Visszasírjuk még... & A játékipar gyenge pontjai | Beszélgessünk

Otherworld

16 E megtekintés10

  #Beszélgessünk #PalackChat #Élő
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Zoltán Beigelbeck

   Most jutottam el idáig hogy végignézzem. nagyon tetszik. egy játék hossza nagyban függ atóól is hogy milyen béna az adott emberke, illetve, mennyire fogja meg az adott cucc...

  2. Lucy Kaede

   Szerintem a Home officenak határozottan jót tett a vírus, ez alatt azt értem hogy itthon nem igazán van hagyománya/elfogadottsága a munkáltatoknál. És a jelenlegi úgymond kényszerítés után már máshogy fognak hozzá állni, sokan vannak akik értelmetlenül ingáznak órákat egy olyan munka körrel amihez számító gép és interneten kívül más nem kell, persze van aki szívesebben van bent a kollégákkal és inkább megteszi e fölös utat de lényeg hogy most nagyjából tükröződik hogy otthonról is elvégezheted a munkád, így remélhetőleg megváltozik a hozzá állás a karantén végére.

  3. zozo76hun

   Azt mondjak home office-ban nem dolgoznak az emberek. Nemigaz!, A szomszedom is home office-ba van es IGENIS DOLGOZIK! Vagja a tuzelot, csinalgatja a hazat, meg ami adodik a haz korul...

  4. Dániel Tóth

   1:30:00 hát a régi játékok azért tűnnek hosszabbnak mert most van egy szál amin végig visz a játék és ritka kivétel hogyha egy játékban szórakoztató csak úgy barangolni felfedezni szétnézni de ez régen sokkal jellemzőbb volt a játékok content részére. Régen sokkal jobban figyeltek erre hogy a játékban akkor is lelj szórakozást ha épp nem azt a progressziót csinálod amit a játék gerincének terveztek

  5. dom 2000

   mint egy kacsa

  6. Cyber Man

   Zolykám, felejtsd már el azt a ratyi vizeskancsót. Fogj egy üveg bort, szórakoztatóbb lesz neked is, nekünk is.

  7. Roland Somogyi

   Miért ha munka nélkülire (mert ugye bár nem mindenki mehet home officeba) mész akkor az már egálban van azzal ha megvonják az iskolai éveid? Maybe not.... Ahogy az sem hogy 10en x évesként ért el a pandémai vagy 30x vagy akár plusszosan... Számomra itt nincs hasonlítani való.. Főleg ha mondjuk van olyan ismerősöd rokonod aki mondjuk úgy a "mai" de ugyanakkor szélsőségesebb de szintén "megszokott" társadalom alapján viselkedik. Erről egyébként egy nagyon jó vitát lehetne indítani csak ez már kevesebbeket foglalkoztatna.

  8. lyukasarc

   Ha ennyi időd van játssz olyan játékokkal, amiket leírnak, pedig nem kéne. Tudom, hogy a Sniper Ghost Warrior 2-ről csináltatok tesztet, ami nem volt valami fényes. Meg is értem, de pl a 3. rész teljesen más és sokkal minőségibb az előtte levő részeknél. A Sniper Ghost Warrior Contracts-ot is kipróbálhatnád, az megint másabb és nagyon minőségi szerintem. Hangulatban nálam az elsők között van. De ha lehet PC-n.

  9. Havar Dani

   Személyszerint nekem a karantén a legzsufoltabb időszak az eddigi életemben. Egyetem mellett dolgozok, ami így hogy átkerült homeofficeba sokkal elérhetőbb, ezáltal többet kell dolgozni. Emellett pont most újítjuk a házunkat amibe költözünk nemsokára, így 0 szabadidőm van

  10. Z. Sz.

   Ha már itt tartunk, igen aki háború alatt kisgyermek, kamasz az mit szóljon??? Hagyjuk már ezt azért. Szerintem azok szívesen vállalták volna a bunker helyett a karantént otthon. Na az milyen igazságtalanság!?

  11. MrPjacky

   18:50-től sajnos nagyon mellé löttél. Attól, hogy Home office van nem azt jelenti, hogy mindent lehet és mindenre van időd. Home officeban tapasztlaja meg igazán az ember, hogy mennyire nincs is ideje. Pláne, hogy 20:00 után ki sem mozdulhatsz... Ez a rengeteg idő ez nem tudom honnan vagy miképpen jött nálad Zoli. Amúgy minden mástémában egyet értek veled.

  12. Péter Németh

   A heti hírek rossz ötlet. Azt jól gondolod hogy barmelyik szenny portál helyett szivesebben olvasnálak vagy hallgatnálak téged,viszont hírek minimum naponta vannak.

  13. Flagellator1974

   Ridegtartás: nincsenek gyermekeim, talán már nem is lesznek soha. Vannak viszont unokaöccseim, a húgom gyermekei. Nincs olyan velük eltöltött idő, hogy ne kapnám őket ölbe, ne öleljem meg vagy ne adjak nekik puszit, akár többször is. Szerintem érezze az a gyerek, hogy szeretik. Fontos a szeretet kimutatása. Én szeretem kimutatni, hogy általában szeretem az embereket.

  14. Rob Roy

   Én sem értem ezt a "mindenkinek tengernyi ideje lett" felvetést Zoly. Persze te is magadból indulsz ki, mint mindenki általában, nincs is ezzel baj, de hiba lenne általánosítani ezt. A legtöbb embernek fizikai munkája van, tehát ugyanúgy éli meg a járványt, mintha kb nem történt volna semmi, megy minden nap dolgozni, semmivel sem lett több ideje. Persze aki lábáztat home officeban az az igazi nyertese a covidnak, irigylem is azokat, de ez egy kisebb réteg.

  15. Pèter Kovàcs

   Igazad van Zoly, én tulajdonképpen teljesen jól el vagyok itthon vannak unalmas pillanatok de mindig találok valamit, tulajdonképpen nem értem az embereket miért sírnak..

  16. frakk2

   54:44 Phelan mikor lesz megint ? Mert akármennyire is látszik, hogy nagyon jó elméleti gondolkodó vagy, kellene egy gyakorlatiasabb is aki megéli azokat a dolgokat amiket kritizálsz a játékokban. Phelan kis milliószor elmondta, hogy mi van ezek mögött, és vhogy nem jön át nálad. "Kíváncsi lennék" mit dolgozol, mibe mérik a teljesítményed, mert valahogy nem jön le neked, hogy mi az a teljesítménykényszeres környezet amit lenyomnak a fejlesztő cégek torkán a marketingesek. Igazából ténylegesen neked a marketingessekkel van bajod, csak a fejlesztőket szidod. De attól még jó fejnek tartalak, mert mersz elégedetlen lenni és érdekel mi van a dolgok mögött. Sajna szerintem az ugyanolyan csupán elméleti embereket találod majd a gond mögöt mint ... vagy. (Nem esküszöm rá, de nekem ez jön le)

   1. frakk2

    @Otherworld Rövidre szabom a válaszom, mivel őskövület fejlesztő vagyok én ennyi haszontalan és hozzánemértő embert nem láttam még mint akik a fejlesztők felett dolgoznak. Dumálni és állandóan azt mondani, hogy: még még ennyi nem elég, azt tudja mondani bárki 8 általánossal is. Akkora hajtás van és fejetlenség ezt csak azt tudja csinálni hosszan aki szereti a szakmáját. Hát nem tudom a hierarchia legalján lévőknek volt mindig is a legkevesebb érdekük, hogy valami rosszul menjen, hisz az állásukkal játszanak. De oké megértelek megadva mindenkinek az egyenlő elbírálási feltételt, úgy nézve a fejlesztő sem lehet kivétel.

   2. Otherworld

    Nagyon köszönöm a véleményedet. Aki már dolgozott multis környezetben tudja, hogy olyan nincs hogy egy osztály mond valamit, összehord hetet, havat, aztán majd lesz, ami lesz. Belső kommunikációban ilyen előfordulhat, de kifelé elképzelhetetlen. Magát komolyan vevő munkakörnyezetben, egy szint fölött ez megengedhetetlen olyan gazdasági függési rendszerek miatt, mint mondjuk a befektetők, tőzsde, konkurencia, stb. Az, hogy a fejlesztők minden tőlük telhetőt elkövetnek ez ugyanolyan jóindulatú feltételezés, amit egyébként minden más osztály is megérdemelne, nem? Ha pedig önkényesen megvonjuk ezt a gesztust valakiktől (mert csak), akkor tételezzük fel, hogy máshol is rezeghet a léc. És őszinténszólva az ami azóta kiderül a CDPR-ről, konkrétan hogy képtelenek észrevenni olyan mértékű adatmozgásokat, mint például amikor kilopják a játékaik forráskódját (ami nem 1-2 kbyte) az orruk előtt ez azért már még további problémákat feltételez. Most hogy csak a példánál maradjak. De messzebbről nézve, ha veszel egy autót és annak kiesik a kereke, recseg a kormánya és két hónap után beszarik a váltója, akkor a cég kommunikációs osztályát fogod hibáztatni, vagy esetleg azokat, akik megcsinálták azt az autót? Persze tudom, sürgette a vezetőség a megjelenést. Minden vezetőség, mindig sürgeti a megjelenést. Ez a dolguk. Az, hogy a vezető testület (köztül feltehetően a fejlesztési részleg vezetőjével) úgy döntött, hogy mehet most meg úgy tesznek mintha erről az egészről végig semmit nem tudtak volna ez két dolgot jelenthet. Vagy hazudnak (megint), vagy a termelési lánc úgy van felépítve, hogy a CDPR tényleg megjelentethet egy belsős játékot a fejlesztők tudta nélkül, ami legalább annyira elgondolkodtató, mint hogy nem vesznek észre több gigabyte-nyi adatmozgást az orruk előtt. Én nem tudom, hogy ebben a folyamatban mennyire érintettek a fejlesztők, de nem hiszek abban, hogy egy jelenség vizsgálatakor értinetlen státuszt kapjon valaki, mert ez nettó a Rákosi/Kádár tempó, az meg tudjuk mennyire volt észszerű és gazdaságilag megalapozott...

  17. Max Morgan

   A bezartsag miatt beszelsz ennyi hulyeseget? Teljesen ertelmetlen dolgokon kattogsz…csak magadat idegesited! $70 aru jatekot hasonlitasz egy mutettel? WTF? Kit erdekel ha szar egy $70-be kerulo jatek???? (Lehet Mo-n sok de mashol ez apro senkit sem erdekel)

   1. Max Morgan

    @Otherworld Itt elek az USA-ban egyaltalan nem nyomtatom a penzt es megnezem mire koltok, de $70 itt nem nagy osszeg.

   2. Otherworld

    Velem van a baj, mert még nem értem el abban a stádiumba, hogy leszarjak magam körül mindent 😀 Elég hosszú utat tettünk meg, hogy egy 70 dolláros videojátékkal kapcsolatban semmiféle elvárásod ne legyen. Őszintén örülök, ha neked teljesen mindegy mire szórod a pénzedet, de hidd el, hogy számos helyen ez nem így van. Többek között az usában sem, ahol elsőként akadtak fenn ezen a jelenségen a sajtó derék munkatársai. De örülök, hogyha számodra az ilyesmi nem egzisztenciális kérdés.

  18. Zoltan Szabina

   Egyertelmű h a katasztrofális éghajlatunk állapot javitásáról szolna ez a karanten Nyilvánvalo hogy hatalmas a gáz Es az is biztos hogy ez az egesz 2 evig fog tartani Marmint ez a karanten proba Ez ido alatt mit reagál a termeszet? Javul e a szennyezetseg negativ irányba? A legkörünk tisztul e? Valoszinuleg ez van a hatterben. Csak azt nem ertem miért titkolják

  19. Turul Kagan

   Irigylem azokat, akik tudnak home office munkát végezni otthon. Nekik valóban akadhat plusz időt, de sajnos az emberek többségének, köztük nekem is, nem állt meg az "élet", folytatódik minden tovább. Pedig el tudnék lenni otthon egy ideig, olvasni többet, folytatni a regényem írását, aminek az idejét felfalja a meló vagy a fáradtság. 😂 De a legnagyobb szörnyűség az egészben, hogy a kocsma bezárt. 😂

   1. Martin Jakab

    @Turul Kagan Na az tök jó, épp most olvasom a Királyok Csatáját, gondolom hasonló, vagy sötétebb hangvételű.

   2. Turul Kagan

    Grimdark/darkfantasy regényt, Vér és becsület - Az őrület lángja címmel, aminek hét része lenne, azt az első elejével sem haladok. :D (időhiány, ha időm van, akkor meg életenergiám nincs írni) az egész regény végig,. sötét, szürke, komor hangulatú meg helyszínű lesz.

   3. Martin Jakab

    Milyen regényt írsz?

  20. Őszinte Videók

   Igazából alapvető emberi tulajdonság, hogy az ember soha nem becsüli meg a pillanatot, a jelennek képtelen élni, csakis a múltnak, vagy a jövőnek. Tehát, ha van egy kis gyereked, akkor sürgeted az időt, hogy legyen már nagyobb, legyen már szobatiszta. Mikor egyre nő, és nő a gyerek, de a szülő mindig csak előre néz. Aztán mikor felnőtt a gyerek, elmegy egyetemre, akkor a szülő a fejéhez kap, hogy úr isten, vége a gyerekéveknek, és amit annyira sürgettek, hirtelen elkezdik visszasírni. Ez belénk van sajnos kódolva. Az adott pillanatban mindig el vagyunk telve az éppen aktuális kényelmünkkel. A jelen élvezete pedig inkább a jövő utáni sóvárgásba merül ki.

  21. Tibi fiú

   👍

  22. László Kertész

   A Japán nyelv tanulásra meg a zongora pötyögtetésre meg a film előtt hasazásra onnan nyerhetsz időt, hogy zérónullára csökkent az emberek társasági élete .... felszabadul rengeteg idő , cserébe lassan elhidegülnek az emberek egymástól. Én ezt azért nem sírnám vissza

  23. Nándor Streussl-Gallai

   Google podcastba én örülnék ha attoltened ezeket a vizes dolgokat :( :)

  24. frakk2

   Hát sok mindenben lehet mérni a veszteséget, nem látogatni az ősöket az szerintem lényegesebb, az a kölök max megtanul olvasni, de a mama nem fog vissza jönni ... meg lehet nézni mi az eredménye, hogy a sok féltés aggódás hova vezet, szélsőséges nemi identitás problémákba

  25. NY000ooo

   2024 -ig tart a vírushelyzet, tessék felkészülni lelkileg... ja és eddig még csak a "tutorial szekvencia" volt, a bemelegítés megvolt, jöhet az igazi hardmode.

  26. Gábor Verebélyi

   Az emberek nagyobb reszenek nem olyan munkája van hogy home officeban vegezheti

  27. Random Imagination

   Én amúgy sose értettem, hogy az emberek többsége úgy kezeli a home officet és a karantént, hogy mintha senki sem dolgozna, így mindenki kockul meg végignézi a Netflixet. Nyilván akik elvesztették a munkájukat, vagy olyan melójuk van, hogy nem csinálnak semmit, csak fizetést kapnak, azok így tettek. De mindenki másnak ugyanúgy munkanap és tanítás van.

   1. SPB SPB

    Na ja, egyrészt rengetegen ugyanúgy dolgoznak mintha mi sem történt volna, akik meg home office ból azoknak csak annyi változott, hogy kiesett az utazási idő, ami 1 óra plusz kb átlagosan, nem lett sokkal több szabad ideje az emberek többségének.

   2. saihulud

    Igen, ez egyénileg változhat. Egy munkatársamnak 3 kicsi gyereke van, akikkel többet kell foglalkozni. Tesómnak gimis gyerekei vannak, akik meg elintézik magukat. Nem kell pl. utazni, ami pesti munkavégzés esetén napi 30-120 perc nyereség is lehet. Szóval mindrnkinek más és más a tapasztalata.

  28. Gergely Szokolai

   Akkor már lehetne kancsó chat ha már nincs palack

  29. Weishaupt Adam

   Jó hogy említetted példaként az ereszcsatornát, már rég meg kellett volna csinálnom, de most se jött meg hozzá a kedvem..talán majd ha valami komolyabb zombizmus tör ki, majd akkor. :D

   1. Csaba Varga

    Vajon mért pont az ereszcsatorna jutott eszébe....de amúgy jó ha van egy ereszcsatorna a biztonsàg kedvéért.

  30. Dávid Rózsa

   A téma kb 20 percére. Őszintén írigylem aki megteheti hogy homeofice-ba dolgozhasson! Nem a munkanélküli állapotra utalok nyilván.

   1. kalmix88

    Szerintem nagyon gáz. Ne akard hazavinni a munkát! Mert megmérgezi az otthoni légkört az, hogy úgymond az irodádba el kell vonulni, miközben ott a család a szomszéd szobában. Továbbá nem tudsz úgy haladni a melóval, mint ahogy az irodában tudnál, mert mindig közbe jön valami, folyton kizökkent valaki. Őszintén szólva, nagyon kevesen örülnek ennek az állapotnak.

  31. Dávid Juhász

   Én nagyon élvezem ezt az egészet. Csak az esete 8-ra haza érés zavar roppantul. Munka - Edzés és hopp este 8 óra.

   1. saihulud

    Ja, és ez a legértelmetlenebb szabály egyben.

  32. Piszriváj

   Összefosnám magam az örömtől, ha a honvédségnél ismernék a homeoffice tényleges fogalmát és nem a 70es évek felfogásával tekintenének rá, mint otthoni faszverésre. "Aka, aki nem bent rohad valami szar helyen, annak a kurva anyját."

  33. adika6234

   Gyorsan leírom, hogy ne felejtsem el: Amit nyertünk ezen az időszakon, főleg az áprilisi karanténban:nagyságrendekkel tiszta levegő 11:00 Chedwick Boseman? (pl fekete párducot játszotta) 35:30 most meg haverokhoz megy át, nem a kocsmába 🤔 40:20 ömm Zoli, miért kéne nektek a twich-hez alkalmazkodni? Thevr egy weboldalt üzemeltet, amibe szépen beírják hogy mikor mi és akár naponta más stream jöhet(oké weblap üzemeltetési költségei vannak, ez pl nyomós érv) 43:00 Légyszives a híradósat töltsd fel ide youtube - ra illetve Spotify - ra is(én ott hallgatom az ilyesmi híreket)

   1. tankadamka

    Igen, csak a thevr ezt profin csinálja.

  34. Tamás Rózsa

   Jó témák vannak mostanság!

  35. Bl4s1us

   Azért veszem a márkásabb terméket mert általában jobb a minősége mint a nem márkás terméknek. Valaminél konkrétan ehetetlen az olcsóbb verzió, általában a minősége is rosszabb. Tudom, hogy a nagyobb márkák fizetnek azért, hogy az ő termékük legyen csak elérhető a boltban, de ez addig nem zavar amíg nagyjából minőséget kapok. A helyettesítő termék kifejezést egyébként inkább tömegáruknál használják mint liszt, olaj, tészta, sajt, hús stb. ahol elsősorban nem márka alapján döntesz. Nem hiszem hogy játékok esetében ez létezne mert ott minden termék egyedi. COD-ot akartam venni, de PUBG lett belőle mert az előbbi elfogyott vagy drága volt. Ez azért elég ritka szerintem a játékvásárlásoknál. Amúgy előrendeltem az Evil Genius 2-t, jól tettem? :)

   1. Hoppsza Sára

    Nagyon sok a feles duma...

  36. Roland Crisan

   Hírösszefoglaló jöhet, király ötlet!

   1. Gergő Szabó

    Pont írni akartam én is.

  37. MAMAMIA A.

   Ment a like

  38. Hoppsza Sára

   Első!! Legyen 🕺 táááááánc 🤩🤩🤩

   1. Hoppsza Sára

    @Bl4s1us Lesz! Majd meglátod! Ès olyan boldogok leszünk! Ehhe???

   2. Bl4s1us

    Csak ha lesz zárcsökkentés is! :)