartozik. Kicsit azt érzem úgy álltak hozzá, hogy óó, erről még senki nem csinált filmet, csinálni kéne, jó lesz az egynek. Ha valaki nem ismerte már előtte is a sztorit akkor nem sokkal többet fog tudni róla a végére. Szeritnem 10/6. Kicsit jobb, mint az átlag netflix, de azért nem egy Vezércsel :D (Valamint végre láttam Eddie Redmayne-t "normális" karaktert játszani. Tetszett egyébként.)

  2. Botos Tamás

   Dehogy Denzel...

  3. FilmGamer HUN - A játék és filmkedvelők csatornája

   Sorkinra igaz amit mondasz, de az is, hogy kb lassan csak amerikai történelmi témái vannak és semmi más, így ezért kicsit önismétlő lett.

  4. Benedek Csüllög

   Sacco e Vanzetti

  5. Róbert Kanalas

   Nekem kell az a kép honnan van? Sokrendezős..

  6. zsolt kuni

   Az év kevés jó filmjeinek egyike

  7. Emberevo Biborka

   Jò kis szèlsőbalos propaganda.

   1. Békés Tüntető

    Én is ugyan ezt gondolom. Ezért sem néztem meg. Most is ugyan az megy Amerikában mint a hatvanas években. 5:06 -nál látható is az Anarchisták közkedvelt lobogója. Jól meg lett ez oldva. Egyébként ugyan ilyen brutalitással verném szarrá a blm-es bolsevik lázadókat mint a hatvanas években a hippiket.

  8. JimmySmog

   #nemdenzel

  9. Patrik Nano

   Pont most néztem meg. Elképesztő érzelmeket tud kiváltani az emberből ez a film!

  10. Brunnehilde

   Bemutató után pár nappal meg is néztem, és mint film elég érdekesre és élvezetesre sikerült, de nehéz elvonatkoztatni az ilyen alkotásoknál az aktuálpolitikai helyzettől, bőven voltak érdekes húzásai. Bemásolom ide is egy részét annak, amit már egy korábbi kommentemben irtam. Spoiler! A biró inkább volt egy karikatúra, de utána olvasva, a valóságban is kb ekkora "f*szparaszt" lehetett. Hoffmannál kétszer is egy gyors vágást alkalmaztak, mielőtt még valami "érdekeset" mondott volna, nem voltak ők azért ennyire békések. Először a legelején "were gonna meet that violence with...", és hirtelen vágás a békés Dellingerre, másodszor meg mikor tanúként hallgatták ki. Nem nagyon értem/értettem, hogy Seale hogyan lehetett hónapokig jogi képviselő nélkül. A megműtött ügyvédje egyszer sem ajánlott neki maga helyett mást? Furcsa volt az egész. Viszont a biró tényleg durván elhallgattatta, utána lett belőlük "hetek", Hoffmanék meg tényleg volt, hogy talárban jelentek meg és többek között a tárgyalás elején is valósak voltak a névvel kapcsolatos beszólásai. Hayden karaktere kifejezetten szimpatikus volt, de az a szalag kimagyarázás nekem nagyon erőltetettnek érződött, és a záróbeszédről sem találtam semmilyen utalást, hogy megtörtént volna. Sorkinról azért lehet tudni, hogy "A consistent supporter of the Democratic Party". Ennek fényében poén, hogy ezek a tüntetők, akiknek elegük volt a háborúból, a Demokrata Párt miatt mentek Chicagoba, és a demokrata chicagoi polgármester, Delay volt az aki brutális mennyiségű rendőrt hivott a városba (többen voltak, mint a tüntetők), akik aztán az ő utasitásait követték, többek között extrém mennyiségű könnygázt vetettek be és ütöttek mindenkit akit értek. A per motivációjára egyébként még mindig nem jöttem rá, valaki aki jobban képben van, felvilágosithatna, miért is volt jó egy ilyen koncepciós per az akkor már hatalmon lévő republikánusoknak? Voltak ötletelések, de gyakorlatilag a chicagoi zavargások tették fel az i-re a pontot, hogy végül a demokraták megbuktak és Nixon lett az elnök. Inkább köszönetet kellett volna nekik mondani. A filmben is felmerült egy érdekes ötlet, hogy az új miniszter sértettségében csinálta, de az sem teljesen világos, ez hogyan árthatott az ex-miniszter Clarknak (Michael Keaton).

  11. Balázs Reznyák

   Sasha Baron Cohen - tud, ha akar

  12. Pál Kovács

   Szerintem viszont egyértelműen problémás ilyen időzítéssel képernyőre tűzni egy ilyen tematikájú alkotást. Értem, amit Zoly mond, de az emberek többsége nem így gondolkodik. Baromi könnyű zsigerből ráhúzni a jelen fókuszban lévő ügyeit egy ilyen sztorira, ami már csak azért sem meglepő, mert sok alkotás él a szimbolika eszközével, egy ilyen egyértelmű hasonlóságra meg lecsap mki, hogy érti ám miről van szó. Úgy gondolom, két okból érdemes és hasznos feldolgozni ilyen társadalmilag érzékenyebb témákat. Az egyik, ha egy társadalmi jelenségre akarjuk felhívni a figyelmet. Ez az ok itt nem játszik, hiszen évek óta kattog a világ a jogállami elnyomáson, most a BLM miatt meg aztán pláne, sok helyen még a koronavírust is elhomályosította ez az ügy. A másik, ha egy már megrágott, majd lecsillapodott ügyet veszünk elő, hogy utólag, immáron józanabb gondolkodással megtisztogassuk kicsit és leszűrhessük a vegytiszta tanulságokat. Ez szintén nem játszik, hiszen még messze nem pörgött le a BLM, társadalmilag meg hosszú idő óta most van a legnagyobb feszültség. Akármennyire is jó vagy intelligens egy ilyen film, egy ilyen időszakban ezt nem tudom másképp értelmezni, mint egy égő házba begurított olajoshordóként. És igen, ha most ezt sokan megnézik, akkor legfeljebb elmennek mellette, de simán alkalmas arra, hogy mélyítse és kiélezze a konfliktust. Ráadásul a film egyéb mondanivalója meg totál elsikkadhat, mert sokan egy propagandahullámhoz fogják kötni, és az ezzel kapcsolatos érzelmeik és világnézetük alapján fogják megítélni.

   1. Alex 345

    @Békés Tüntető attól a túl sok drogtól és anfetamintól úgy is meghalt volna túladagolás miatt. Mindenesetre én nem sajnálom, egy kábszeres bűnözővel kevesebb van a világon. :D

   2. Békés Tüntető

    @Alex 345 Igaz. Egyébként George Floyd-ot még csak nem is a rendőrök nyírták ki.

   3. Alex 345

    @Békés Tüntető igazad van, csak nem volt kedvem kifejteni hogy elcsalták, viszont igen tényleg elég durván elcsalták a választásokat amikre rengeteg bizonyíték van. Pl.: történtek furcsa dolgok a levélszavazásoknál, meghogy a a szavazó gépek meghibásodtak stb. Most nem is ebbe megyek bele, mivelhogy kevésbé észbontóbb az a tény, hogy odaáig jutottunk mint ami 1860-ban volt. Kettészakad az ország mivelhogy sokan elégedetlenek azzal a demokrata kormánnyal, akik utcán tomboló szélsőbaloldali rasszista terrorcsoportok mögé álltak be. Legfőbbkébben ez az egész cirkusz megint a négerek miatt van, ugyebár a történelem ismétli önmagát. :D Kíváncsian várom mi fog ebből kisülni, mindenesetre a tisztességes családos fehér (meg néhány fekete) amerikai állampolgárokat tudom sajnálni, hisz bármi történjék ők huzzák a rövidebbet. ;(

   4. Békés Tüntető

    @Alex 345 ŐŐŐŐ nem megválasztották hanem elcsalták a választást még hozzá elég durván. Az a csalás amit ott lenyomtak azaz évtized legnagyobb választási csalása volt. Hullani fognak a fejek az tutkó ráadásul Texas teljes népessége Texas függetlenedése mellett állt ki mint sok más Déli állam népessége is. Texas azóta keresetet nyújtott be az Amerikai legfelső bírósághoz hogy ők szeretnének függetlenedni Amerikától azaz ott akarják hagyni ezt a balos csürhét.

   5. Alex 345

    Teljesen egyetértek, a film mint általában a legtöbb netflixes hulladék, folyton a saját deviáns szélsőbaloldali propagandáját hírdeti, most a feketék elnyomása, rendszerszintű rasszizmus és a gonosz brutális rendőr témák a mai szlogenek Amerikában. Egyértelmű, hogy az ilyen moslékoknak semmi érdemi mondanivalót nem tartalmaznak nem hívják fel a figyelmet (főként a feketékét) hogy pl.: már nincsenek elnyomva, a rendőr nem rasszista, a saját életéért ő dönt nem pedig más. Pont ellenkezőleg a négereket feltüzelik hogy mennyire elvannak nyomva és hogy rasszisták a rendőrök akik a brutalitásukról híresek. :D Egyszer ha lepörög ez a BLM-es okádékság jönnek a homoszexuálisok lázadása és majd róluk is lesz egy ideológiai propagandafilm (na nem mintha nem lenne abból is elég). Na hát hogy most Biden lett a "szent nagyvezér" Amerikában, kíváncsian várom hogy tényleg elhozza azt a liberális demokráciát, egyenlőséget, Social-Justice-t amiért a sok agyhalott megválasztotta. :D

  13. Ákos Leó Szilágyi

   Nemrég néztem meg az Elit játszmát, szerintem kicsit túlértékelt. Ez a Chicagói hetek nem hoz lázba, olyan demokrata propaganda szaga van, mint az másik idei Sacha Baron Cohen filmnek. De meggyőztél, teszek egy próbát.

   1. Békés Tüntető

    Pedig balos propaganda. :D

  14. MrRatman

   5:13 A Netflixnek a Covid miatt sikerült ebbe beletenyerelni, különben lett volna rendes moziforgalmazása, a Paramount által.

  15. R. S.

   Remek film, 8/10

  16. TomyBoy82

   Az nem Denzel Washington. 😁

  17. Urbán Dávid

   Az minden csak nem denzel.

  18. Németh István

   Uhh Zoli az a pasi nagyon nem Denzel, vigyázz mert magadra szabadítod az BLM mozgalmat de legalábbis Samuel L-t :)

  19. Békés Tüntető

   Szép volt Zoly. Csak a The Weatherman nevű szélsőbalos terrorszervezetről nem beszéltél. Egyébként ez a videó lehetett volna tartalmasabb is.

  20. Trap Mars

   Ahogy elnézem a színész gárdát Oszkár esélyes a mű...

  21. László Dajka

   1:25 "előállítottak 7 személyt.. igazából 8-at, de az egy érdekes ív a sztoriban." A 8.-ik utas a halál?:D

   1. Kristopher Csemer

    Gondolom olyan mint a 4 testőr, akik mindig 3an vannak, de kiegészülnek négyre. xd

  22. avian avian

   Feltétlenül megnézem!

  23. Tamás Komlós

   Bennem végig a 12 dühös ember képei ugrottak be.... amúgy jó film

  24. Gergely Boros

   Azért a Cukikat ez nem javítja ki, sőt... de kétségtelen érdekes topik.

  25. Roland Szlotta

   Még nem jelentem ki, hogy számomra ez az év filmje mert a Mank-ot még nem láttam (ami szintén Netflix film btw szal érik az a megbocsájtás) de , hogy az egyik legjobb az 100%-ig biztos.

  26. Firecat4000

   Newsroom. Na az mekkora sorozat volt

  27. Bence Szabo

   Engem nagyon meglepett ez a film. Ezelőtt nem tudtam hogy amerikaban is volt ennyire egyertelmű koncepciós per. Vegig feszült volt es nagyon jól játszottak a szinészek, különösképpen Sacha Baron Cohen.

   1. Alex 345

    NANEEE!!! 😂😂🤣

  28. Botond Perjés

   Jajdejooo egy antifa propaganda szar yeeeey kellett nekünk mégegy ilyen! Amúgy a film tetszik így ahogy elmondtad csak a francba hogy a BLMet pozitívnak hozod fel..

  29. Bl4s1us

   Sorkin mostani munkáit nem bírom. Az Elit játszmát be se fejeztem annyit pofáztak benne. Itt sem a téma, sem a korszak nem érdekel. A téma is túl USA specifikusnak tűnik, de ha megy az Oscarra úgyis muszáj lesz megnézni.

   1. Bl4s1us

    @maxrobi94 Hallottam már arról is, de nem nagyon szeretek sorozatokat nézni. 1-2 van csak ami megragad.

   2. maxrobi94

    Ajánlom tőle a Híradósok c. sorozatot. Zseniális. Kár, hogy Zoly nem említette.

  30. Mungo Jerry

   Az úriember szerintem nem Denzel .

  31. Ádám Pacsek

   Már tudom mit fogok nézni este hamár karatnén van :D

   1. Alex 345

    @Békés Tüntető azért a Sign féle sapka legyen rajtunk mert a végén pórul járunk, de egyetértek. :=)

   2. Békés Tüntető

    @Alex 345 Meg a háttér hatalom ami a hatvanas években a Szovjetuniót jelentette, ma pedig már Kína lett a háttér hatalom.

   3. Alex 345

    @Békés Tüntető és tényleg, a régi és mostani szélsőséges lázongók között csak a nevük tér el, egyébként mindenben ugyanolyanok. :D

   4. Békés Tüntető

    @Alex 345 Szerintem a mostani blm zavargás egy az egyben ugyan az a bolsevik lázadás mint ami a hatvanas években zajlott le ugyan úgy Amerikában csak a háttér ország és a módszer változott.

   5. Alex 345

    Jól teszed, ha tapsolsz az utcán tomboló feketéknek és a szélsőbalosoknak, akik azt kiáltják hogy "Defund the police" :D