Egy Generáció Feketedoboza

Otherworld

72 E megtekintés50

  #2020 #Köszönöm #Otherworld
  Előadó (Artist): Savfk
  Dal (Song): Journey To The Stars
  Link: hugets.info/show/rnOmmLna1odp0qA/vide.html
  Ne felejts el követni minket mindenhol! 😉
  📞 Discord felületünk: discord.gg/AQfZfgE
  🔗 VOD csatornánk: bit.ly/2L1pjiG
  😃 Facebook: goo.gl/f3nby4
  🎮 Twitch: goo.gl/dc9aqa
  📷 Instagram: goo.gl/ycJSLF
  👍 Itt tudsz támogatni minket: goo.gl/iejUq8

  Közzététel: Hónapja

  Megjegyzés

  1. Hazardteam

   *03:05* És a zenimax-al. Na *az* a legótvarabb... *14:08* Mi van, ha az apple csinál egy rendes konzolt az új Mx alapon? Úgy hirlik, már dolgoznak a 64magos, neural engines, isten se tudja hány magos videochippel ellátott SoC-ukon a "normál" fronton (most jött ki nemrég a 8/4 M1 ugye brutális teljesitménnyel) Szerintem előbb utóbb meglépik.

  2. Gyümölcs Úr

   Szívemből szóltál az az igazság. És a humort de hiányolom a játékokból. De helyette van végtelen grind, meg rendes pénzért vehető mindenféle kiegészítő, és persze a rohanás. Csak semmi gondolkodás és nyugalom. Köszönöm.

  3. Ábel Simonfi

   Köszönöm a játékiparnak hogy régebb elég volt csak 30-40 gigabájt egy tömörebb, de sokkal jobb világú és történetű játékhoz, mint ma, ahol 80-90 gigabájt kell egy üresebb és nagyobb openworld szerű játékért.

  4. Kocsis Ambrus

   A régi szépidők

  5. Laszlo Bokor

   Mintha hangyafasznyit szarkasztikus lenne ...

  6. Sikert Sok

   Ez a videó megfogalmazta hogy miért használok egy 250.000Ft os gépet velem egy idős (2004-5) játékokra...

  7. Gaming Zone

   Köszönöm hogy össze álítota ezt a videot nagyon sokat segitet abban hogy megértsem miért épül le a játék ipar!

  8. viktoravanger

   Ez az utolsó szóig igaz és egyben nagyon szomorú is.

  9. Norman Vass

   Sok igazság van a videóban és tényleg szomorú ezeket így egyben hallani, viszont én inkább a "pohár félig tele" oldalról közelítek és köszönöm ennek a generációnak a: the witcher 3, a forza játékokat, az uncharted 4, lost legacy részeket, az új god of wart, az új pókember játékot, a days gone-t, a last of us 2-t, a Bloodborne-t, a Dark Souls 3-at és a remastered részeket, a Ni-Oh részeket, a Sekirot, a dragon age inquisition-t, a tomb raidereket, a horizon zero dawn-t, az COD WWII-t és a Modern Warfare részt, köszönöm a jedi fallen ordert, a crash remastered és új részeit is, illetve minden first party nintendo játékot. Szebbé tették számomra ezt a generációt.

  10. Tamás Kirilla

   Minecraft mindig jó lesz, nekem ennyi elég😃

  11. KAZ

   Ez már-már egy retroshock szinten volt. Gratulálok.

  12. 2rhx

   Női főszereplős játékoknál még én kiemelném a Control-t! Imádom azt a játékot!

  13. wipeoutpep

   A PS3 X360 , és az azelőtti generációkban jókat lehetett szórakozni játszani a szenzációs elképesztő játékokkal. Ez a PS4 , PS5 generáció beleértve az X dobozt is , a katasztrófa kategória. Nagyon kevés játékot vettem meg , mert rengeteg kiadott játék körülbelül szar volt. Itt aztán volt minden féle mocskos húzás , szemét probléma , meg kretén magyarázat , stb. Mint a pöcegödörben. Egy valamik nem voltak , bomba formabontó játékok. Például amikor PS1-re kijött az abszolút elképesztő Resident Evil , vagy X360-ra a Gears of War. A játékok készítőinek , azzal kellene foglalkozniuk elsősorban , hogy elképesztő formabontó bomba játékokat készítsenek. De ahogy nézem a PS3 X360 generáció után a bomba játékok készítése megszakadt , és lett helyette a pöcegödör. Aki meg tudna haladást hozni , újat mutatni , azt meg elzavarják. Nekem ez a véleményem.

  14. Andras Szoke Toth

   Zoli véleményével nem mindig szoktam egyet érteni de viszont ebben e videóban egy szó sincs ami ellen mondanék

  15. Nemecsek

   Össze kellene fognunk, nekünk hasonló gondolkodásúaknak és közös platformon alkotni valami újat amiben van még valami érték, előtérbe kerülhetne a józan paraszti ész, tisztesség, valódi építő jellegű, használható gondolatok és szapulás, átverés helyett segítenénk egymásnak. Ha nem értünk egyet, meglehet szèpen is mondani, sértődés nélkül vitathatnánk meg a dolgokat. Közösen előtérbe helyezhetnénk az igazi jó ötleteket, programokat és játékokat. Áh...idealista gondolatok. De végülis ez a csatorna is ilyesmit képvisel amiért hàlás vagyok. Köszi Zoli!

  16. ronk

   Azért azt Zoly te is tudod, hogy lehet nem hozott új gtat ez a gen vagy számozott uncharted 5ik részt, viszont 100x részletesebbek voltak mint az előző részek x360 ps3 generacióba, de erről mar Phelannal is beszéltél, ezt a részét én nem tudom hova tenni.

  17. Tothricsi4 Ricsi

   Én is sokáig azt hittem kiégtem, addig ameddig nem játszottam végig a Last of Us Part2-t, utána rájöttem nem velem van a baj, csak szimplán belefásultam a sok szenny játékba amik nagyrészt folytatásnak csúfolt átskinelt unalmas hulladékok amikről 10 perc után agyfaszt kapok!

  18. AzureDragonGaming

   Megkésve, de... 2020-ba, sajnos egy olyan cím nem jelent meg, amelyet vártam volna, vagy ,ha vártam, akkor csalódás volt. Valahogy az indie sokkal nagyobbat alkotott a múlt évben. Talán 3A játékból csak egyet tudok említeni ami nem volt hatalmas csalódás, az pedig a Fallen order. Indie-ből az Ori hihetetlen jó volt, szerintem a maga műfajában bármikor felér, bármelyik 3A játékkal. Ezen a kettőn kívül talán csak két címet tudok említeni 2020-ból, melyek megmaradtak és azt mondom rájuk ,hogy érdemes volt őket elkészíteni. Az egyik a Spyro Reignited, a másik pedig a S.W.I.N.E. HD és igen, tudom ,hogy mindkettő csupán remaster, de azt hozták amit az ember várt tőlük, a régi játékélményt, új grafikával. (Ilyen téren talán a S.W.I.N.E. kicsit csalódás volt, hisz az változott a legkevesebbet grafika terén.) Ezeket a fentebb említett címeket leszámítva, 2020 egy katasztrófa volt a játékipar terén. Dead stranding, Fallout 76, WC reforged, Cyberpunk 2077, csak ,hogy párat említsek a legnagyobb csalódások közül. Konkrétan a Fallout 76-ot azóta vártuk haverral, mióta bejelentették. "Jaj de jó, végre lesz egy fallout játék ,ahol lehet co-opozni." Még jó, hogy elővételbe nem veszünk soha semmit, mindig utána járunk egy-egy játéknak mielőtt költünk rá. Ez esetben ez mocskosul kifizetődő volt, bár nehéz lett volna nem utána nézni, mert az internet kb felrobbant mikor megjelent. Az elmúlt évtizedben a WC:reforged-et leszámítva, nem volt olyan játék ami körül ekkora szarvihar alakult volna ki.Talán még a Cyberpunk 2077 egy erős élmezőny béli jelentkező a legnagyobb szarvihar díjért.

  19. kardas hydraxon

   Sziasztok, ideges hangu otherworld ember vagyok es most mindent utalni fogok sajat elkeseredettsegemben.

  20. László Nagy

   Ha annyira könnyűek a mai videojátékok, akkor miért nem viszed ki az összes From Software játékot vagy pl. a Doom Eternalt Ultra Nightmaren

  21. Yrunta

   8:04 "nézz be a kő alá, nézz be a ládába, a kaspóba, a köcsögbe..." :D Majd lefordultam a székről akkorát nevettem :D

  22. Tamás Bernát

   Fable még most se nagyon tudná überelni semmi megrrdemelne egy vérfrissítést😊ahogy a Jedi Academy is😁

  23. KugleeKuglee

   Látom ez az RTX nagyon fáj egyeseknek. Ez egy olyan irány, aminek a végén a content készítő oldal egyszerűsödik le. Ez technikai és nem gameplay dolog. Valahol meg ugye el kell kezdeni, és Quasimodó púpja majd szép lassan kisimul. Ez kb az a sirám, mintha azon évődtek volna annak idején, a Woodoo kártya megjenesékor, hogy mi ez a 3D gyorsítós hülyeség....

  24. Csath Budai

   Hát a naugthy dog 2 unchartedet adott ki ebben a generácioban.

  25. Süti szörny

   Minden szavaddal kurvára egyet tudok érteni...😞 ja és rohadjon meg az összes ilyen cég aki így szétbaszta a játékainkat

  26. Zoltan Szabina

   Ès ez mindenre igaz ami a vilagban valamire valo Zsenialis

  27. utas masodik

   Otherworld, van hozzád egy nagy kérdésem... Szerinted miért csak egy GTX 1650 4gb lowprofile kártyát vettem? Azért, mert az összes új játékokat teljes mértékben csak a grafikai hatásokra flashel-ve az RTX technológiára, tesztalanyaként lehet a "FULL TEXTURE"-ban futtatni alacsony fps-en 4k-ban... ezért... egy 2013-as 3gen i7-el és ddr3 16gb-on és egy "irodai" lowprofil dedikált kártyára adtam ki, mert azon minden elfut FULL HD-ban a nem szemet facsaró FPS-en... Túl sok a panír a húscafatkán és a szakács egyre több panírt használ és egyre kevesebb húst vág a sütéshez című rovatunk van... Tekerj egy cigit és flash-elj a grafikára és igen röhögj azon, hogy az Ai egyenlő, idézem egy "güntergránátéval" hugets.info/show/p2KCa9XFlqZkrIo/vide.html&ab_channel=jatekpartizan Rengetegszer kellet csalódnom új játékokban, amik marha jól néznek ki, de akkora negatív értékeléseket kaptak, hogy pár nap elteltével a világ szégyenévé vált és totál kiábrándított a megvételétől: hugets.info/show/1p1-irPMuGhpk5Q/vide.html&ab_channel=catlarious A terep 2-vel többet játszottam kiskoromban, mint a mostani új játékokkal: hugets.info/show/0n-KdtCZ4IN93Io/vide.html&ab_channel=Gameworld Pedig még a nálam idősebb korolysztály is komondhatja, hogy az a játék régi, de milyen érdekes, hogy ilyen régi és még is elláták fizikával!!

  28. Péter Petrik

   háát engem utoljára az assasincreed2, HALO3, guitar hero 2 és Forza 3 amik letudtak igazán kötni és nyűgözni ésss most meg kaptam egy cyberpunk 2077 et

  29. Márton Bende

   Miért érzem, hogy a kiadókat nem érdekli, hogy mik hangzottak itt el? :'(

  30. DOCTOR. Marci107 brain

   Most miért a rainbow six siege egy sikeres játék lett és eléggé sokkan játszanak vele

  31. Am shaegar

   Volt egy érzésem hogy a Bethesda nem marad el. Amúgy grat.

  32. Bulcsu Zsolnai

   ne feledkezünk el a "local-coop" kihalásárol is

  33. Chris KRX

   Amikor játékos csinál játékot, AZ látszik. Amikor egy arcnélküli üzletember által vezérelt szolga csapat... sajnos az is.

  34. Zsolt Szabó

   Egy baj van ezzel a videóval.... Az, hogy igazad van. ):

  35. Győri Tibor

   Legtöbb dologban igazat adok! De nekem a generáció fejlesztett egy GOW-t ami a mai napig best játék ever! Mondom ezt 33 évesen! Persze patina! Azért azt is hozzá tennén hogy lehet csak 1 Uncharted volt de messze felülmúlta az előző hármat! A sok mellé lövés és rossz irány ellenére voltak azért pozitív momentumai is! Szerintem!

  36. Zekli

   Kurva jó lett!!!!

  37. F Botond

   Nem mintha nem látszódna meg nem mintha ti nem ezt mondanátok évek óta, de 15 percben összegezve az elmúlt jó pár évet annyira sz*r volt hallani azt hittem sírok. A videó 70%-án végig a számomra legfájóbb pontokon agyaltam (Bethesda, Lionhead, Peter Molyneux és ennek kapcsán az hogy nem tudom lesz-e Fable még ami a kedvenc játékaim között van/volt és, hogy a drága Elder Scrolls már nem jelent mást csak Skyrim (ami a legrosszabb az Elder Scrollsok között btw)

  38. HTTYD MrDragon

   Bezzeg ha egy hónapot robloxoznál sírnál ha látnál valami olyat ami nem szögletes

  39. Csaba Krisztián Papp

   Köszönet ezért a 15 perces hisztiért...

  40. Dávid Notorious

   Már nem azért Zoli de az AC: Origins-nak szerintem nagyon jó története van, furdulatos, és szenzációs történet szövés van benne. :D Szerintem az Origins,Odessy,Valhalla egy remek trilogia.

  41. Daniel Torba

   Nem tudom, hogy most akkor legyek büszke e arra, hogy az Amnesia: The Dark Descent már lassan 11 éve király a trónján, vagy szégyenkezzek amiatt, hogy semmilyen játék nem bírja megdönteni azt a borzongást, amit az tudott adni.

  42. korsos peter

   Pont nem ègen jutott eszembe hogy milyen jó volt règen a guitar hiro, èn úgy èrzem a játèk ipar az utóbbi èvekben hanyatlik kemènyen sajnos. Ès ez nem a korona virus miat van. Ès milyen jó volt règen hogy vettem egy játèkot ès volt demo is rajta. Ez ma mar el veszet valahol.

  43. Levente Tóth

   Jól összefoglaltad az elmúlt éveket. Sajnos úgy érzem hogy a gondolkodásra kényszerítést is kivették a palettából.

  44. Zoltán Nagy

   Nagyon jól összefoglaltad Zoli, minden gondolatoddal egyetértek, szívemből szóltál! 👌🍾

  45. Andor Berki

   Emelem poharam a szarkazmusra :D ... persze sajnos ettől még igazad van :/

  46. 123 D.J.K.

   Azért a Battlefronttal ne legyünk igazságtalanok...az elején ha volt is vele probléma a lootboxok miatt mára egy tök élvezhető és nagyon szép játék lett. Jó és minőségi szórakozást tud adni.

  47. Levente Nagy

   Hozzak zsepit? De lehet vennem is kéne még mert ennyi hisztizést még életemben nem hallottam

  48. Elder Srolls Apprentice

   Köszönet a Bethesdának hogy szarnak az Elder Scrolls szériát bővíteni, így új, szuper címeket is ki tudok próbálni

  49. 777 Phoenix

   Regen a chips is jobb volt. Na meg a Cola :)

  50. Marcell Zsoldos

   Kedves Zoly, a következő generációra való tekintettel, ha szeretnéd leredukálni az agyfaszok számát, vagy legalább egy kissé feldúsítani a csalódottságban való dagonyázást, fogadj el egy tanácsot. Mozdulj ki a komfort-zónádból (broaden your Horizon.) Ebben a generációban számos kiváló, de kevésbé ismert (kevésbé mainstream) játék jelent meg, ami nem került bemutatásra, valószínűleg el is kerülte a figyelmed ( Persona 5/Royal, Dragon Quest XI S., Divinity: Original Sin II., NieR: Automata, Undertale, Celeste stb.) Ezek technikai adottságukat tekintve nyilván nem, azonban művészeti tartalmukat tekintve abszolút felérnek (sőt) a mainstreamben futó AAA játékokkal. Nagyobb dilemma, vajon melyik a hasznosabb, mondjuk egy COD-fröcsögés, tehát egy elajánló, vagy egy méltatlanul ismeretlen játék ajánlása és ezáltal való népszerűsítése? Mindenesetre utóbbi, kétség kívül nagyobb kihívás.

   1. Bl4s1us

    A NieR: Automatát streamelték Ashlarral akörül amikor megjelent.

  51. László Varju

   A "felemás" Halo 5 a generáció egyetlen hibátlanul működő vagyis messze a legjobb játéka.

  52. w ww

   6:45 ő ki?

   1. Trooper ODST

    @Dávid Izsák Neil Cuckman/Neil Simpman XDXD

   2. Dávid Izsák

    Nanemá. Neil Druckmann? Last of Us 2?

  53. lyukasarc

   A City Interactive-ra (CI GAMES) lehet bármit mondani, de ha végig nézed a játékaikat időrendben, akkor a silánytól a minőségi szintig jutottak úgy, hogy gyakorlatilag folyamatos lehúzást kaptak. Az én elméletem az, hogy ők sosem azért csináltak rossz, gyenge, olcsó játékokat, mert csak annyira voltak képesek, hanem ez egy stratégia volt, hogy fejlődni tudjanak. Saját assetekből gazdálkodtak, néha ismétlődő hangok, modellek vannak/voltak a játékaikban. 2-3 órás gameplay stb. A Rossz PC Játékok miatt (bár ez inkább a nézők hibája) az újabb játékaik is előre el vannak ítélve, holott már évek óta egyre jobb, szebb, minőségibb játékokat mutatnak fel. AZ EA szarjait, a fifát pl minden évben kurva sok idióta megveszi köztük még én is, pedig kb 5-8 évente változik a gameplay... attól hogy átírnak benne 3 értéket, amitől vagy jobb, vagy szarabb lesz a játék... még nem fejlesztettek egy új példányt... Szerintem a Sniper Ghost Warrior első része, vagy a Dogfight 1942 már nem a legalja kategória volt. Sőt a SGW-nak eléggé egyedi hangulata volt és a gunplay is egészen élvezhető volt benne. Látványban sem volt épp a legrosszabb. Vagy ott van a Lords of the Fallen, de még az Alien Rage is, ami nekem egyáltalán nem nyújtott semmiben negatív élményt. Olyan dolgok miatt húzták le, ami kb hazugság. SZERINTEM... A Sniper Ghost Warrior Contracts lehet hogy nem egy fotorealisztikus játék, de ha módod van rá próbáld ki. Nem kell mindig az eget rengető sztorit keresni mindenben. A sztorihhoz az én olvasatom szerint az is hozzá tartozik, amit te játszol. Történet nem csak az, amit megtudunk az adott helyzetről, hanem ahogyan megcsinálunk egy küldetést. Ha azt többféleképpen meg tudjuk csinálni és pl egy szerencsés lövéssel túlélsz egy szorult helyzetet, az is a történet része. Ezért van az, hogy a gameplay is el tud a hátán vinni egy játékot, akkor is ha a történetét el sem olvassa az ember. Hogy vettél be egy bázist, stb. Persze, ha ez nagyon unalmas és ismétlődő akkor nem. De pl a Contracts-ban elég változatos pályák vannak és szinte minden négyzetcentiméter szépen ki van dolgozva. Igényes munka. Végére hagytam a Sniper Ghost Warrior 3-at, mert számomra az egy hatalmas élmény volt, már kétszer végig játszottam, pedig elsőre sem két óra volt. Nem tudom mennyire környékezted meg a régi csalódások, vagy az előítéletek miatt, de szerintem a világon nem nagyon van még egy olyan játék (persze a S.T.A.L.K.E.R.-t most nem venném ide), ami ezt a szovjet légkört ilyen jól átadja, főleg úgy hogy egy openworld játékról beszélünk. Szinte minden küldetés más és más. Minden helyszín egyedi is több irányból és módon megközelíthető. Ahogy az Enemy Frontnál régen azt ócsárolták, hogy lehet benne lopakodni, de minek? Mert a Commandosba minek? Ott is van, amikor meg lehet oldani, hogy beállsz a sarokra pisztollyal... A legutolsó pályát úgy csináltuk meg annak idején múltiban... Minek lopakodni, ha máshogy is lehet... talán mert azt élvezi az ember... ha mindenben a hibát keresi mindenki, biztos fog találni benne... Érdekes én ha egy játékot élvezek, akkor nagyon ritkán találkozom olyan bugokkal, amivel elvileg tele van az internet... Arról már nem is beszélve, hogy a Ghost Warrior 3 lehúzása után a CI games bejelentette hogy nem fog nagyobb projectekkel foglalkozni már (szerencsére ez nem így lett)... köszönhető ez annak, hogy sokan olyan dolgokat fikáznak játékokban, amit másban is lehetne nyugodtan, csak ott nem direkt a hibákat keresik... A Ghost Warrior 3 kb 50%ot kapott steamen... míg nála sokkal szarabb, igénytelenebb, kevesebb munkával elkészült, szándékosan "retronak" feltünetett szarul megcsinált játék kap 90%-okat úgy, hogy még a gameplay sem ér annyit... Az egyik ilyen leszavazhatós majomnak ajánlanám, hogy egyszer csak nézze meg, hogy mennyi meló egy játékot összerakni. CI Games hatalmasat fejlődött és ez példa értékű az EA és társaival szemben...

   1. lyukasarc

    még annyit hozzá tennék az ilyen 10 éves pistikeféle gondolkodáshoz, hogy vannak olyan játékok ahol a City Interactive csak kiadóként szerepelt, mint pl a Magyar fejlesztésű LA Street Racing (Overspeed: High Performance) by: Invictus, a kommenteknél már rögtön írták hogy ROSSZ PC JÁTÉKOK, meg hogy le sem töltöm, mert CITY meg ilyen botrányos, agyatlan gondolkodású hozzászólásokat. Ennyit az előítéletekről! :) Bezzeg a CS:GO, ahol 2020ban és gondolom 21-ben is KOCKA ALAKÚ A HORDÓ COLLISION-je, emiatt úgy akadsz bele, hogy nem csúszol el mellette.... :D az ilyen játékokat foggal körömmel védik az olyan emberek, akik kb csak azért játszanak, mert Counter Strike néven lett kiadva a játék. Mert valljuk be más erénye nincs annak a hígfosnak, mert a gunplay és az irányítás is botrányosan szar, a fos tickrate-ről meg ne is beszéljünk.

  54. Nagy Laci

   És köszönöm a pálomnak hogy feljelentett és tönkletette a kapcsolatunkat!

   1. Trashfelmetsző Diszkója

    Az istenit már xDDDD

  55. Norbert Farkas

   Ezt a videót elkéne jutattni a játék fejlesztöknek😕😕

  56. Gergely Győr

   sok igazság, ami sajnos szomorú, de abszolút eggyetértek, ezt az OW szeretem, gondolom ezt a támogatók annyira nem csípik, de nekem a real kell nem azt amit megfizetnek.....

  57. Kezsmarki Sandor

   Köszönöm othervörd zolinak,hogy egy egész generáció alatt ,olyan játékokról csinált tartalmakat,amik sz@rok!köszönöm zoli,hogy pocsék triplaás játékokról beszéltél a nagy nézetség miatt,ahelyett,hogy jó idijátékról vagy bármiröl csináltál volna!köszi,hogy neked is mindig fontosabb a nézetség,mint hogy jó játékról csinálj videot!köszi,hogy a kiadokat okolod mindenért,miközben pár megtekinésért,meg ajándék lapos monitorért eladtad a lelked!köszi zoli,hogy mástól várod a csodát,mint mi mindannyian!😀

   1. Kezsmarki Sandor

    @Dávid Izsák jaj de naiv vagy...😀

   2. Dávid Izsák

    Az, hogy nézettséget kell generálnia, nem igazán az ő hibája, tekintve, hogy ebből él, és neki is ki kell fizetni a villanyszámlát. A magam részéről inkább értékelem, hogy AAA-s játékokról szólnak a tesztek, elvégre, ezekért nagy átlagban több pénzt kérnek el, mint egy indie-címért. A lélekeladás meg szerintem nem ott kezdődik, hogy "kap egy ajándék monitort". :D Ja és még valami: nyelvtan óra alatt ne ilyen videókat nézz, hanem inkább figyelj oda a tanárra!

  58. peterson70ful

   Szegény unokaöcsém a szomszéd szobában habzó szájjal szidja a pre-orderelt CyberBUG-ját, miközben én az ESO Oblivionnal épp a Fighter Guild X/-edik küldetését lopakodom szét, egy Dark Brotherhood-os karival.. Élmények más-más szempontból. Ez mindent elmond arról, hová süllyedt ez a "monetáris" játékipar.

  59. ElectRock HUN 2

   Kíváncsi lennék, hogy ha tesztelnétek a Fractal Space-t, mit szólnátok hozzá, személy szerint nekem tetszett.

  60. Fiatal Norbert

   Még a szívem is összeszorult basszus. Tényleg ott tartunk, hogy már nem olyan casual játékosnak lenni mint régen

  61. Krisztian Kaszai

   Sziasztok. Az a baj, hogy ez mind igaz, legalább is a konzoloknál. Én PS konzollal játszom, és sok szeméttel találkozom, ami egy forintot sem ér. Hol vannak az igazi kihívással téli, gondolkodtattó, és egyben szórakoztató játékok. Most inkább a technikai oldala fontosabb a játék készítőinek, mint maga a játék élménye. Sajnos. Remélem ez változni fog a jövőben. Köszönöm.

  62. Gergácz Krisztián

   30+ évesen a véleményemet tükrözted. Köszönöm.

  63. Péter Szabó

   Na megy a sipárogás már megint. Ki hitte volna. Egyébként én pedig köszönetet szeretnék mondani neked, hogy felhívod a figyelmünket arra, hogy mekkora szemét ez a játékipar. Köszönöm Zoli.

  64. Dávid Szabó

   Köszönöm a Naughty Dognak, hogy meggyalázták és megölték a Last of Us sorozatot.

  65. Gabor M

   túl sok az irónia

  66. István Szabó

   A videóddal teljesen egyetértek. Sajnos az én kedvenc szériámat a Mortal Kombatot is tönkretették. Ezért maradok a régi játéknál ugymond oldschool gamer vagyok. Szánalom ami a videójátékiparban történik mostanság...

  67. Hellgium

   Kivérezették a ritmusjátékok műfaját? az Osu! él és virul heló :D

  68. Thomas C. Winters

   Olyan sok mindenbe bele tudnék kötni (kb. a videó tartalmában 50-60%-ába), olyan sok ellentmondás van (már ebben az egy videóban is, hát még ez a videó és a régebbi kritikák között), de inkább nem... nincs hozzá erőm... szerintem más is látja, hogy mire gondolok, talán még OW Zoly is. Aki meg nem, az meg tegyen rendet a fejében OtherWorld színtéren. További eredményesebb videókat kívánok.

  69. Geri Vori

   Jó a videó! Annyit azért megjegyeznék, hogy nem a játékfejlesztők hibája, hogy nem lett jó egy játék ... A Kiadók + a pénz irányít mindent

  70. Siker András János

   AI? HEHE! Codi F1 vs EA F1 99-02 Challenge (tudom hogy furán hangzik). Az utóbbi konkrétan jobb szim és az AI sokkal okosabb. Kb az F1 RBR-je.

  71. Ádam Papp

   Most kezdtem el játszani az Alice:Madness Returns c. játékkal.Anno a megjelenéskor kapott hideget,meleget,maximum közepes játéknak számított.Most rendesen felüdülés játszani vele a sok kaptafa openworld játék után...Kb tavaly ott lett volna az év játékai közt,pár éve csak lábjegyzet volt. Ma már nem sok ilyen game van,aminek van egyénisége és van mögötte vízió,helyette 100 órát baktatunk valami jobb esetben jól kinéző térképen,és csináljuk ugyanazt újra és újra.Mindenféle hiszti nélkül kijelenthető,hogy nagyon nem jó irányba halad a játékipar.Ott tartok,hogy már az Elden Ringben sem tudok igazán bízni,mert félek ,hogy From Sowftwear is CDPR sorsára jut előbb-utóbb,és csalódást okoznak...

   1. vcarter86

    azért ne vonjunk egyenlőségjelet CDPR és a FS között mivel a CDPR lerakott egy Witchert az asztalra és utána totál más irányt vett. Addig az FT letolt egy Demons souls, Dark Souls, Bloodbornet és Sekirot amik mind kivétel nélkül remekművek és az Elden Ring témájában szintén nem rugaszkodik el ettől messzire.

  72. Sanyi Elekes

   A szívemből szóltál Zoly!Nagyon jól esett ezeket hallani!

  73. Godány Imre

   Na nekem épp ezért van ps3-mam

  74. Ekotren 97

   Amikor a női főszereplős játékoknál a rétegjáték említése után reménykedtem, hogy Gravity Rush-t fog mondani :D

  75. SpiritualDignity

   Én is köszönöm ennek a generációnak hogy életem legjobb játékait hozta el nekem. Végigtekintve a kedvenceimen azt látom hogy a 70%-uk 2013 utáni. Sötét képet festesz a játékiparról, nem mondom hogy nincs alapja, de ha csak a negatívumokat emeled ki az hamis képet ad. Messze nem ilyen kiábrándító a helyzet, inkább te vagy megfáradva.

  76. Kártevőírtó Minerva

   Véleményem szerint ez szükségtelenül lehangoló összeállítás volt... Nem semmi, ennyi időt áldozni egy videóra de a végeredmény igy is pesszimista és egyoldalú....... :( - figyelmen kívül hagyni, hogy a mai játékok összetettsége sokkal-sokkal magasabb mint a korábbi generációkban - megannyi videó után is borzasztó kevés tisztelet a fejlesztők felé - tartalmi pontatlanságok (pl: Halo Wars 1-2) - a múltba tekinteni jó dolog, felidézni milyen is volt régen, ámbár az ember mindig hajlamos a múltban történt dolgokat megszépíteni, főleg ha azok gyerekként történtek vele Kedves Zoly Bácsi, Lehet kiöregedtél.....?!

   1. vcarter86

    @Otherworld "megannyi videó után is borzasztó kevés tisztelet a fejlesztők felé" "A tisztelet nem ját alanyi jogon. Azt ki kell érdemelni. Tudod ez egy ilyen dolog." Na ebbe az egybe szólok bele, hányszor elmondta neked Phelan is, h hidd el a fejlesztőknek az a célja h tökéletes kész játékot alkossanak, a kiadónak meg a pénz a lényeg és a határidő. Ehhez képest valahogy mindig a fejlesztőkön sikerül leverni a port általad, inkább szidd a kiadókat. Nem ettől még nem kell lesajnálni a fejlesztőket hogy "jaj szegények de nehéz sorsuk van" de beléjük rúgni se kell. Örülnék ha egyszer és mindenkorra most már békén hagynád őket és ha valakit elő kell venni akkor csak a kiadót szidnád. Egyébként h miben összetettebbek a játékok? Figy lehetne ez a következő Othersideban az első kérdésed Phelantól majd ő elmeséli neked én is szívesebben hallgatom meg ezt egy profi szájából.

   2. Otherworld

    "figyelmen kívül hagyni, hogy a mai játékok összetettsége sokkal-sokkal magasabb mint a korábbi generációkban" Ezt pontosan miben éred tetten? Neked ez mitől lett jobb? Attól, hogy bonyolultabb rendszer számolja a fényeket ettől szükségszerűen jobb játékot kapsz? Mert egy összetett fizikai rendszertől igen. De a fényektől (az eddig látottak alapján) nem. Esetleg mondanál példákat? Mert anélkül amit mondtál az nem több egyszerű falvédőszövegnél. "megannyi videó után is borzasztó kevés tisztelet a fejlesztők felé" A tisztelet nem ját alanyi jogon. Azt ki kell érdemelni. Tudod ez egy ilyen dolog. "tartalmi pontatlanságok (pl: Halo Wars 1-2)" XDDDD Egy szó nem volt a Halo Warsról. A Forest Gumpot nem hiányoltad? :D "a múltba tekinteni jó dolog, felidézni milyen is volt régen, ámbár az ember mindig hajlamos a múltban történt dolgokat megszépíteni, főleg ha azok gyerekként történtek vele" Újabb tévedés, egy szóval nem mondtam, hogy régen minden jobb volt. Nem is tehettem volna, éppen nemrég csináltam Rebel Assault 1-2 streamet és gyalázatosan öregedett az a játék. Ráadásul mivel rendszeresen foglalkozom régi címekkel szerintem elég pontos képem van arról régen mit tudott egy videojáték és mit nem. Ez a fajta múltba révedés, amire hivatkozol nem hangzott el a videóban. "Lehet kiöregedtél.....?!" Ha a kiöregedés azt jelenti, hogy pl. nem látok Halo Warst ott ahol nincsen és visszamenőleg is tételesen emlékszem egy videóra, úgy hogy te pár perce láttad és már nem tudod mi volt benne úgy igen, kiöregedtem.

  77. László Hajós

   Zoly, idén 40 leszek 6 éves korom óta gamelek, amikor ilyen gondolatok kezdenek bennem kavarogni, olyankor előveszek egy 10, 20, 30 éves játékot, elmosolyodom, és minden rossz érzés, gondolat elillan 😊

   1. Flagellator1974

    Persona 5 Royal, FFXV-VII Remake-XII, Horizon, Heroes1-3, FFVII, FFVIII, Baldur's, Planescape T, Dragon Quest XI-VIII, Etrian Odyssey... ezeket nyomom. A szarra meg szarok.

  78. Farkas Károly

   Ez annyira Szabó Péteres. Annyi okosságot mondasz, amire százezrek nyáladzva üvöltenek: “De igaza van!!! Imádom” Csak azért mert nem azt mondja, amit mindenki, attól nincs igaza. Emberek ébredjetek már fel! A video fele faszság. Persze, a Last of Us kritika botrányt elfelejti mindenki, nem is értem hogy lehet hogy azok az emberek akik akkor végre fellázadtak ez ellen a “kritikus” ellen csak úgy eltűntek. Pedig nagyon jól átláttak a szitán.

   1. Farkas Károly

    @Otherworld Köszi, jöhet egy hasonlóan jó kritika a kommentemről, mint amilyen a legtöbb kritikád. Tények, alátámasztások nélküli fröcskölődés. Nagyon várom a kommentet, hogy akkor én is támasszam alá az állításom, lenne mit mondanom...

   2. Otherworld

    A kommented fele faszság. Csak hogy ugyanabban a ligában kommunikáljunk.

  79. Csaba

   Ez tök megható volt , jó volt hallgatni, még el is érzékenyültem, kösz ez tényleg ott volt.

  80. Màtè Homoki

   Emelem poharam az olyan játékokért mint az Alyx Jedi fallen order a Last of Us 2-ért a sekori a nioh 2 a God of War és a kvázi kedvencem ért csak ebben az évben a Doom éternál ért egézszég

  81. Mr.Kloodes Offical

   Lehet itt köszöngetni az elmult generációnak, de tisztelet a kivételnek, a játékok többsége ipari hulladék lett, koronázta a sort a CDPR a Cyberpunkkal!

  82. András Lengyel

   Nem lesz több xbox exkluzív és az rossz dolog lenne? Kinek? Peter Molyneux, mint elüldözött zseni? A játékipar og Münchausen bárója?! A legnagyobb kamuzógép? Lol! Az is baj, ha kevés játék jön, de az is baj, ha a fejlesztők túl vannak hajtva? Ellentmondás van a kettő közt, nem? Ezek a tripla A játékok már nem tudnak 2-3 év alatt elkészülni, nem véletlenül van kurva hosszú aftercare időszak, csak hát megy a rinya, ha késik egy játék. Vagy nincsen minden évben CoD. Kiveszett a humor a játékiparból? Double Fine stúdió megvan? Amanita Design? Overcooked, Undertale, Octodad, Manual Samuel, Saint's Row, Stanley Parable, kibaszott Lego sorozat?! Nagyon cinikus, negatív és egyoldalú ahogy látod a játékipart, mindent csak a negatívumokra kihegyezve. Egyetlen egy dolgot felejtettél el még megköszönni. A sok birka játékost, akik a pénzükkel megveszik a lootboxot, a season passt, a kozmetikai szarokat, akik miliárdokat pumpálnak mikrotranzakciókba, akik előrendelnek mindenféle fiszim faszom gyűjtői szart, akik márka hűek és csak az Xbox, csak a Playstation táborokat erősítik, akik gondolkodás nélkül megvesznek mindent, legyen az bármekkora fos. A játékipar azért van ott, ahol, mert ostobák a fogyasztók. Mert megtehetik velük. Mert nem gondolkodnak és elszórják a pénzüket mindenre. A sok szar között rengeteg fantasztikus játék született mind az indie és mind a tripla A ligában, csak oda kell figyelni és azt támogatni, ami arra érdemes. Nyilván mindenki arra bassza el a pénzét, amire akarja, de akkor ne legyünk meglepődve, ha egy sima szaros horse armor dlc 14 év után ezt okozza.

  83. Nagy Péter

   Lol, azért az AC az Origins-nél eléggé felpezsdítette a játékot optimalizálásilag és játékrendszerében, majd az Odyssey odapörkölt sztoriban és sok más tekintetben, kb hasonló kritikai értékeléseket kapott a széria tizenvalahanyadik darabjaként, mint a 2. része. A Valhallát nemrég kezdtem el, és nekem elég biztató.

  84. Horváth Bence

   Hát nem is tudom... nem vagyok egy nagy "gamer", de PS4-en elképesztően jó címeket volt lehetőségem kijátszani ebben a generációban. Abban biztos vagyok, hogy már semmi sem lesz ugyanolyan mint régen, és annyira nem is látok a kulisszák mögé, de ... tényleg ilyen rossz a helyzet?

  85. VoltanIgor

   Köszönöm a hardvergyártóknak, a kriptovalutáknak, a kriptobányászoknak és a potyalesőknek, hogy visszakanyarodtunk, és egyre inkább robogunk a 90-es évek elejének hw árképzése felé, és a belátható jövőre már lassan a mid-tier PC gaming-et is a gazdagok luxus-hóbortjává sikerül avanzsálni. A videó rendben volt. Sajnos nincsenek nagyon vérmes reményeim a jövővel kapcsolatban. Látom már magam előtt, hogy az új gen a ray tracinggel kapcsolatos maszturbációról fog szólni, ami természetsen még jobban el fogja terelni a fókuszt a valódi belbecs és tartarom témájáról.

  86. Ned B

   Nah, most nagyjabol 90%-ban rohadtul igazad van. Egy dolog volt ellentmondasos szamomra. Miert vetted a politikai uzenetnek a Las of Us 2-t? Most komolyan azert, mert leszbikus a foszereplo? Utana pedig azt mondod, hogy pont amiatt lehetett eladni, mert no a szereplo benne es a Ubisoft "kirekesztese" ellen hozod fel? Marmint annak komolyan nem kellene politikai uzenetnek lennie, hogy ki kit szeret. :D Plane nem a 21. szazadban. Szoval, ha valaki nem nezi, hogy leszbikus a foszereplo, akkor is rohadt jo a game es rohadt nagy uzenete van tarsadalmilag es pszichologiailag is. Ideje lenne ezt mar elengedni, hogy jujj, meleg vagy leszbikus a foszereplo = politika = szar, igaz ezen a vegen lagyitasz kicsit. Amugy koszi a videot.

   1. Ned B

    @Otherworld Oksa, koszonom, hogy valaszoltal. Akkor ertem, igy nincs is ellentmondas, csak nem volt egyertelmu. Nekem, ugye tetszett nagyon a game, es kicsit szerintem sokan felszinesen neztek vagy nem is tudtak beleelni magukat ezen egy tenyezo miatt, amit gyakran nem tudok megerteni. De megegyszer koszi a valaszt es videot is. :)

   2. Otherworld

    Nem én vettem annak, a nemzetközi visszhang volt az.

  87. DavePlays

   Szomorú, hogy igazad van.😢

  88. Kaname Master

   Guitar Hero és Rockband kinyírását sosem bocsájtom meg, PS1 és PS2-vel kezdtem a játékos karrierem, ezek után váltottam PC-re, a PS3 és 360 era nekem emiatt nagyrészben kimaradt, így sosem volt lehetőségem ezekkel a játékokkal otthon játszani, csak haveroknál toltuk (PS2-re nem volt meg a játék nekem). 2017-18 körül vettem végre egy PS4-et és gondoltam én, hogy na akkor most jöhet a Guitar Hero és társai, aztán elégedetlenül konstatáltam, hogy az egyetlen játék, ami elérhető a generációra az a Guitar Hero Live és annak is évekkel ezelőtt lelőtték a live szerverét, tehát csak az alap játékban lévő 20-30 számmal lehetett volna játszani és azok sem az általam szeretett kimondottan rock és metál zenék, hanem főleg pop slágerek... Pedig nekem még az új gitár irányítóval sem volt, bajom, mivel rendes gitáron is játszom, ez a koncepció kicsit közelebb áll a hangszerhez. Így már csak reménykedni tudok, hogy az új generációra visszatér vagy remaster vagy valamiféle új játék formájában a Guitar Hero 2 és 3 által okozott eufória, amit a 70-es, 80-as, 90-es évek rock és metál zenéi okoznak minden meghallgatás vagy játék során. Addig is várom a PS5 exclusive címeit, mivel egyelőre sajnos más miatt nem igazán éri meg megvenni a konzolokat, számomra a triple A piac elég ömlesztett tömegjátékokat gyárt, amik aligha különböznek egymástól..., a fifától, cod-tól meg a minden évben ugyan azt a játékot kiadó társaiktól pedig kíméljenek!

  89. Gábor Szabó

   Huuu ezt így durva végighallgatni

  90. FakeDeath - Gaming and Tech

   True dat...viszlát Killzone, Metal Gear Solid, Motorstorm, Sly Cooper, Army of Two, Max Payne, Guitar hero, Resistance, Burnout, beteg gamek mint a Shadow of the damned, Lollipop chainsaw, Manhunt, jó horror gamek mint a Dead Space vagy egyedi gamek mint a Bioshock, The Order 1886...sajnos sokkal kisebb a kollekcióm PS4 erában mint PS3-ban volt. Remélem a PS5 era jobb lesz...

  91. Adam Hegedus

   Pont ezért vettem egy retro játékkonzolt és kurva jól elvagyok azokkal a játékokkal amikkel a 90es években játszottam

  92. Nonder

   igazad van mindnebe gyerekoromóta köüvetlek kezdetek ota 22 évesen mindig eggyértettem veled mosit is igazat adok mindenbe

  93. Raul Szoke

   Köszönöm, hogy ki mondtad amit gondolok! Nagyon jó lett a videó.

  94. László R

   Ez nem rolunk szol hanem az üzlet emberkék mohoságárol és tidjuk hogy a sok sosem elég tehát ne számitsunk tulsok jora a müvészi szabatság elveszet és mindent a határidöknek és a profitnak rendelnek allá

  95. Minden napra valami

   Azt mondtad több pénz van benne több ember dolgozik rajta mint valaha. Van egy szép magyar közmondás. "Túl sok szakács elsózza a levest."

  96. László Ángyási

   Idénre várnék egy Wolfensteint meg mondjuk egy Dishonored gamet.Ha ez teljesülne meg is lennék. De addig menjen a Valhalla. 😉

  97. Z. Sz.

   Mi meg köszönjük, hogy ilyen remekül összefoglaltad👍

  98. smicke123

   elbasztad a kedvem a valósággal

  99. Coder Media

   Én mondtam.. a legjobb játék a GTA 4 meg a Postal 2

  100. Gergely Török

   Én csak Lolozni szoktam🙂 Régóta nézlek titeket. Szerintem mindenben egyet értettem eddig. A videó összeszedett lett, viccesen szarkasztikus egy csipet sajnálattal.